La crònica del Guillem Fabo i la Núria Vilamala

Data: 21/11/2018

Font: (enllaç trencat)

Autor: Guillem Fabo  Núria Vilamala

El Sants guanya el Figueres (2-1) i aconsegueix la primera victòria a l'Energia de la temporada

Un doblet de Sergio Navarro dóna el primer triomf a casa als blanc-i-verds. Els de Tito Lossio aconsegueixen encadenar dues victòries seguides i ja són dissetens amb 15 punts.

Sergio Navarro i el seu idil·li amb el gol a l'Energia van tornar a brillar. En un matí plujós, el Xèrif va exercir de líder i va portar la batuta en la segona victòria consecutiva del conjunt santsenc. Després de la injecció moral que va suposar la victòria per 1-2 al camp del Martinenc, el Sants volia guanyar el primer partit de la temporada a l'Energia. Al davant, però, tenia un Figueres immers en una dinàmica positiva. El conjunt figuerenc havia sumat 7 dels últims 9 punts i era 12è amb 19 punts, 7 més que el Sants.

Durant els primers compassos del partit cap dels dos conjunts dominava damunt del terreny de joc, però de seguida el Sants va agafar les regnes del partit i es va fer amo i senyor de la pilota. Una lesió muscular va obligar a Gaudioso a marxar del terreny de joc quan no s'havien complert ni deu minuts de l'enfrontament. Malgrat aquest contratemps, el Sants va saber sobreposar-se. Aleix, Guille i Gala, que entrà substituint Gaudioso, van
aconseguir dificultar la sortida de pilota del Figueres.

Superat l'equador del primer acte, Aleix va llegir la desmarcada de Sergio Navarro i li va servir una passada precisa que el davanter santsenc no desaprofitaria. El Xèrif feia el primer amb un xut creuat que superava l'estirada del porter Aroca. Escassos minuts abans, Mario Cantí havia estavellat un xut llunyà a la creueta de la porteria del porter figuerenc.

A la represa es va mantenir el guió: el Sants portava la iniciativa i el Figueres intentava fer mal aprofitant la velocitat de Ferrón per la banda dreta i la corpulència de Sergio Álvarez. Conscient del desgast físic que començava a castigar els seus jugadors, Tito Lossio va moure la banqueta i va introduir a Juli i Fran Avilés per refrescar el mig del camp blanc-i-verd.

Navarro, en una jugada calcada a la del primer gol, es va quedar sol davant d'Aroca i amb elegància va superar la sortida del porter. L'alegria a l'Energia, però, va durar molt poc, perquè dos minuts més tard, el Figueres retallaria diferències. Álvaro Fernández va batre amb un cop de cap a Yamandú anticipant-se hàbilment a tota la defensa verd-i-blanca a la frontal de l'àrea petita i va posar la por al cos de jugadors i aficionats santsencs.

Amb mitja hora de joc encara per jugar, els alt empordanesos van avançar metres i van obligar al Sants a replegar-se. Amb paciència i sense precipitar-se, els de Joan Esteva no van deixar de buscar el gol de l'empat en cap moment. Yamandú va evitar la igualada amb una doble intervenció molt celebrada per l'afició santsenca. Tres minuts després, el porter uruguaià va fer una aturada prodigiosa a una rematada de Ferrón en boca de canó quan tothom ja donava per fet l'empat del Figueres. En el desenllaç del duel, Navarro va estar molt a prop de fer el hat-trick, però Aroca ho va evitar amb una bona intervenció.

Després d'aconseguir la primera victòria a l'Energia, que col·loca al Sants 17è amb 15 punts, cinquè per la cua, diumenge que ve el Sants visita l'AE Prat al Sagnier, un rival de la part alta de la classificació.