Gracia - Unio Esportiva de Sans

Data: 12/01/1925

Font: La veu de Catalunya

Autor: Mateu 

Text:
GRACIA-UNIO ESPORTIVA DE SANS
(Camp del Gràcia)
Gracia, 1 Sans, 3
(Saura, 1) (Monleón, 2; Feliu, 1)
A les ordres de l'Arbitre senyor Arribas s'han alineat els equips de la següent manera:
Gràcia: Palau, Saura, Agustí, Calatayud, Sales, Cortès, Lapena, Plazà, Sastre, Orriols i Vika.
Sans: Pedret, Perelló. Balasch, Soligó, Gularons, Calvet, Rini, Tonijuan. Feliu, Martínez i Monleón.
Toca la sortida al Gràcia, el qual s'apodera de la pilota fent un lleuger atac que aclareix la defensa del Sans. Torna a atacar portant la pilota Orriols, el qual tira un fort xut a gol, repel-lint en Pedret; recull en Sastre, passant-la a en Lapena; aquest xuta fort anant a fora la pilota. Fins ara ha estat un domini complet del Gràcia.
En un altre atac del Gràcia, en Feliu comet un «faut», el qual és tirat sense res de notable. Ara és el Sans el que domina, i en Rini tira un bon xut que va a fora. Malgrat aquest domini no dura gaire ja que en Vila aconsegueix apoderar-se de la pilota, corrent-la sol, xuta sobre gol, havent d'intervenir en Pedret.
En Palau ha de sortir també a aclarir algunes situacions compromeses.
El domini és molt altern. En un atac, en Soligó, aprofitant un bon centre d'en Gularons, tira un xut de molt poca distancia de la porta, parant-lo bé en Palau.
Són tirats molts «fauts» contra uns i altres, sense fer res d'anormal. En Feliu, en un atac que porta sol, xuta a l'angle fent el primer gol de la tarda; en Palau, creient segurament que anava a fora, ni tan sols féu cap moviment por parar-la.
Es centra la pilota i els del Gràcia s'avancen cap a la porta del Sans, fent en Perelló un «gems», el qual, tirat per en Saura, va la pilota a les mans d'en Pedret, i, relliscant-lí, val l'únic gol per al Gràcia.
Es tira un «corner» contra el Sans i s'acaba la primera part, havent abundat durant aquesta els «fauts» tant per una banda com per l'altra.
Comença la segona part amb un avenç del Gràcia, tirant un xut a gol l'Orriols, que passa en Pedret. En un moment que tenia la pilota en Sales, és cargat, caient a terra; i fins que la pilota no se'n va fora de joc no és suspès aquest per anar a atendre'l. En un xut a gol d'en Martínez, en Palau desvia la pilota a «còrner», essent tirat sense resultat. Es torna a tirar un altre «còrner» contra els mateixos, sense conseqüències. En Gularons fa una passada a en Monleón que centra a gol i desvia en Palau a «còrner», essent carregat al mateix moment per en Feliu, lesionant-lo i n'avent-se de suspendre el joc. Es tira el «còrner» i en Palau aclareix la situació agafant la pilota en Calvet, el qual la passa al mig, xutant en Rini i anant a fora.
Orriols fa canvi amb en Vila, mentre en Monleón xuta a gol, pifiant en Saura, que val el segon gol. Tornant a tenir la pilota el mateix, fa un atac individual, xutant a gol i fent el tercer per als seus. A partir d'aquest moment, el Gràcia es desmoralitza, la qual cosa val una sèrie d'atacs per part del Sans, que ha de parar en Palau. Es tira una «còrner» contra el Sans sense resultat.
En un atac d'en Feliu aquest xuta, desviant en Palau a «còrner» que es tira també sense consoquències. Reacciona una mica el Gràcia, fent la davantera algun atac i molts «offsides». Ara torna a atacar el Sans fem on Tonijuan una boma passada a en Martínez, i aquest, ràpid, a en Feliu, el qual xuta a gol, parant molt bé en Palau, aquest a un altre xut que pocs moments després li envia en Rini.
En una ocasió que porta la pilota en Tonijuan, en Sales li entra, donant-li un cop a la cara. Es tira el «faut» i pocs moments després, sense que hi hagués cap jugada important, acaba el partit.
Els que han jugat millor, per part del Gràcia, són: Palau, Sales, Saura i Orriols.
Per el Sans, Pedret, Monleón i Gularons, a la segona part.
El Gràcia, a la primera part ha fet jugades molt boniques, arribant a jugar més que el Sans, però decaient bastant a la segona part. El domini, un xic Igualat.
L'arbitre, regular.
MATEU