Ha mort l'històric Currucale

Data: 28/06/2002

Font: dbalears.cat

Autor: Pep Verger 

Text:
Ha mort l'històric Currucale

Fou un dels protagonistes del primer ascens del Mallorca a Primera

Juan Antonio López Ramos, més conegut com Currucale, morí a Las Palmas ara fa uns quinze dies. El mític futbolista canari arribà al Reial Mallorca en la temporada 1958/59 procedent de la Unión Deportiva Las Palmas i va fer part del conjunt vermellenc fins a la campanya 1962/63. Migcampista, Currucale fou un dels protagonistes de les pàgines d'or del Reial Mallorca, ja que aconseguí en la temporada del seu debut pujar a Segona Divisió i, en la campanya següent, tingué lloc el primer ascens del club a la màxima categoria del futbol espanyol.

Nascut a Gran Canària l'any 1932, inicià la seva trajectòria professional a la UD Las Palmas (1947/58). Defensà els colors del Reial Mallorca (1958/62) i fitxà posteriorment pel Llevant (1963/66). Acabà la seva trajectòria com a futbolista al Constància (1966/67). Currucale va ser un dels grans protagonistes del primer ascens del Reial Mallorca a Primera Divisió, en la temporada 1959/60, ja que fou alineat en un total de 28 partits "just se'n va perdre dos. Va ser un dels grans herois d'El Vallejo, on el Mallorca certificà el seu ascens a la màxima categoria del futbol espanyol. Després de viure dues temporades consecutives en la màxima categoria del futbol espanyol, Currucale certificà el seu fitxatge pel Llevant el primer d'agost de 1963.

Juan Antonio López Ramos, concloda la seva carrera futbolística, va quedar a viure a Mallorca. Mai no va perdre el contacte amb els seus companys i amics Joan Forteza, Julià Mir, Bolao... El setembre del 1998, l'Associació de Veterans del Reial Mallorca li tributà un homenatge amb motiu del seu retorn a les Illes Canàries, d'on era originari.

L'Associació de Veterans del Reial Mallorca, que presideix Joan Forteza "un altre dels grans protagonistes del primer ascens del Reial Mallorca a Primera Divisió" mai no ha perdut el contacte amb Currucale, encara que la distància "es traslladà a les Canàries el 1998" li impossibilitava participar en les activitats dels exjugadors. Joan Forteza recordava ahir a Diari de Balears la participació directa de Currucale en la formalització legal de l'Associació de Veterans. Forteza, consternat, assegurà que «va ser un futbolista extraordinari» i recordava el seu amor al Reial Mallorca. L'Associació de Veterans té previst organitzar pròximament un acte d'homenatge al mític futbolista, mentre que el Reial Mallorca juvenil lluirà dissabte en la final de la Copa del Rei un braçal negre en senyal de dol.