La crònica del Martí Odriozola

Data: 18/11/2019 21:00

Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

Un Sants tou en defensa cau al camp del Vilafranca (4-1) després d’uns primers vint minuts fatídics i segueix cuer

L’equip de Lossio perdia 3-0 al minut 20 i ja va ser incapaç de remuntar. Miguel va marcar just a l’inici de la segona part, però el gol d’Illescas va neutralitzar l’ambició santsenca. Els blancs-i-verds han encaixat 38 gols en 13 partits i són a quatre punts de la zona de permanència.

Nova ocasió desaprofitada pel Sants de puntuar fora de casa. L’equip de Tito Lossio arribava al camp del Vilafranca conscient de les dificultats d’enfrontar-se a un dels candidats a la part alta de la classificació, però sabedor, alhora, que per aconseguir la salvació necessitarà puntuar lluny de l’Energia. I diumenge, una vegada més, els jugadors santsencs no van tenir el dia i van tornar a comprovar que, sense encert a les àrees –a cap de les dues– els punts se seguiran escapant.

D’entrada, l’onze del Sants va intentar cobrir les baixes de l’equip: Alberto i Guille per sanció i Guillermo i Navarro per lesió. Lossio va apostar per Nacho a la porteria i amb un mig del camp integrat per Mulero, Sergio, Miguel i Fran, i Sumarroca fent parella a l’atac amb Josele.

Un cop va rodar la pilota, el Vilafranca va sortir molt endollat des del primer minut i, gràcies a un inici fulgurant, va agafar marge al marcador. Després d’un primer avís tímid d’Oribe, amb un doble xut que va poder aturar Nacho, el mateix Oribe va obrir el marcador amb un xut des de la mitja lluna que va desviar lleugerament i defensa del Sants i que va ser impossible per Nacho. Pels santsencs, va respondre Miguel, amb una rematada des de la frontal que va tocar –també– un defensa i que va estar a punt de sorprendre el porter, però Casamayor va poder-la refusar a córner. I, al cap de deu minuts, tot es va torçar: al 18’, Sardà va aprofitar una mala passada de Picolo en defensa per recuperar la pilota i batre Nacho amb un potent xut creuat i, al cap d’un minut, novament Oribe amb un gran xut exterior va fer el tercer dels locals. Minut 20 i 3-0: les coses no pintaven bé pel Sants.

A partir d’aquí, el conjunt del Penedès va continuar bolcat a l’atac a la recerca del quart gol, però els jugadors d’Ivan Moreno no van tenir l’eficàcia que havia demostrat fins aleshores: Sardà després d’un contraatac i, poc després, des de la frontal; Oribe amb un xut exterior que va acabar a córner, i De la Torre de nou des de fora de l’àrea van intentar batre a Nacho, però no van estar encertats.

I al minut 32, Lossio, que veia que l’equip no carburava, va fer un doble canvi: Juli i Aleix van entrar al camp en el lloc de Mulero i Sergio. A partir d’aquí, el Sants va millorar una mica i va disposar de l’ocasió més clara del partit al cap de deu minuts: Josele va picar una falta directa que Casamayor va haver de refusar amb una gran intervenció. El Sants fregava el gol. I es va arribar al descans.

A la represa, el Vilafranca –que ja havia acabat amb dubtes el primer temps– va defensar malament la jugada inicial de la segona part i això va aprofitar-ho Miguel per resoldre una jugada embolicada a l’àrea i marcar el 3-1, que obria un bri d’esperança pel conjunt santsenc.

Al minut nou, Picolo va rematar desviada una centrada de falta d’Aleix i, poc després, el Vilafranca va avisar a la sortida d’un córner, però no va trobar porteria. Al cap de tres minuts, de nou fruit d’un servei des de la cantonada, Illescas va poder rematar amb el cap tot sol dins de l’àrea i va anotar el 4-1. El partit semblava sentenciat. Més tard, Montserrat, Escofet i Oribe –amb una falta que va obliga a Nacho a lluir-se– també van ser a prop del gol, però no van estar encertats. I el Sants s’hauria pogut acostar de nou al marcador al minut 74’, quan Sumarroca amb una jugada ofensiva per la dreta va forçar un penal. L’encarregat de picar-lo va ser Fran i va fer palès que la sort, diumenge, no estava del costat del Sants; Fran va errar el llançament, que va aturar el porter del Vilafranca, però l’àrbitre va fer repetir el penal i, en el segon intent, Fran va enviar la pilota per damunt del travesser. El Sants no tenia el dia i havia desaprofitat una ocasió d’or per tornar a tenir esperança.

Després d’aquesta frustració, Aleix i Casals van aproximar-se amb perill a la porteria Local i Masqué, a la porteria visitant, però el marcador ja no es va veure i el Sants encadena la setena derrota a domicili de la temporada, amb un balanç de 4-21.

A més, va ser una jornada nefasta pels interessos del Sants, ja que El San Cristóbal i el Figueres van guanyar contra rivals de la part alta –el Sant Andreu i l’Horta, respectivament– i el Cerdanyola, el Santfeliuenc i l’Igualada van empatar. Això fa que els santsencs, que segueixen cuers, estiguin a un punt de l’Igualada –també en zona de descens– i a quatre de la zona de permanència. Per la seva banda, el Vilafranca ja suma 24 punts i empata amb el Granollers i el Terrassa a la tercera posició.

Diumenge que ve, els de Lossio rebran a l’Energia al Santfeliuenc, un rival directe per la permanència i l’equip que marca la permanència amb tretze punts. El conjunt d’Andrés González ve de dos empats consecutius i porta quatre jornades sense guanyar. L’última victòria dels del Llobregat a domicili va ser a la segona jornada al camp del Peralada. El Sants tindrà, doncs, diumenge l’oportunitat de fer-se fort a casa i mirar de sortir del pou de Tercera.