EUROPA U. E. DE SANS

Data: 11/01/1926

Font: La veu de Catalunya

Autor: J. Castell 

Text:
EUROPA.U. E. DE SANS

(Camp de l'Europa)

Una de les sorpreses de la diada ens la dona aquest partit, en el qual l'equip de l'Europa, complet, perdé davant el de la U. E de Sans, incomplet, per un copiós resultat. Podem dir que l'Europa juga amb des. gràcia, però també cal dir que la sort desfavorable de l'Europa la hi portaren, primerament, Alcoriza, el qual no està en la brillant forma de temps enrere, i també Bordoi, qui tingué una d'aquelles tardes grises a les quals és tan aficionat. Però el Sans també tingué un defensa, Balasch, i el porter Pedret, que no estigueren pas a l'altura a què estaven en el campionat passat. Balasch es deixa passar un gol que cap defensa falla, i Pedret, el seleccionat com a substitut de Zamora en l'equip català, ara potser no ho fóra, de seleccionat, car no és el brillant Pedret que salvava el seu equip quan aquest tenia una tarda dolenta. També podem dir que els mitjos de l'Europa, no s'entengueren pas amb la davantera; mes ben dit, aquella ratlla de mitjos no dona pas el rendiment que pot donar. I la del Sans, tingué una tarda irregular, car després d'una primera part dolenta, feia una segona part brillant i afortunada, en la qual deturà moltes envestides de la davantera europeista i secundà coordinadament la seva. En parlar de les davanteres, ens cal dir que la de l'Europa, llevat de Cros, no es veié per enlloc, sinó cap als ultims de la segona part, quan la derrota era ja irremeiable, que atacà amb braó, però sense coordinar els esforços per al major rendiment, i per aixi, dintre de la possible desgracia dels xuts al pal, tingueren diverses ocasions per a perforar el marc sansense, que no saberen pas aprofitar, que ja no els haurien donat la victòria, però que haurien millorat el seu resultat. I de la davantera del Sans, només elogis podem dir-ne; mai no l'havíem vist a l'altura d'aquest partits tots sense excepció, treballaren de ferin per la victòria, i si aquesta els somrigué, cal dir que els seus esforços la mereixien.
Sota les ordres de l'àrbitre senyor Sampere, els equips s'alinearen d'aquesta manera:
Europa: Bordoi, Serra. Alcoriza, Serra, Pelaó, Maurici, Pelllcer. Cella, Cros, Olivella i Alcazar,
U. E. de Sans: Pedret, Perello, Balasch, Soligó, Gularons, Calvet, Rini, Tonijoan, Monleón. Martinez i Oliveres.
Als cinc minuts justos de començar el partit, Tonijoan corona una bonica arrencada de la davantera del Sans amb un xut a l'angle que val el primer gol de la tarda per al Sans. Però la rèplica és immediata. Centrada la pilota, avença l'Europa amb raó i Cella ta un altre gol que val l'empat per als europeus. El domini es alternat i tots els davanters juguen amb braó i fan esforços per aconseguir perforar el mare contrari; però és Monleon, d'un xut a la mitja volia que Bordoi no pot deturar, que fa el tercer gol de la tardat segon per al seu equip, rematant una bonica i precisa passada de Martinez. L'Europa no desmaia i ataca amb fúria, i anotem un xut al pal do Cros. El mateix Cros qui fa el gol d'empat, i amb el resultat de dos a dos acaba la primera part
En la segona part, surt el Sans i es veu de seguida que aquesta davantera, gairebé gens contrarestada pels mitjos contraris, vol fer-se seva la victòria Un xut a gol de Martinez, que Alcoriza falla, i remata Monleon a gol, val el tercer per al Sans. I Rini, sol, davant la porta aconsegueix el quart, gràcies a una centrada bombejada de l'ala esquerra. I encara Gularons, gairebé de mig camp, tirant un castiga una Talta europea, aconsegueix el cinque I encara que l'Europa vol millorar el seu resultat, no ho aconsegueix per no aprofitar les ocasions i per la gran defensa que fan els sansencs del seu marc. Anotem un xut al pal de Cros i un, també al pal, d'Alcázar. En un tripijoc davant la porta del Sans, en que tots els davanters europeus hi eren, quan la pilota entrava ja a gol, Perello, amatent, l'allunya i salva un gol segur. I amb el resultat de cinc gols a dos a favor del Sans, acaba el partit.
De l'Europa, el millor de tots fou Serra, i el segui en mèrits Cros.
I del Sans, tots tingueren una bona tarda, sobresortint Tonijoan i Perelló.

J. CASTELL