La crònica del Marc Miret

Data: 24/05/2016

Autor: Marc Miret

El Sants perd a Farners i necessita una carambola per aconseguir la promoció

El primer equip va perdre per 1 gol a 0 davant del Farners i diu adéu a la primera posició del campionat. Per aconseguir la promoció, necessita guanyar aquest diumenge al Vilassar de Mar, que l'Horta perdi el seu partit i que La Jonquera no sumi els 3 punts.

Conscients de la necessitat de sumar una victòria, el Sants va començar el partit dominant totes les facetes del joc. L'equip de Tito Lossio, ben plantat al camp, evitava qualsevol acció ofensiva dels locals i propiciava que la major part de les accions es succeïssin en la zona de tres quarts d'atac. L'ocasió més clara del primer temps va arribar en el minut 19, quan Crivillés va filtrar una passada cap a Sergio Navarro i aquest es va quedar sol davant del porter Bartrina. Malauradament, el seu xut es va trobar amb el cos del porter local i va evitar que el Sants s'avancés en el marcador. Ja en el minut 33, el propi Navarro va gaudir d'una altra ocasió amb un remat de cap que va anar a parar al lateral de la xarxa. Els santsencs ho seguien intentant amb xuts des de la mitja distància però cap d'ells aconseguia trobar porteria. Els dos equips van marxar al descans i la sensació era que el Sants dominava el partit però que faltava concreció en les ocasions.

A la segona meitat, la tònica del partit va continuar i ja en el primer minut, una centrada de Cuadrillero per banda esquerra no la va poder aprofitar Aleix que no va arribar per poc a la rematada. El Sants ho seguia intentant i les ocasions s'anaven succeint a l'àrea del Farners. En el minut 23, Sergio Navarro va controlar dins de l'àrea una centrada de Cuadrillero i la va deixar per a què Alberto, que s'havia incorporat a l'atac, rematés des del punt de penal. La sort no estava de cara ja que el seu xut va tocar en un defensa del Farners i la pilota va marxar fregant el pal dret de la porteria de Bartrina. El propi porter local seria el protagonista uns minuts més tard quan una centrada de Guille li va arribar molt fàcilment a les seves mans però, per sorpresa de tothom, se li va escapar la pilota i per ben poc no la introdueix a la seva pròpia porteria. En el minut 30, Xavi Pérez - que havia sortit a la segona part- va fer una bona jugada individual i el seu xut final des de dins de l'àrea el va aturar de nou Bartrina. Els locals, que fins llavors a penes havien creat ocasions, van començar a aprofitar que el Sants avançava línies i mitjançant contraatacs posaven en perill al porter Carlos. En només 2 minuts, el Farners va gaudir de dues ocasions clares. La primera amb un xut de Sergio Álvarez des de dins de l'àrea que obligava a Carlos a fer una gran intervenció. La segona amb una centrada per la dreta d'Omar que Arjona va rematar de cap per sobre del travesser. Finalment, en el minut 85, el Farners llançaria ràpidament un contraatac que deixava a Sergio Álvarez sol davant de Carlos. El davanter, enlloc de xutar, va veure que l'acompanyava Moha i li va servir una assistència per a què el davanter marqués a porteria buida el primer gol del partit. Un gol que va deixar molt tocat al Sants i amb molt poc temps de reacció. Tot i així, en el minut 91, Xavi Pérez va rebre una pilota dins de l'àrea però el seu xut va marxar pel lateral de la xarxa. Ja no hi va haver temps per més i els tres punts es van quedar a Santa Coloma de Farners.

Amb aquest resultat, sumat a les victòries del Vilassar (1-0), de la Unió Atlètica Horta (1-4) i l'empat de La Jonquera (1-1), la classificació queda amb el Vilassar com a líder amb 59 punts, l'Horta en segona posició amb 57, La Jonquera és tercer amb 55 i el Sants és quart amb 54. Les opcions santsenques passen per guanyar aquest diumenge a les 12h a l'Energia al Vilassar de Mar i esperar que l'Horta perdi a casa davant del Mataró i que La Jonquera no guanyi el seu partit davant l'Escala. Si es donés aquesta combinació, el Sants acabaria en la segona posició i disputaria la promoció d'ascens.