La crònica del Martí Odriozola

Data: 23/05/2018 23:59

Autor: Martí Odriozola

El Sants no fa prou al camp de l'Almacelles (3-1) i cau en l'últim desplaçament de la temporada

L'equip de Tito Lossio no va ser prou intens i va acabar sucumbint contra el tercer classificat. Chicho va avançar als santsencs al minut 15, però els gols de Marc, Joel i Roger van permetre al conjunt lleidatà capgirar el marcador.

Inici pel Sants, que s'avança

El partit entre l'Almacelles i el Sants es presentava interessant. Dos rivals de la part alta que es trobaven en la penúltima jornada i volien exhibir les seves armes. Els locals buscaven segellar la tercera plaça i els visitants en tenien prou amb donar una bona imatge i mostrar que segueixen competint.

El tram inicial de l'enfrontament va ser un intercanvi de cops entre lleidatans i santsencs, amb poc control de la zona i un joc bastant d'anada i tornada. L'Almacelles pressionava la sortida de pilota del Sants, però els blanc-i-verds tenien un pèl més de possessió.

I tot i no tenir un domini diàfan, el conjunt de Tito Lossio va començar inspirat. I es va notar. Tant va ser així que en la primera arribada va veure porteria. Va ser una ocasió llarga i disputada fins al final, que va acabar a la xarxa. Primer Guille va rematar una centrada que arribava des de l'esquerra i el seu xut va acabar a peus de Fabregat, a la frontal. El lateral va rematar, el porter Jordi va refusar la pilota, però Chicho, atent, va marcar a plaer el primer gol del Sants. Premi a la insistència. A la primera finestra, el Sants ho va tenir clar. L'equip que s'hi jugava menys s'avançava.

L'Almacelles, més intens, aconsegueix empatar
Tanmateix, a mesura que van córrer els minuts, la intensitat i la concentració van passar factura als santsencs. Els de Lossio mantenien certa possessió, però eren imprecisos i cometien errors impropis. I l'Almacelles estava a l'aguait. L'equip local va disposar de diversos córners que no va saber aprofitar i l'afició va arribar a reclamar tres penals a l'àrea de Yamandú.

Abans de l'empat, els lleidatans van tenir dues oportunitats. Primer, al minut 17, Roger Canadell va enviar un xut de falta desviat i, més tard, al minut 30, la defensa del Sants va refusar una bona rematada de Jordi Martí. Però l'Almacelles va buscar el gol fins que el va trobar. Al minut 39, Albert Juclà va assistir en profunditat a Marc Viladegut, que va superar per velocitat a la defensa santsenca i va batre a la perfecció a Yamandú. Era l'empat. A cinc minuts pel descans. Gerra d'aigua freda pel Sants: tot tornava a començar. I així es va arribar als vestidors.

Els locals capgiren el marcador

Ja a la segona part, l'Almacelles va empènyer més que el Sants, hi va creure, ho va buscar més i, al final, va rebre la recompensa. Després d'un nou avís de Marc, que va creuar massa la rematada i ningú va arribar al segon pal, ja al minut 58, el conjunt de Ponent es va avançar al marcador. Joel Chiné va rematar un córner picat per Roger des de l'esquerra de la porteria de Yamandú, que ni es va moure davant la potència del cop de cap. Era el 2-1. Merescut.

L'Almacelles se sentia còmode sobre el camp i era dominador del joc, fet que el va portar a buscar el tercer gol. I va arribar al minut 68 després d'una triple ocasió. Primer, en una badada defensiva de Cura, Jordi Martí es va plantar davant de Yamandú, que va treure la seva rematada. A la segona, el mateix Cura va refusar des de la frontal de la petita el xut d'Albert Juclà, però a la tercera, Roger Canadell, que arribava des del darrere, no va fallar des de la mitja lluna.

A partir d'aquí, la pilota va passar a ser propietat del Sants, però els visitants van exercir un domini estèril; no arribaven al terç ofensiu i quan tenien alguna ocasió, erraven en el desenllaç. No tenien el dia. Va faltar intensitat i determinació a l'hora de buscar una difícil remuntada.

Al final, el 3-1 definitiu tanca algunes carpetes a Primera Catalana. L'Almacelles s'ha assegurat ser tercer del Grup 2 i, alhora, supera al tercer del Grup 1, el Can Vidalet o el Vic, fet que li dóna una remota opció de pujar a Tercera. Seria en el cas que el Llagostera guanyi l'eliminatòria per la permanència a Segona B i que dos dels quatre equips del grup 5 de Tercera Divisió que juguen la promoció d'ascens a Segona B (Espanyol B, Sant Andreu, Hospitalet i Terrassa) pugin de categoria.

Mentrestant, al Grup 2 de Primera Catalana, el Martinenc (amb 69 punts) i el San Cristóbal (amb 68) es disputaran l'ascens directe a Tercera; el goal average és pels del Guinardó. Per la seva banda, el Sants necessita guanyar al Balaguer l'última jornada per acabar 5è per damunt del Lleida B. Ara mateix els santsencs tenen un punt més.

Per cert, diumenge que ve, a partir de les 11.30 h a l'Energia, hi haurà la celebració de l'ascens a Tercera de l'equip blanc-i-verd.