El tribunal català dona la raó al Sants

Data: 29/09/2017 02:00

Font: L'Esportiu de Catalunya - L'Esportiu

Autor: Genís de Moner 

Text:
El tribunal català dona la raó al Sants

1a catalana. El TCE considera que no hi va haver mala fe en els 39 segons que els santsencs van jugar amb 12 contra l'Horta


Genís de Moner - barcelona

Embolica que fa fort. Com si no hagués portat ja prou cua, la polèmica de l'Horta-Sants de la segona volta de la temporada passada va fer un gir més quan ahir el Tribunal Català de l'Esport (TCE) va donar la raó als santsencs contradient la resolució del comitè de competició i d'apel·lació que havia donat els tres punts a l'Horta per alineació indeguda. Amb aquests tres punts el Sants hauria acabat guanyant el campionat de lliga i, per tant, hauria aconseguit l'ascens a tercera divisió, una fita que finalment van aconseguir els hortencs.

Per anar a l'inici de la història cal remuntar-se al 9 d'abril, al derbi entre l'Horta i el Sants corresponent a la jornada 29 de lliga. Amb tots dos equips lluitant en la zona alta de la lliga, els de Tito Lossio van vèncer per 0-1; el Sants, però, va jugar per confusió 39 segons amb 12 jugadors i l'Horta va impugnar el partit. Tres punts que van ser finalment clau per decidir el títol.

Ara, però, tot això ha quedat en un no res perquè el TCE ha considerat que en l'acció polèmica no hi va haver mala intenció del Sants i que l'àrbitre havia donat permís al jugador per entrar, tal com ho demostren les imatges de vídeo presentades pel conjunt blanc-i-verd.

En espera que es pronunciï la FCF

Un cop coneguda la resolució del TCE, la pilota és ara sobre la teulada de la Federació Catalana de Futbol (FCF), que s'haurà de pronunciar. De moment, però, la federació encara no ha rebut la notificació i no parlarà fins que aquesta arribi.

A l'entitat santsenca estan esperant que la FCF es pronunciï abans de fer res més, tot i que es mostren alleujats després que els hagin donat la raó. "Entenem que almenys el títol de campió ens l'haurien de donar, amb l'ascens no sabem què passarà", va dir Tània Soler, presidenta en funcions del Sants.