El Sants aprofita la pilota aturada i s'emporta els tres punts del camp del Santboià (1-2)

Data: 10/12/2018 03:00

Font: el3.cat

Autor: Jordi Cura  Martí Odriozola

Un gol de Cantí just abans del descans i un de Navarro entrada la segona part van servir als de Tito Lossio per tornar a guanyar i, de retruc, sortir de la zona de descens. Diumenge que ve els santsencs tancaran la primera volta contra el Reus B.

Dilluns, 10 de desembre de 2018 - 03:00h

Duel de necessitats diumenge al Municipal Joan Baptista Milà de Sant Boi. S'enfrontaven el penúltim i l'antepenúltim, que venien de perdre en l'última jornada i buscaven els punts per agafar aire a la part baixa de la classificació. Només un podia endur-se el premi. I la recompensa va ser pel Sants.

A l'onze de Tito Lossio va tornar Brian, que no era titular des del 21 d'octubre al camp del Cerdanyola (i que va ser fora un mes per disputar el campionat de la CONCACAF sub-20 amb la selecció de la República Dominicana), i hi va faltar Gaudioso, que era baixa per lesió. Per cert, David Cura va complir el partit 100 amb el primer equip del Sants.

La primera part dels santsencs va ser gairebé perfecta, una de les millors de la temporada. L'equip blanc-i-verd va arribar amb constància a la porteria de Rafa Leva i va disposar de clares oportunitats de gol. Navarro va ser el que va estar-hi més a prop amb tres ocasions manifestes. La primera, en rebre una passada en profunditat de Cura des del mig del camp i encarar el porter local, però el xèrif no el va poder batre en el cara a cara. La segona, en rematar amb el taló per damunt del travesser una centrada des de l'esquerra de Cantí. I la tercera, amb un xut al segon pal que va marxar desviat. Navarro ja havia avisat.

No va ser, però, fins al temps de descompte de la primera part que els jugadors visitants van ser eficaços. Aleix va servir una falta des del mig del camp, Picolo va despenjar la pilota a l'esquena de la defensa, Cantí va rebre a la frontal de la petita i, amb serenor, va superar a Rafa Leva. El Sants colpejava primer, com només havia aconseguit tres cops aquesta temporada (i en tots tres partits havia acabat puntuant). El partit va arribar al descans amb un 0-1 que reflectia, en part, el que s'havia vist sobre la gespa, ja que el Sants havia estat molt superior a un Santboià desaparegut i sense idees.

A la represa, però, les coses van canviar lleugerament. Si la primera part havia estat propositiva -i erràtica- per part del Sants, la segona va tenir un caràcter més aviat resolutiu: poca producció santsenca, però encert de cara a porteria. Malgrat això, tot just arrencar, el Santboià va amenaçar amb una ocasió clara: Neeskens no va poder superar a Yamandú en l'un contra un després d'una jugada ràpida a la banda dreta. Poc després, Borrull ho va intentar amb un xut des de la frontal, però Rafa va enviar la seva rematada a córner.

I al minut 67 va tornar la igualtat al marcador. Víctor va centrar des de la dreta de l'atac del Santboià, Yamandú va col·locar fluixes les mans i Neeskens va aprofitar la pilota morta que havia deixat l'uruguaià per rematar amb el cap a porteria buida. Era l'empat.

Però enmig de l'eufòria local, la resposta santsenca va ser immediata. Tot just quatre minuts després, Navarro va aprofitar el refús de Rafa després d'un córner centrat per Aleix i va tornar a avançar el Sants al marcador. A partir d'aquí, els minuts es van començar a consumir i els jugadors blanc-i-verds, conscients que el cronòmetre corria a favor seu, van aguantar el resultat. El Santboià va tenir més arribades a la porteria de Yamandú, però el desencert dels jugadors locals va impedir que aconseguissin l'empat. Jorge Javier, ja al temps de descompte, en va tenir una de claríssima en una centrada lateral, però va enviar la pilota per damunt del travesser.

Amb el temps consumit, el Sants trenca la mala ratxa, torna a sumar dues setmanes després i els tres punts li permeten sortir de la zona de descens i deixar el Santboià, el penúltim, set punts per sota. Per la seva banda, el Santboià ja acumula quatre derrotes seguides i es queda lluny de la permanència. En acabar el partit, el club de Sant Boi va anunciar que, per mutu acord amb la Junta Directiva, Juan Camilo Vázquez deixava de ser l'entrenador de l'equip a Tercera Divisió.

Diumenge que ve el Sants tancarà la primera volta a l'Energia contra el Reus B. Els de Tito Lossio buscaran acomiadar l'any amb una victòria a casa que els permeti -en funció de la resta de resultats- arribar a les vacances fora del descens i amb sensacions reforçades de cara al gener.

Una crònica de Martí Odriozola i fotos de Jordi Cura.