El vigent campió Sant Andreu és el primer semifinalista de l'Històrics

Data: 29/07/2024

Font: Torneig d'Històrics del futbol català

29.07.2024
Edició 2024, Històrics Masculí 2024

En l'estrena del Torneig d'Històrics del Futbol Català, el Sant Andreu s'ha classificat per les semifinals de dissabte i podrà defensar títol, en una jornada amb una excel·lent assistència de públic al Municipal del Guinardó. Els andreuencs han superat per la mínima al Sants (1-0) i al Badalona (1-0) amb gols de Kibili i Toni Paredes, respectivament. Prèviament, els badalonins també havien guanyat els santsencs (1-0, gol de Dani Homet). El Sant Andreu de Xavi Molist ja espera rival a les semifinals, que sortida del grup de demà format per l'Olot, el Tona i l'Horta.

1r partit: CF Badalona 1 - 0 UE Sants

La XXXVIIII edició del Torneig d'Històrics del Futbol Català ha donat el tret de sortida amb un Badalona - Sants, dos dels equips clàssics del torneig. Els escapulats, en aquest primer partit vestits de rosa, són amb 8 títols els reis de la competició, mentre que els santsencs sempre han afrontat l'Històrics amb màxima il·lusió i van aconseguir guanyar-lo l'any 1993.

Els badalonins han demostrat la seva superioritat - militen a 3aRFEF mentre que el Sants ho fa a 1a Catalana- i han sortit a dominar el partit des de l'inici. Al minut 17, el davanter Dani Homet ha obert la llauna en una rematada de cap després d'una bona jugada col·lectiva (1-0,m.17), fent justícia al que es veia sobre el terreny de joc.

Tot i això, el Sants s'ha mostrat compacte defensivament, ben posicionat, i ha buscat sorprendre al contracop com en una rematada de Pellejero, que ha marxat per sobre el travesser (m.43). El Badalona ho ha intentat en diverses ocasions, especialment mitjançant Larrosa i Jaume Piñol, però el marcador ja no s'ha mogut i els Gerard Albadalejo s'han emportat per la mínima el primer triomf de l'actual edició de l'Històrics.

Fitxa tècnica :

1- CF Badalona: Óscar, Márquez, Muñiz, Estellés, Iker, Jaume Piñol, Larrosa, Valverde, Dani Homet, Ot Serrano i Yahir

0- UE Sants: Iker Bayo, Alex Ralo, Maxi Pellejero, Dani Lucea, Cura, Iker Merino, Ángel Carrascosa (Roger Martínez), Guillem Viñas, Lucero, Junior i Iverson.

Gols : 1-0, Dani Homet, m.17.

Àrbitre: Montero Casado.

2n partit: UE Sant Andreu 1-0 UE Sants

El derbi barceloní entre andreuencs i santsencs era un dels plats forts de la jornada inaugural de l'Històrics i no ha decebut. Només iniciar-se el duel, el Sant Andreu, s'ha avançat amb un golàs per l'escaire de Kibili (1-0, m.5). Els de Xavi Molist són equip de 2aRFEF i un dels màxims aspirants a revalidar el títol com a vigents campions.

Per la seva banda, el Sants ha tornat a plantejar un partit tractant de fer-se fort al darrera, amb diverses arribades a l'àrea rival. L'andreuenc Kibili, la revelació del partit, ho ha tornat a intentar al minut 33 en una bona acció personal, però ha topat amb el porter Roy.

La rèplica ha estat del santsenc Roger Martínez al minut 43, amb un xut de fora l'àrea on Eric ha salvat l'empat. Sense temps per més, el Sant Andreu s'ha imposat per la mínima, i per tant el primer semifinalista de l'Històrics s'havia de decidir en el darrer partit, Sant Andreu - Badalona. El Sants s'acomiadava del torneig amb dues derrotes per 1-0 però amb bones sensacions per encarar la temporada a Primera Catalana.

Fitxa tècnica:

1 - UE Sant Andreu: Eric, Guille Torres, Guzmán, Gerard Oliva, Jordi Méndez, Adri Garcia, Marcos Gorriti, Max Marcet, Sirin (Edgar Puig), Kibili i Xavi López.

0 - UE Sants: Roy, David Cura (Carlos Blasco), Joan Vidal, Aleix Campabadal (Carrascosa), Mamadou (Junior), Óscar Fernández, Carles Munt (Roger Martínez), Dani Martínez, Patrick, Badia i Bravo (Viñas).

Gols: 1-0, Kibili (m.5).

Àrbitre: Delgado Mora. Groga a Oliva.

3r partit: UE Sant Andreu 1 -0 CF Badalona

El duel decisiu ha enfrontat el vigent campió contra el rei de l'Històrics. Per accedir a les semifinals només els hi valia la victòria i tant Xavi Molist com Gerard Albadalejo han demostrat amb els seus onzes que volien seguir vius al torneig.

En un inici intens, i després d'un primer avís de Dani Torices al minut 16, Josu ha tingut una magnífica ocasió en un gran jugada que el porter badaloní Juanvi ha refusat quan la nombrosa gradería andreuenca pràcticament celebrava el gol. El mateix Josu al minut 23 ha posat novament a prova Juanvi amb un xut llunyà, i en un dèja vu amb mateixos protagonistes, Juanvi ha tornat a aturar un xut del mag andreuenc al minut 35.

Finalment, i fent justícia al joc, Toni Paredes ha perforat la porteria escapulada amb un xut potent al minut 37, després d'una bona acció d'atac del Sant Andreu (1-0, m.37). El gol ha certificat la victòria del Sant Andreu, que fins i tot podria haver ampliat la renda en temps afegit.

1- UE Sant Andreu: Nil, Lucas, Pau, Juanan, Torices, Serrano, Paredes, Pelegrín, Josu, Pablo i Álvaro (Toni Martínez).

0- CF Badalona: Juanvi, Álex Rico, Fassani, Ufano, Bermúdez, Pereia, Mario, Genís Blasco, Joel Cadenas, Marc Alegre i Gerard Barri.

Gols: 1-0, Toni Paredes m.37.

Àrbitre: Aguayo Prieto

Incidències: 1.100 espectadors al Municipal del Guinardó. El Torneig d'Històrics ha realitzat un homenatge a Putxi, ex jugador de futbol.