La crònica del Martí Odriozola

Data: 01/11/2017

Autor: Martí Odriozola

El Sants deixa escapar la victòria a l'Energia davant l'Igualada (2-2) i acumula tres partits sense guanyar

Els de Tito Lossio, que havien remuntat el gol inicial dels visitants, van jugar tota la segona part amb un home més, però un penal de Cura al tram final va permetre als de l'Anoia empatar el partit.
Tram inicial controlat per l'Igualada

El partit va començar amb un equilibri de forces entre els dos conjunts i poca precisió i possessió al mig del camp per part dels dos equips. A poc a poc, però, l'Igualada va anar trobant el seu lloc sobre el camp i va intentar imposar el seu ritme. Amb poc temps, ja va crear jugades perilloses mentre el Sants intentava amenaçar al contraatac.

De fet, els futbolistes de Dani Gimeno només van necessitar 21 minuts per avançar-se al marcador. Va ser gràcies a Eloi, que va arribar des del darrere a una centrada provenint de la banda dreta, va tenir temps d'aixecar el cap, pensar i culminar un xut que va batre a Yamandú. Era el primer. Poc més tard, Édgar es va desmarcar en atac, però la seva escapada no va acabar sent fructífera. El Sants s'hi va tornar i va obligar al Dani a intervenir en dues ocasions a rematades de Crivillés, des de la distància, i d'Alberto, d'esperó al primer pal a la sortida d'un córner. Però no hi havia manera.

El Sants remunta abans del descans

Un cop superat l'equador de la primera part, el rumb del partit va canviar per complet. I ho va fer gràcies a l'encert i la precisió de Gaudioso amb la pilota aturada. Al minut 30, el '6' del Sants va ser l'encarregat d'executar una falta a tocar del vèrtex esquerre de l'àrea i la pilota, després de superar la barrera, es va colar prop de l'escaire de la porteria visitant. Era l'empat. I el porter Dani no l'havia pogut evitar.

Abans del descans, les jugades que mai voldríem haver d'explicar van ser protagonistes. Una picabaralla verbal entre alguns aficionats i determinats jugadors va acabar amb l'expulsió de Cano, sembla que després d'insultar algú del públic. Aquesta acció va trencar el partit i el Sants va treure profit de la descol·locació de l'Igualada. Ja al temps de descompte, Gaudioso va penjar la pilota a l'esquena de la defensa buscant a Chicho, i l'extrem del Sants la va controlar a l'interior de l'àrea, es va plantar davant del porter i el va superar per baix, per culminar, temporalment, la remuntada. Amb aquesta victòria per la mínima es va arribar al descans.

Segona part amb un home més però sense tancar el partit
El segon temps, d'entrada, arribava amb els ànims caldejats després de la tensió dels últims minuts de la primera. Però el futbol va asserenar els jugadors, que van deixar de banda els nervis i la polèmica. Tàcticament, el Sants afrontava els darrers 45 minuts amb més tranquil·litat, sabent que estava per davant al marcador i que jugava amb un home més. De la mateixa manera, els verd-i-blancs buscaven, de tant en tant, la porteria de Dani, però no aconseguien superar la defensa blava i, encara menys, el ben situat porter visitant.

Els de l'Anoia, a més, no ho van posar fàcil als homes de Tito Losio, i Yamandú va haver d'intervenir per neutralitzar els atacs dels igualadins. Fins i tot, es va haver de lluir en més d'una ocasió per aturar les arribades visitants. Els de l'Anoia, però, no es van rendir i la seva perseverança va tenir premi. Al minut 85, Thomas va rebre l'esfèrica a la punta d'atac, es va plantar a la frontal de l'àrea, Cura el va entrar per darrere, el va fer caure i l'àrbitre va assenyalar penal (i expulsió de Cura). Èric va ser l'encarregat de transformar la pena màxima, enganyant a Yamandú, i retornar la igualtat al marcador. Abans del xiulet final, Martí va disposar de dues ocasions més; un cara a cara amb Yamandú que l'uruguaià va saber resoldre i un xut llunyà que no va crear perill.

Al final, doncs, repartiment de punts entre uns i altres que no satisfà a cap dels dos conjunts. Els de Tito Lossio sumen 14 punts i, després de no guanyar en cap dels últims tres partits, baixa fins a la setena plaça. El proper rival serà la Rapitenca.