Derrota des del punt de penal

Data: 15/09/2014

Autor: Carlota Martí

15 Setembre, 2014 Cròniques, Primer Equip

Un gol des dels onze metres al minut 88 condemna el Sants en la primera desfeta de la temporada

"Era un partit de 0-0 i te'n vas amb cara de tonto perquè la gent està rebentada de córrer 90 minuts i en l'últim moment, quan ja dones per bo l'empat, et cau el gol d'aquesta manera", segurament les paraules de Tito Lossio són la millor manera de resumir com es sentia el grup després de caure 1-0 en rebre un gol de penal en l'última jugada. Un partit dur que semblava destinat a l'empat es va decidir en el darrer instant i el Sants es va quedar sense poder sumar cap punt en el primer desplaçament de la temporada davant un rival rocós i després de 90 minuts d'igualtat sobre la gespa.

Més opcions pels locals

El Sants va sortir amb tres novetats en l'onze inicial respecte el que va jugar davant el Montcada: Guillermo López a la porteria -en el seu primer partit oficial amb la samarreta verd-i-blanca-, Sergio Navarro i Adrià Espinosa -debut com a titular-. Amb el ja clàssic 5-3-2, durant el primer temps, l'Escala va arribar amb més claredat a la porteria del Sants gràcies a la velocitat de Pep Muniesa per les bandes i a les combinacions entre el mateix Muni, Sile Cámara i Jam Baldeh. Muniesa va tenir la més clara en un xut creuat des de l'esquerra i Cámara va estar a prop de rematar una boníssima centrada del seu company però, per sort, Picolo va enviar la pilota a córner. El Sants va contestar amb un xut de Guillem Hernández des de la frontal i una bona jugada de Felip Sáez per l'esquerra. També Picolo ho va provar amb un tir llunyà però el marcador no es va moure en una primera part àgil, marcada per la igualtat.

Final horribilis

Al segon temps, va augmentar la intensitat i la duresa del partit, amb contactes successius, estirades, lluita al mig del camp, faltes -i no faltes-, a la vegada que creixia el descontentament d'ambdós equips envers l'àrbitre. L'Escala va sortir amb molt ímpetu però, poc a poc, el Sants va fer més seu el joc i Sergio Navarro va tenir dues opcions claríssimes per avançar els de Lossio. També, Espi va rebre una pilota dins l'àrea que semblava perfecte perquè la rematés però, sent generós, la va cedir cap a un Felip que no var arribar a connectar amb l'esfèrica. L'Escala seguia viva i la resposta va arribar primer amb un xut de Muniesa que va tocar la xarxa i amb una centrada del mateix Muni per l'esquerra que miraculosament se li va quedar entre les cames a Sile Cámara, fent impossible una rematada que hauria estat gol. El Sants va fer el primer canvi i Albert Sumarroca va tenir la seva només entrar; en jugada personal per l'esquerra va arribar fins a la vora del porter i Bustins li va prendre la pilota dels peus. Entre ocasions d'un i altre el temps s'esgotava i el 0-0 seguia al marcador en un partit que semblava condemnat a l'empat. Però quan s'estava a punt de complir el temps reglamentari l'Escala es va trobar amb un penal per sentenciar el partit. En una decisió molt rigorosa i discutible, el col·legiat va assenyalar els onze metres després d'una acció entre Guillermo i Muniesa: el porter santsenc va tocar i desviar la pilota a córner però va acabar topant amb el davanter altempordanès que va caure dins l'àrea. Sile es va encarregar d'executar-lo i fer l'1 a 0 a falta de dos minuts pel final. Freixi i Peque van sortir al camp per intentar un miracle que per moments es va veure possible. El Sants va gaudir de dues faltes en què va passar de tot l'àrea i en què buscant el que fos, Espi va aconseguir rematar una d'elles però amb 21 jugadors en un espai tan reduït entre els uns i altres van desviar el seu xut.

Al final, després d'un dia sencer a l'Escala l'equip va tornar de buit cap a l'Energia. El grup sortia a les onze de Sants, arribava a la una a dinar i cap a les 15:45 ja trepitjava la gespa del Nou Municipal. A dos quarts de set, tornaven cap a Barcelona amb "cara de tontos" en veure com després de moltes hores de viatge i desgast al camp s'emportaven una derrota en l'últim minut i des del punt de penal. Això, sí, l'equip, expert en remuntades la temporada passada, va demostrar que enguany l'esperit de lluita fins l'últim segon segueix viu.

Les puntuacions

Com en la jornada anterior, un aficionat del Sants va ser l'encarregat d'escollir als tres millors del partit. La Judit Bellido va donar els seus punts: