La crònica del Sergi Ruiz

Data: 04/04/2016

Autor: Sergi Ruiz

4 Abril, 2016 Comunicació, Cròniques, força sants, Primer Equip

El Sants guanya el derbi contra l'Horta (0-2) i fa un pas més per somiar amb l'ascens a Tercera

Els santsencs es van imposar al Feliu i Codina amb gols de Cristian Mulero i Sergio Navarro i van desactivar el perill hortenc tot i jugar durant mitja hora amb un home menys.

Uns minuts inicials molt bojos amb atacs constants dels dos equips van ser aprofitats pel Sants per assestar el primer cop de la nit. Corria el minut 7 quan Aleix es disposava a servir el primer córner del vespre. Una pilota bombejada al segon pal que, després d'un refús, queia a plom davant de Cristian Mulero. El migcampista santsenc, sense pensar-ho ni un instant, va engaltar la pilota des de la frontal de l'àrea per clavar-la a l'escaire esquerra de la porteria de Buetas, que només va poder mirar com l'esfèric xocava contra la xarxa.

L'intercanvi de cops va seguir tot i el 0 a 1 al marcador. L'Horta buscava l'empat amb centrades des de la banda per Xavi Torrent i Muela, però entre les bones intervencions de Carlos i la gran concentració defensiva van desbaratar les temptatives dels locals.

El Sants, per la seva part, va buscar constantment passades llargues a l'esquena de la defensa hortenca perquè Sergio Navarro desbordés per velocitat, que va portar de corcoll la línia defensiva blanc-i-negra en general i al lateral dret, Barry, en concret. Precisament en una d'aquestes jugades, al minut 21, va arribar el segon gol. Navarro caçava una pilota a la frontal, deixava assegut a Buetas que havia realitzat una mala sortida i a porteria buida enviava la pilota al fons de la xarxa.

Abans de finalitzar la primera part es produïen dues accions que haurien pogut condicionar el que restava partit. La primera un penal no assenyalat de Barry sobre Navarro; la segona, l'expulsió a les acaballes del primer temps de Cristian Mulero per doble targeta groga.

A la segona part, tot i jugar amb un home menys durant gairebé mitja hora, els de Tito Lossio van seguir concentrats en la labor defensiva per impedir que els de Xavi Molist -que es van fer amb el domini de la pilota- tinguessin opcions reals de remuntar el partit. Genís i Cañadilla van ser els jugadors que van provar més insistentment desajustar la defensa santsenca, però sense èxit. Però l'ocasió més clara dels locals la generaria Xavi Torrent amb un xut mossegat i creuat que batia Carlos, però que Freixi refusava sota pals.

A quinze minuts pel final, l'Horta rebia l'última estocada del matx: Reyes veia la segona targeta groga després d'estirar de la samarreta a Navarro per impedir que marxés per velocitat i trepitgés àrea sol. Amb igualtat de jugadors de nou sobre el terreny de joc, i tot i l'intent dels hortencs de fer un gol fins al final, el partit quedava ja gairebé sentenciat.

Un partit que va acabar amb el debut del jugador del filial Xavi Pérez amb el primer equip del Sants i l'alegria de jugadors, cos tècnic i aficionats quan l'àrbitre va assenyalar el final dels noranta minuts. En aquell instant, la Unió Esportiva de Sants se situava al segon lloc de la classificació.

HORTA: Buetas, Barry, Reyes, Esteve, Genís, Manuel, Juan (Carrique, 64'), Merino (Joel, 64'), Cañadilla, Muela (Kique, 58') i Xavi Torrent (Canelada, 78).

SANTS: Carlos, Freixi, Fran, Alberto, Picolo, Crivillés, Cristian Mulero, Aleix, Guille (Peke, 82'), Tomás(Arbulu, 46') i Sergio Navarro (Xavi Pérez 87').

GOLS: 0-1 (7') Mulero. 0-2 (21') Sergio Navarro.

ÀRBITRE: Hernández Ortiz. T.G.: Ha amonestat als locals Manuel i Joel i als visitants Tomás, Fran, Aleix i Picolo. T.V.: Ha expulsat per doble targeta groga al local Reyes (73') i al visitant Cristian Mulero (38').