Un contundent Cerdanyola venç els dos partits i és semifinalista

Data: 01/08/2023

Font: Torneig d'Històrics del futbol català

Autor: Xavier Galiana

01.08.2023 Edició 2023

El Cerdanyola FC és el segon semifinalista del Torneig d'Històrics del Futbol Català després de superar en la segona jornada de la fase de grups a la UE Sants i al CE L'Hospitalet. Els vallesans han guanyat per 2-0 als santsencs, i s'han imposat amb un gol de Boris Garrós a l'Hospitalet en el temps afegit en el partit decisiu (1-0). En el partit inicial, Sants i L'Hospitalet han empatat sense gols. Amb aquestes dues victòries, el conjunt verd que dirigeix Oliver Ballabriga, avui expulsat, s'enfrontarà dissabte al CE Manresa en la primera semifinal de l'Històrics.

1r partit: CE L'Hospitalet 0 - 0 UE Sants

La segona jornada de l'Històrics ha començat amb el matx entre L'Hospi i el Sants en un Nou Sardenya que tornava a presentar una gran assistència de públic. El conjunt dirigit enguany per Joan Sánchez ha dominat el joc i ha protagonitzat les principals accions de perill davant un Sants ben plantat en defensa i que ha pogut emportar-se un punt disputat.

El riberenc Óscar Gómez ha protagonitzat la primera acció clara de gol, quan la seva rematada de cap ha superat el porter Iker però un defensor santsenc ha salvat sota pals (m.24). I després de la pausa d'hidratació l'Hospi ha seguit pressionant amb bones ocasions, principalment de Sehou.

El davanter ha xutat al minut 39 fregant el pal, en una acció que podria haver donat la victòria als riberencs, sense sort en els metres finals. El Sants, que per segon any consecutiu el dirigeix Borja López, s'ha replegat amb encert per tal de salvar l'empat, tot i que li ha faltat profunditat davant un rival de superior categoria.

Fitxa tècnica :

0-CE L'Hospitalet: Carles Segura, Jaume (Joel Lasso), Raúl Martínez, Eric Cañete (Ton Alcover), Sehou, Álvaro Millán (Mamau), Eric Ruiz, Oscar Gómez, Sergi Barjuan, Vitalie, Sergi Torres (Sanku).

0-UE Sants: Iker Camacho, Lucea, Javi Boza, David Cura, Alex Ruiz, Borja Montejo, Mamadou, Poyatos, Eldi, Oscar Fernández, Avilés.

Gols : Sense gols

Àrbitre: Carrasco Baca. Groga a Lucea.

2n partit: Cerdanyola FC 2-0 UE Sants

El Cerdanyola, el conjunt de major categoria del grup (2RFEF), ha imposat la lògica i ha superat el Sants en un duel intens que s'ha resol a la fase final del matx, quan els de Oliver Ballabriga han encadenat dos gols de forma consecutiva.

El marcador en aquest segon grup de l'Històrics s'ha estrenat finalment a pilota aturada, un dels punts forts del conjunt verd. Guillem Bonet ha fet una centrada mil·limètrica i Adri Díaz, de cap, ha superat al porter Llasera per avançar els vallesans.

Dos minuts més tard, Guillem Bonet ha tornat a ser protagonista amb un gran gol des de la frontal de l'àrea, que ha assegurat el triomf del Cerdanyola. Per part santsenca, l'equip s'acomiada de l'Històrics amb un bon paper i bons minuts contra rivals molt solvents.

2-Cerdanyola FC: Lluís Andreu, Manu Castillo, Guille Torres, Adrià Padillo, Adir Díaz, Buhari, Marcos Legaz, Joel Castillo, Jan Pallisé, Guillem Bonet i Richmond.

0-UE Sants: Pau Llasera, Lucea (Alex Ruiz), Javi Boza, Borja Montejo (Oriol Badia), Eldi (Poyatos), Oscar Fenrández (Lucas), Ayman, Sergio Piña, Martí Ramos, Jon Luna i Nico Martínez.

Gols: 1-0, Adri Díaz m.35. 2-0, Guillem Bonet m.38.

Àrbitre: Ramos Muñoz. Groga a Martí Ramos i Sergio Piña del Sants

3r partit: Cerdanyola FC 1-0 CE L'Hospitalet

Tota l'emoció s'ha concentrat en el darrer partit, on el Cerdanyola en tenia prou amb un empat per accedir a semifinals, mentre que l'Hospitalet necessitava el triomf. Conscients d'aquesta necessitat, els riberencs han començat forts i Sanku ha tingut la primera ocasió al minut 3, amb un xut massa creuat.

El partit ha estat molt tens, amb dos equips que han anat a per totes. De fet, l'entrenador vallesà Oliver Ballabriga ha estat expulsat per protestar al minut 8. Carlos Martínez ha tingut la primera opció pel Cerdanyola amb un xut fort i centrat que ha desviat Aliaga (m.13), i el mateix Martínez ha topat amb la defensa riberenca en una acció clara de perill (m.18).

Joel Lasso, davanter de l'Hospi ha gaudit d'una magnífica ocasió al minut 35 després d'una magistral passada de Ton Alcover. Amb el conjunt de Joan Sánchez plenament a l'atac, i en temps afegit, Boris Garrós ha marcat el fins ara gol del Torneig amb un xut molt llunyà que ha entrat en paràbola a la porteria de l'Hospi. D'aquesta manera, el Cerdanyola ha sentenciat la seva classificació.

1-Cerdanyola FC: Alex Sánchez, Manu Castillo, Guille Torres, Ronald, Carlos Martínez, Max Marcet, Jordi Aláez, Raúl Arroyo, Jan Pallisé, Boris Garrós, Óscar Arroyo.

0-CE L'Hospitalet: Aliaga, Rubi, Oumar Bah, Joel Lasso, Ton Alcover, Albert, Sanku, Marc Vicente, Sergi Torres (Raul Martínez), Mamu, Guillem Pardo.

Gols: 1-0, Boris Garrós, m.45.

Àrbitre: Tabares Ramírez. Vermella directa a l'entrenador del Cerdanyola Oliver Ballabriga. Groga a Albert i Mamau (L'Hospitalet), Groga a Arroyo (Cerdanyola).

Fotografies: Xavier Galiana - Torneig d'Històrics