Data: 02/12/2013

Autor: Carlota Martí  Peironcely

UE Sants 3-2 Badia del Vallès: Tres punts més i tercers!

Peque trenca l'empat a dos i deixa els punts a casa

L'equip ha saltat al terreny de joc conscient de la importància de fer-se amb els tres punts no només pel fet de sumar sinó, també, perquè després de l'empat entre Molletense i Mataró es presentava una oportunitat d'or per acostar-se encara més a la part alta i escalar posicions a la taula. El tècnic ha optat per repetir el mateix onze inicial que davant el Turo de la Peira -primera vegada en lliga que ho fa- i ha tornat a col·locar a dos homes en punta, Urrutia i Navarro, i quatre jugadors en el mig camp. L'inici ha estat marcat, també, pel record a l'Antonio Ruedas, pare del jugador de l'Aleví D Antonio Ruedas, amb un emotiu minut de silenci.

Complicacions; 1 a 0, i retorn a la tranquil·litat

El Badia ha estat qui ha començat manant en els primers minuts. L'equip que dirigeix des de la banqueta Christian Costa ha posat la por en el cos als aficionats que s'han acostat fins l'Energia quan, en aprofitar un error en una passada enrere de Fran, han engaltat un xut des de la frontal que ha sortit a prop d'un dels pals de la porteria de Blanco. El conjunt visitant s'ha animat a pujar per les bandes però cap al minut sis de partit s'ha començat a complir el guió previst. El Sants s'ha fet amb el control de la pilota i s'ha posat a tocar amb pausa i tranquil·litat. Marc Urrutia ha tingut la primera pels locals i l'equip ha insistit per les bandes amb les curses de Peque, Sumarroca i Arbulu. Al minut 12 de partit una centrada ha estat refusada per la defensa visitant i la pilota ha caigut als peus d'un Sergio Navarro que ha posat el primer en el marcador. El menut davanter verd-i-blanc ha fet el seu cinquè gol en lliga.
L'1 a 0 ha donat confiança a l'equip que ha seguit tocant, potser amb massa pausa en alguns instants de la primera part. El Badia no ha inquietat més la porteria de Blanco, només l'extrem dret, Rubén, ha protagonitzat alguna cursa tímida per la seva banda. El Badia tenia les línies força separades i deixava molts espais. El Sants ha semblat, per moments, que es dedicava a adormir el partit perquè l'equip rondava la frontal de l'àrea rival però no s'acabaven de generar moltes ocasions clares de gol. Tot i això, n'hi ha hagut algunes. Un servei de cantonada de Peque l'ha rematat Castillo de xilena però la pilota s'ha perdut per sobre de la porteria rival i, poc després, Albert Sumarroca, a l'esquerra, ha optat per anar cap a l'interior i un cop a sobre de la línia de la frontal ha fet un xut que a punt ha estat de sorprendre Jairo.

De partit sentenciat a minut mortal

Els segons quaranta-cinc minuts han començat amb un Sants que seguia amb el toc i la paciència com a bandera però que s'ha mostrat molt més profund i ha començat a trobar amb encert els espais. Si a la primera part l'equip arribava a la frontal però no concretava, als primers minuts de la segona el Sants arribava, generava i rematava. Combinacions ràpides, pujades per les bandes i passades en profunditat que han propiciat el segon gol del partit. Després, això sí, d'una rematada al travesser del Badia, Marcos Hernández ha enviat una pilota llarga cap a Albert Sumarroca per sorprendre al contracop i l'extrem ha definit de manera brillant. En cursa per l'esquerra, perseguit per dos jugadors rivals, un cop davant Jairo l'ha driblat i a porta buida ha col·locat el 2 a 0.
El gol de Sumarroca ha posat distància en el marcador i semblava sentenciar el matx. Amb un Sants que jugava els seus millors minuts i un Badia que havia creat poques oportunitats a l'àrea local res feia pensar que l'equip de Christian Costa anés a remuntar el partit. Però com diu el tòpic "futbol és així". Cinc minuts després el Badia ha despertat i en dues contres mortals ha empatat el partit deixant estupefacta la parròquia verd-i-blanca. Mateos ha fet els dos fent bones dues passades llargues que li han arribat des de la defensa. La primera l'ha finalitzat amb un xut potent i en la segona ha superat Blanco amb un globus.

Tito Lossio ha mogut la banqueta i Samuel i Guillem Hernández han entrat per ajudar a fer el tercer i el Sants ha començat a buscar la velocitat del davanter. La reacció s'ha començat a intuir en una centrada de Peque que ha rematat primer Guillem i després Aleix. Al 71' ha arribat el premi a l'esforç i al treball de tota la setmana. Arbulu ha penjat una pilota des de la banda dreta, la defensa del Badia l'ha refusat però la pilota ha arribat fins les immediacions de Peque que, ja dins l'àrea rival, ha col·locat la pilota a l'esquadra esquerra de la portaria de Jairo i ha fet un 3 a 2 molt celebrat per l'equip de Tito Lossio.
La banqueta del Badia s'ha començat a escalfar i a discutir amb insistència moltes de les decisions del col·legiat. Poc després del gol, el Sants ha gaudit d'una falta que ha picat Peque rasa i l'ha enviat fins la frontal on Aleix ha rematat i ha fet treure la maneta a un Jairo que s'ha lluït en aquesta ocasió. Amb 15 minuts per endavant el partit s'ha enrarit i s'ha embrutit un pèl més. En una acció entre Picolo i One l'àrbitre ha expulsat el jugador del Sants per protestar després que gairebé tota la banqueta en ple de l'equip visitant saltés al terreny de joc a rodejar-lo.
Els verd-i-blancs encaraven, així, els darrers deu minuts amb deu homes. Samuel s'ha quedat com a única referència en atac disposat a aprofitar alguna pilota llarga. En una d'aquestes, el davanter s'ha escapat i, a punt de plantar-se sol davant Jario, ha rebut la falta d'un jugador del Badia. L'àrbitre no ha dubtat, l'acció ha estat clara, i ha expulsat el visitant. La falta l'ha picat molt bé Sergio Castillo i la pilota, malauradament, s'ha estavellat al pal.
A partir d'aquí, joc poc vistós amb un Sants decidit a no patir i a quedar-se amb els tres punts, dos expulsions entre els jugadors de la banqueta del Badia i el xiulet final de l'àrbitre.

La victòria del Sants, combinada amb l'empat de Molletense i Mataró i la inesperada derrota del Premià al camp de la Grama B permet a l'equip de Tito Lossio col·locar-se tercer a la taula. Amb 25 punts, els verd-i-blancs són, a més, a només un del Carmel i a quatre del líder, el Molletense.
La segona catalana torna el cap de setmana del 15 de desembre amb la visita del Sants a un rival directe, el Premià Club Esportiu, cinquè amb un punt menys que els de Tito Lossio.