La crònica del Martí Odriozola

Data: 01/10/2019

Autor: Martí Odriozola

Un Sant sense idees cau amb claredat al camp del Banyoles (3-0)

Els de Tito Lossio van fer un mal partit contra un equip acabat d’ascendir i no van tenir opcions de sumar punts. Els santsencs han encaixat deu gols en els últims tres partits i continuen sense puntuar fora de casa.

El Sants va tornar a naufragar lluny de l’Energia i acumula la tercera frustració com a visitant de la temporada. I va ser just en un dels dies menys adequats, contra un rival directe potencial i al camp d’un equip nou a la categoria. El 3-0 contra el Banyoles fa mal perquè evidencia que cal una revisió profunda a nivell defensiu de l’equip i perquè fa que el Sants tingui gairebé perdut el gol average contra l’equip gironí, amb qui es pot jugar la permanència a finals de temporada.

A l’onze de Tito Lossio, Gala va tenir els primers minuts; el migcampista ha arrossegat molèsties intermitents i, després de dues suplències, es va estrenar aquesta temporada amb la samarreta del Sants. La resta de l’equip, molt semblant a l’onze que s’ha vist fins ara, amb només dos canvis més respecte als futbolistes que van rebre el Sant Andreu.

I el partit no va arrencar bé pels de Lossio. Al minut 3, l’àrbitre va xiular penal per una falta de Fabregat en una jugada embolicada a l’àrea santsenca. Des dels onze metres, Èric va superar a Antonell i va obrir el marcador. Era el quart penal en contra en tres partits que li xiulen a Sants. I tots quatre han acabat en gol.

A partir d’aquí, el Banyoles va viure tranquil·lament durant tota la primera meitat. Els del Pla de l’Estany van tenir el domini de la pilota, van jugar còmodes amb la possessió i arribaven amb certa freqüència a la zona ofensiva. A més, els d’Adam Fontes pressionaven molt a dalt la sortida de pilota dels santsencs, que tenien dificultats per començar a construir des del darrere. L’única ocasió del Sants en la primera meitat va ser una rematada de Guillermo a passada de Fabregat que va estavellar-se al pal i va acabar a córner.

I just abans del descans, Guillermo va rebre una falta a tocar de la frontal i va haver-se de retirar del camp visiblement coix. En l’execució de la falta, Sergi va enviar la pilota per damunt del travesser, en la que va ser l’última ocasió de la primera part.

Al descans, el Banyoles, que havia estat superior, s’imposava per la mínima. A la represa, va debutar Miguel, un jove jugador procedent del Girona i que, sortint d’una lesió, va disposar dels primers minuts a Tercera. I la segona meitat va arrencar igual que la primera, amb un gol dels locals, que deixaven el partit encarrilat. Va ser Turón qui va recuperar una pilota, va superar la línia defensiva santsenca i va superar Antonell amb una bona rematada. Era el 2-0 i el Sants hauria de remar encara més a contracorrent. El signe era semblant a la primera meitat: el Sants es defensava i no aprofitava la possessió i el Banyoles jugava còmode i controlava més la pilota. I amb tot plegat, al minut 60, el Banyoles va recuperar la possessió al mig del camp, la pilota va arribar a Adrià Casanova, que feia quinze segons que havia entrat, i el jugador local va encarar Antonell i va batre’l per tancar el resultat.

En l’última mitja hora de partit, el Banyoles es va agradar, va mantenir el control de la pilota i va defensar-se a través de la possessió, sense renunciar en cap moment a la pressió alta. I hauria pogut ampliar el marcador. Mentrestant, l’afició local gaudia del futbol del seu equip i festejava la segona victòria banyolina de la temporada, en el tercer partit consecutiu puntuant. Amb el partit clos, el Sants va encadenar la tercera derrota consecutiva i ha encaixat deu gols en els últims tres partits, una mitjana d’un gol cada 27 minuts. Amb catorze gols en contra, és l’equip més golejat de la categoria.

Diumenge que ve, el Sants rebrà l’Europa a l’Energia en el segon derbi del curs. Els escapulats han sumat aquest cap de setmana la primera victòria de la temporada, amb una golejada 4-0 davant del Cerdanyola.

Per cert, diumenge a Banyoles no s’hi van desplaçar els Resakas i les Green Ladies, els grups d’animació del Sants, que estan a l’espera d’una reunió amb la junta directiva del club per parlar de la polèmica amb la Federació Catalana pels pots de fum que han exhibit en els partits de l’equip blanc-i-verd aquesta temporada. Els Resakas i les Green Ladies volen proposar a la directiva un seguit de qüestions que consideren cabdals per millorar l’animació i, davant les actuacions de la FCF, reafirmen que els pots de fum són inofensius i donen caliu als partits. És la primera vegada des que el Sants ha tornat a Tercera que els grups d’animació no acompanyen a l’equip fora de casa.

BANYOLES: Bartrina; Sala, Genís, Quimo, Pol; Andreu, Becj, Via (Toni, 69’); Èric, Turón (Adrià Casanova, 57’) i Moha (Cris, 73’).

SANTS: Antonell; Fabregat, Alberto, Cura, Sergi; Aleix, Guille, Juli (Miguel, 46’), Gala (Markus, 60’); Navarro i Guillermo (Sumarroca, 46’).

GOLS: 1-0 (Èric, penal, 4’), 2-0 (Turón, 49’) i 3-0 (Adrià Casanova, 60’).

ÀRBITRE: Sergi Carrero Romera (Anoia). Grogues al local Quimo i als visitants Fabregat, Sumarroca i Miguel.