El Vic ensorra el fortí

Data: 04/11/2014

Els vigatans guanyen per un dolorós 1-5 i es converteixen en el primer equip que s'emporta la victòria de l'Energia aquesta temporada

El 22 de Desembre de 2013, l'Equipo JA va visitar l'Energia i es va emportar els tres punts en guanyar per 1-3. Onze mesos després, els de Tito Lossio han tornat a veure com un rival marxava amb els tres punts al sarró. Han estat onze mesos en què el Sants sempre ha puntuat com a local, onze mesos que han acabat amb una derrota dolorosa davant un gran Vic que tenia estudiat a la perfecció al Sants.

Empat i gràcies

Tot i la desena posició que ocupava a la taula, el Vic és un dels conjunts que sempre surt a les travesses per tornar a la Tercera Divisió. Enguany, començava la competició amb onze altes, jugadors amb experiència en categories superiors que reforçaven totes les seves línies. Arribava a l'Energia amb 13 punts, 3 victòries, 3 empats i 2 derrotes després d'haver-se enfrontat, però, a equips que ocupen la part alta de la taula: Júpiter, Granollers, La Jonquera o Manresa. Els de Jordi Salvanyà van superar el seu tourmalet i ara confien en arribar a la part alta de la taula. Des del minut 1, es van fer amb la possessió de la pilota i van portar perill, sobretot, per les dues bandes amb uns extrems -Pereira i Salas- que sempre trobaven la complicitat d'uns laterals - Carrascal i Carmona- que els doblaven i generaven superioritats en atac. Des de segona línia, Verdaguer i Tuneu també s'afegien a la festa i s'acostaven a la frontal i, inclús els centrals es deixaven veure i pujaven a rematar les jugades de pilota aturada. Al minut 5, el col·legiat marcava una falta a prop de la frontal, la picava Verdaguer, rematava Puigdesens i el refús inicial de la defensa, l'aprofitava Raúl Garcia, un dels centrals, per fer el 0-1. El Sants volia reaccionar ràpid i el gol d'ells semblava esperonar als de Tito Lossio que per primer cop en el partit es feien lleugerament amb el control de la pilota. Avançaven una mica les línies i a base de pressió, en una acció en camp del Vic, Sergio Navarro robava una pilota i enviava una bona passada cap a Albert Sumarroca que superava a Francesc per col·locar l'empat. Era el minut 15 però els trenta següents fins el final de la primera meitat serien una successió d'arribades visitants. Per l'esquerra, pel mig, per dalt, per baix i sobretot per la dreta? els de Salvanyà tindrien fins a quatre ocasions claríssimes de gol però per desesperació del seu tècnic lluny de marxar al descans amb un 1-5 al marcador ho farien amb l'1-1.

Pals vs efectivitat

A la primera meitat, el Vic havia superat per complet els de Tito Lossio, els havia tancat al seu camp i mentre que els centrals del conjunt osonenc esperaven gairebé a línia de mitjos, tot el Sants ho feia més enrere del mig camp, incapaç d'aturar el vendaval visitant. Els hi havia faltat, però, el gol per matar els nostres. A la represa, els minuts inicials del segon temps serien dels millors del Sants. Pau Navas - que entraria per substituir Felip- portaria molt de perill per la banda dreta, Picolo remataria al pal i, després d'una centrada d'Arbulu, el mateix Pau enviaria la pilota fora per molt poc. Semblava que el Sants començava a sentir-se un pèl més còmode i que el Vic havia fet un pas enrere però quan l'Energia començava a respirar Carrascal posaria la pilota dins l'àrea i Pep Puigdesens faria l'1-2. La diferència era només d'un gol i tot i que el segon del Vic havia caigut com un gerro d'aigua freda el Sants seguiria mirant cap endavant per buscar de nou la igualtat. Gala faria un xut des de la frontal i el refús de la defensa li cauria a un Pau que, en una rematada acrobàtica, enviaria la pilota al travesser. L'empat no arribaria i en un servei de cantonada, al 73', Puigdesens faria l'1-3 pels de Salvanyà. "Bé, són dos gols, queden 17' i tenim davant a un equipàs però tot és possible", això és el que segurament van pensar els jugadors del Sants en rebre el tercer, miracles més grans s'han vist a l'Energia de la mà d'un equip que és expert en remuntades en els darrers minuts. Gala tornaria a provar de sorprendre des de la frontal i Aleix ho intentaria també però es toparia amb els punys de Francesc. Més tard, seria Navarro qui buscaria el segon però la defensa l'enviaria a córner. I, al 84', en una falta picada des de banda dreta, Joan Tena aconseguiria l'1-4. Tocats i enfonsats. Capcots, a sis del final, encara provarien els de Lossio de maquillar el resultat però per resposta rebrien un cinquè, de Raul Garcia.

L'equip de Jordi Salvanyà va demostrar tenir molt estudiat al Sants i va controlar el partit en tot moment. Van plantejar i pensar un partit que els hi va sortir a la perfecció i gairebé no van cometre errades. Tot i això, en una mostra més de com de boig és el futbol, mentre que a la primera meitat van gaudir de mil oportunitats i només en van aprofitar una, a la segona, van ser súper efectius (4/5) i van aconseguir una maneta. I, d'altra banda, tot i que el Sants es va veure superat, mai se sap què hauria passat si les oportunitats de Picolo o Pau haguessin acabat al fons de la xarxa. Futbol. Tot i la derrota, l'equip va demostrar un cop més que no baixa els braços i que lluita fins l'últim segon. Amb una mitjana de poc més de 21 anys, els verd-i-blancs van caure a l'Energia per 1-5 però són vuitens i estan regalant a l'afició un gran inici de temporada. Les derrotes i, més una com aquesta, sempre fan mal però segur que els de Tito Lossio aprendran dels errors i seguiran treballant per millorar dia a dia.

El proper dissabte a les 16h, l'equip visitarà al Lloret, equip que és 10è a la classificació i que diumenge va empatar (1-1) al camp de La Jonquera.