Segons i en zona de promoció!

Data: 24/03/2014

Vint jornades després el Sants torna a dormir en zona de promoció. Els de Tito Lossio són segons després d'una victòria que val molt més que tres punts

A la jornada 5 de campionat el Sants es va col·locar líder del grup 2 de la segona catalana; una setmana abans havia ocupat la segona posició i a l'inici del campionat, després del primer partit, també s'havia col·locat al primer lloc de la classificació. Són aquestes les tres jornades en què l'equip que entrena Tito Lossio s'havia vist en una de les dues posicions que poden portar el Sants a jugar a primera catalana. Ara, ja són quatre les jornades. I és que va ser un diumenge rodó. La victòria per 2-0 davant el Lloreda es va combinar amb la derrota del Premià Club Esportiu i l'empat del Carmel, dos resultats que van impulsar el Sants a la segona posició a falta de nou partits pel final de la lliga. Els verd-i-blancs, a més, sumen ja sis victòries consecutives i set partits sense perdre. I que duri!

Expulsió matinera i aparició de: "El comandante"!

Deia abans del partit Tito Lossio que el Lloreda era un dels equips que més li havien agradat a la primera volta de campionat pel seu bon posicionat al terreny de joc. Diumenge, a l'Energia, es van viure uns primers minuts sense un dominador clar, tots dos equips intentaven tenir la possessió de la pilota però el partit estava més aviat descontrolat. Tots dos rondaven les àrees rivals però sense capacitat per generar oportunitats clares de gol. Al minut 11' es produiria una jugada que acabaria sent clau en el desenvolupament del partit. Mans de Lombardo i targeta groga i només sis minuts després entrada molt dura del mateix Lombardo sobre Sumarroca, segona groga i al carrer. Amb més de setanta minuts per endavant el Sants veia com el rival es quedava amb un jugador menys. I si el partit, amb l'expulsió d'un jugador rival ja s'havia posat una mica més de cara, al minut 22 encara ho faria més. En una pilota morta a la frontal, Marc Urrutia provaria el xut com qui no vol la cosa i posaria l'1-0 en el primer tir entre els tres pals del Sants. Era la primera ocasió de gol per l'equip de Tito Lossio i es va aprofitar al màxim. "El Comandante" va agafar per sorpresa -i despistat- al porter del Lloreda, Juanito i el seu xut -un pèl tou- es va colar fregant el pal dret. És el segon gol d'Urrutia a la lliga després del que també va servir per obrir la llauna davant el Turo. Minut 22, 1-0 i el rival amb un menys. Situació immillorable. Però en els següents minuts es va veure un Sants molt poc brillant. Fins el descans, poc control i moltes pèrdues per part de l'equip de Lossio que no va trobar la manera de generar gaire més perill a la porteria de Juanito. Un tir suau d'Urrutia i la més clara, la de Navarro. El davanter es va plantar davant un Juanito que la va treure amb el peu i és que un cop fet el control i ja decidit a xutar Navarro es va trobar amb que tenia el porter ja massa a sobre. En defensa, no es patia però a l'hora d'atacar hi havia un punt de precipitació, com si l'equip -acostumat a les remuntades- no sabés gaire a què jugar en veure's amb tantes coses a favor per emportar-se el partit.

Nervis i patiment fins el final

A la represa, el Sants va fer dos canvis abans de sortir al terreny de joc. Peke va substituir Urrutia i Guillem Hernández va entrar per David Gala. Els primers minuts de la segona part van ser els millors del Sants. L'equip trobava la paciència per tocar i esperar l'oportunitat que servís per matar el partit. Les primeres arribades de la mà de Peke, Navarro i Fran, remenant-la dins l'àrea sense que ningú s'atrevís a xutar. Entre elles un tir de Navarro després d'una passada molt bona de Fran des de la frontal. Arribava, però, forçat i només va poder xutar a trompicons. El refús va caure als peus de Sumarroca però el seu intent el va refusar la defensa. També Fran ho va provar però la més clara la va tenir Castillo. Una centrada de Sumarroca es va passejar per l'àrea sense trobar rematador i la pilota, encara viva, va arribar a la frontal i allà Castillo va engaltar un xut que va sortir fregant el pal esquerre. El defensa en va tenir una altra quan després d'una bona passada d'Aleix a Fran, el capità va decidir cedir-li l'últim xut a un Castillo que amb poc espai va enviar la pilota al cos del porter. I al minut 75 el pitjor és que el marcador seguia sent el d'1-0. El Lloreda no havia donat notícies en atac en els primers trenta minuts de la segona part però quan s'acostava el final, potser pels nervis del Sants o per veure's encara amb opcions d'empatar un partit que se'ls hi havia posat molt coll amunt els de Víctor Delgado van fer un pas endavant i van començar a arribar a la porteria de Carlos Blanco. El primer avís un xut de Capilla des de la frontal que va fer-se lluir al porter del Sants. Després, moltes jugades a pilota aturada. Faltes comeses pel Sants al propi terreny de joc del Lloreda que aprofitava Juanito per picar-les en llarg i buscar a algun dels gairebé vuit homes de l'equip rival que buscaven la rematada prop de l'àrea de Blanco. El Lloreda va aconseguir tancar per moments al Sants al seu camp. Els jugadors de Tito Lossio veia com, de sobte, no deixaven d'arribar pilotes llargues, per alt, i es creaven jugades enrevessades. A més, no s'aconseguia mantenir la pilota al camp del rival i no es trobava la manera d'adormir un partit que cada vegada s'excitava més. Segurament, en un altre partit, en un mal rebot o fins i tot en un refús de la defensa santsenca hauríem vist com el rival aconseguia l'empat. Diumenge, però, el Sants va fer valer la sort, la confiança o el digues-li com vulguis d'un equip que s'ha acostumat a guanyar i tot i patir va mantenir la porteria a zero. I amb tot el Lloreda buscant l'empat i fins i tot Juanito pujant a rematar un córner el Sants, va trobar per fi la sentencia. En un contracop amb moltíssim espai Peke va pujar la pilota i li va cedir a Sumarroca perquè fes el 2-0.

Són tres punts que valen per molt més perquè el Sants puja fins la segona posició - plaça de promoció d'ascens- i supera a la taula un Premià que va caure davant el Mataró i un Carmel que va empatar amb el Turo. La setmana que ve l'equip visitarà el Vilanova del Vallès, equip que es troba en posició de descens.