EL SANTS S'ENLAIRA

Data: 25/11/2014

El conjunt que entrena Tito Lossio supera 1-3 a un bon Girona B, suma la segona victòria consecutiva i se situa a només tres punts de la promoció

"Ni érem tan dolents fa tres setmanes ni som tan bons ara, seguim competint i la competició ens col·locarà on ens hagi de col·locar però amb l'equip que hi ha, si estem igual de concentrats i amb les mateixes ganes que davant el Girona B, segur que acabarem ben situats a la taula". Tito Lossio dixit. Així s'expressava el tècnic després de la victòria del Sants davant el filial del Girona. Un partit molt complet del primer equip que tanca el primer tourmalet del curs: Vic, Lloret, Granollers i Girona B amb un balanç de 6 punts de 12 possibles. Dues derrotes primer i dues victòries després. La darrera, a Salt, amb ordre, encert, sense patir en excés i amb un Peke amb ganes de reivindicar-se i protagonista amb dos gols amb dedicatòria inclosa.

Pau Navas, penal, empat i descans

El Sants visitava el Municipal de Salt després de la victòria de mèrit a casa davant el líder, el Granollers. L'equip de Tito Lossio trepitjava la gespa i qui s'ho mirava des de la graderia era Sergio Navarro. El killer del Sants, amb molèsties, es veia obligat a quedar-se fora de la convocatòria i el gol quedava en mans de Felip, Samu i Pau Navas. L'últim, el Pau, reforç del Sants aquest estiu, vingut del Jàbac Terrassa i de només 19 anys, s'estrenava com a titular després d'haver gaudit fins ara de 69 minuts.
Passats només 5 minuts de l'inici del partit, el Sants tenia la primera ocasió clara de gol. En una jugada dins l'àrea un defensa del Girona B donaria un cop a Felip amb el peu i el col·legiat marcaria joc perillós i assenyalaria lliure indirecte. El capità, Fran, seria l'encarregat d'efectuar-lo i la defensa refusaria el perill. El conjunt de Pep Triadú, però, respondria amb velocitat per les bandes, sobretot per la dreta amb Sofian que, incansable, provaria una i una altra vegada de generar perill. Amb dos equips amb la joventut per bandera - el més veterà dels locals, Oriol Vilà, 24 anys i el del Sants, Fabregat, 25- sobre la gespa, la igualtat era màxima i cap dels dos aconseguia quedar-se amb el control del partit.
El joc, però, era força fluid i tots dos conjunts, tot i no generar moltes oportunitats en els primers minuts, tenien la vista posada en la porteria contraria.
Al minut 14, una passada d'Aleix des de zona de ¾ acabaria als peus d'un Pau Navas que la lluitaria, la guanyaria i després fintaria al porter, Andrés, per fer el 0-1. S'estrenava com a titular a primera catalana i ho feia de la millor manera possible, debutant també com a golejador a la categoria.
El gol, però, activaria encara més als gironins que poc a poc li anirien guanyant terreny al Sants a base de parets i combinacions entre els jugadors de primera i segona línia. I una passada de Sofian per Pau Morer dins l'àrea acabaria amb el davanter a terra després d'una acció amb Picolo. El col·legiat assenyalaria el punt de penal i el Girona B es trobaria amb una ocasió d'or de fer l'empat però el mateix Morer estavellaria el seu xut al pal.
Els de Triadú, però, oloraven el gol i pocs minuts després, Serramitja i Sofian combinarien a la frontal i Serramitja finalitzaria la jugada amb gol (25').

Tornaven les taules i el Sants respondria amb una jugada de Samu. El davanter robaria una pilota al balcó de l'àrea a David Bigas -impecable i infranquejable gairebé tot el partit- i es plantaria sol davant Andrés però no resoldria amb encert. Seria Samu, de nou, protagonista poc després perquè estaria a prop de fer el gol en una rematada a la sortida d'un córner però el marcador no es mouria i els jugadors anirien cap a vestidors amb l'1-1 al marcador.

Penal, expulsió i Peke x2

A la segona meitat el partit seguiria igualat però el Sants, molt concentrat i ordenat en defensa, aconseguiria controlar-lo millor i cedir molt poques ocasions davant un bon rival amb grans individualitats. De fet, els locals serien els primers en avisar amb un xut de Roura després d'un servei de cantonada. També des del córner vindria la primera del Sants. Aleix acabaria rematant i Peke es quedaria a mil·límetres d'introduir la pilota dins la porteria d'Andrés. No faria encara el gol però sí que s'emportaria un bon cop en topar amb el pal de la porteria del Girona B un Peke que tot just havia entrat al terreny de joc uns minuts abans.
Els de Pep Triadú, amb homes amb molta qualitat al davant, farien una bona jugada per la banda esquerra que Marc Serramitja completaria amb una finta i una centrada-xut que Arbulu, providencial, refusaria a la banda. Abans de l'1-2 del Sants, els locals encara en tindrien una altra amb un xut des del balcó de Sofian però després, a l'altra àrea, Samu es cuinaria una bona jugada, superaria uns quants defenses i acabaria caient a terra guanyant un penal pel Sants i la segona groga per Adrià Escribano.
Sense Navarro sobre la gespa, Peke seria l'encarregat de transformar-lo i l'extrem provaria de sorprendre amb un xut a lo Panenka i, tot i que Andrés el refusaria miraculosament amb el peu, el mateix Peke aprofitaria el refús per fer el segon del Sants. El 7 verd-i-blanc miraria llavors a la grada i dedicaria al gol especialment al seu pare, un Salvador Franco que estava d'aniversari. Però el dia de la família Franco encara no havia acabat. El Peke, amb pocs minuts en aquest inici de campionat (279) tenia ganes de reivindicar-se, de recollir els fruits de moltes setmanes de treball als entrenaments i d'aprofitar que, per fi, jugava en una posició més natural per ell. I és que el 5-2-3 que ve usant el Sants "perjudica" a alguns jugadors que tenen més complicat entrar en l'onze. El Marc és un d'ells però davant el Girona B, en comptes d'ocupar la posició de fals lateral/carrilet el vam poder gaudir jugant d'extrem i durant més estona de l'habitual. Sumat tot això, ple de confiança després del gol i amb un rival amb 10, després d'una pentinada d'Espinosa el mateix Peke va superar amb una vaselina perfecta Andrés per col·locar l'1-3. I encara en podria haver arribat un altre perquè a tocar del final, el mateix Marc va caure dins l'àrea en una acció que des de fora va semblar penal.

Un matí de victòria, de segona a domicili pel Sants, de segona consecutiva i un triomf, a més, molt celebrat per l'equip i per l'afició desplaçada a Girona. Un matí també d'estrenes pel Pau Navas i de reivindicació per "Peke" i d'aniversari feliç per un Salvador Franco que va veure el Sants guanyar fent un bon partit i el seu fill dedicant-li dos gols.

L'equip és ara sisè a la taula empatat a punts amb el Lloret i el Manresa i a tres de la zona de promoció que marca el Vic.
La propera jornada el Sants rebrà el Banyoles a l'Energia a les 12. Un conjunt que estrenava aquest cap de setmana nou tècnic, Joan Mallart i ho va fer amb victòria sobre La Jonquera (1-0). A domicili els de Banyoles encara no han aconseguit puntuar però és una incògnita saber com jugaran lluny del seu camp ara que tenen nou inquilí a la banqueta.