GRACIA - U. E. DE SANS

Data: 06/05/1929

Font: La veu de Catalunya

Autor: J. PORGAR 

Text:
GRACIA - U. E. DE SANS
Aquests dos equips han fet un partit que gairebe ha estat sempre un atac a gol: el Sans atacava i el Gràcia es defensava com podia. Millor encara fóra dir, no que el Sans atacava, sinó que dominava, que no és el mateix, perquè si veritablement hagués atacant, si els davanters blanc-verds s'haguessin pres el partit seriosament, el Sans, en lloc de cinc gols, n'haurla fet molts més. El Sans, doncs, anava fent, sense matar-s'hi, i el Gràcia feia el que podia, que no era pas molt. Heu's ací, doncs, el que ha estat el partit entre aquests dos equips. Hem de fer constar, però, que Creixells s'afiança cada dia mes en el lloc de mig centre.
Ha arbitrat el senyor Espelta, forca bé, i els equips s'ham arrenglerat així:
Gràcia: Aznar, Melenchon, Soler, Vela, Altés, Pinyol, Mayol, Copons, Pi, Xifré i Borràs.
U. E. de Sans: Casanovas, Torredeflot, De Mur, Besolí, Creixells, Pausas, Garcia, Calvet, Miró, Pons i Coromines.
De seguida de començat el partit, el Sans ja ataca i es veuen dues fallades de Miró, mortals totalment, si les ensopega. per trobar-se gairebé sol. Desprès una fallada de Corominas. Peró a la fi aquest mateix jugador fa el primer gol en una passada de Pons. El domini del Sans, és absolut fins acabar-se el primer temps, però no es fa cap més go.
Als deu minuts de començada la segona part, en mig del mateix domini de l'anterior, Pons marca el segon gol rematant un xut al pal de Calvet. El públic del Gràcia protesta un xic per unes mans anteriors al gol, que l'arbitre no ha vist. Seguidament un jugador del Gràcia, volent rebutjar una pilota, ho fa amb tan mala sort, degut a l'atac sansenc, que fa entrar la pilota a la pròpia xarxa. Poc després, Pons llança un altre fort xut, que malgrat tocar la pilota al cos d'un defensa gracienc, la pilota s'encasta al marc; i dos minuts després, Garcia fa al cinquè i últim de la tarda. I el partit acaba en mig d'un assenyalat domini del Sans, amb el resultat de cinc gols a zero.
Durant tot el parit s'han tirat sis còrners contra el Gràcia i un contra en Sant.
Els jugadors graciencs portaven un llaç negre al braç per la mort d'un ex-jugador vermell, el davanter centre Cupons. J. PORGAR