Partit suspès

Data: 02/02/2014

2 Febrer, 2014 Cròniques, Primer Equip

El líder, el Molletense, visitava l'Energia i el matí ha acabat de la pitjor manera possible. Amb l'àrbitre assenyalant el camí de vestidors 15 minuts abans del previst. El col·legiat ha explicat als delegats d'ambdós equips que suspenia el partit perquè veia uns jugadors que tenien més ganes de buscar problemes i enganxar-se entre ells que de jugar a futbol. Ara, Sants i Molletense s'hauran de posar d'acord per trobar una data en què jugar el que resta de l'encontre.

Empat a tot

Els primers quaranta-cinc minuts de partit Sants i Molletense han gaudit d'un parell d'oportunitats cadascun per inaugurar el marcador. Alberto Fábrega l'ha tingut pels visitants i Sergio Castillo pels locals. També un xut de Sumarroca des del vèrtex esquerre i un de Peque des del dret. Qualsevol dels dos es podria haver avançat però el zero a zero que reflectia el marcador de l'Energia era un resultat també just pel que s'havia vist a la primera part. El Molletense ha sortit a pressionar la sortida de pilota del Sants i ha estat cap al minut cinc quan els de Tito Lossio han començat a treure's el rival del damunt i han trobat tímidament alguns espais. En defensa l'equip tampoc ha patit en excés i ha aturat bé les accions de contracop que ha intentat l'equip d'Antoni Filgaira. I en els darrers deu minuts abans del descans s'ha començat a intuir la segona part que ens esperava a l'Energia amb un joc cada vegada més travat.

El joc, lluny de l'Energia

Els primers compassos del segon temps han estat un miratge. Urrutia, que tot just acabava de saltar al terreny de joc, ha provat la defensa del Molletense i la seva acció feia pensar que a la segona part veuríem un Sants amb més opcions de trencar l'empat. Uns segons després, però, ha arribat el gol del Molletense en una jugada enrevessada per la banda dreta que ha acabat amb la pilota al fons de la porteria que defensa Carlos Blanco. Era el minut 47 quan ha arribat el 0 a 1 i quan el futbol i el joc han desaparegut de l'Energia. Els 27 minuts que s'han vist a continuació han estat una successió de faltes, jugadors pel terra i segons i segons per servir cada pilota que marxava per la línia de banda o la línia de fons. De joc efectiu, real, s'hauran jugat només sis o set. Només Samu n'ha tingut una per fer l'empat en un xut dins l'àrea que li ha sortit massa tou. El Molletense es dedicava a perdre temps per fer córrer el cronòmetre i, potser en conseqüència d'això -o no- el Sants ha desaparegut del camp.

En una d'aquestes, un dels jugadors visitants Agustín Latre, ha vist la segona groga i ha estat expulsat. Ha estat una acció, però, en què l'atacant blanc-i-blau ha acabat pel terra i la banqueta del Molletense ha saltat al terreny de joc en veure la vermella que el col·legiat ensenyava a Latre. Ha estat llavors quan l'àrbitre ha dit prou i ha suspès el partit.

Al terreny de joc cares d'incredulitat per part de tots els jugadors, Latre camí de vestidors traient-se la samarreta i ensenyant el cop que havia rebut, el col·legiat amb el seu: "Señores, se suspende el partido", i els alevins que jugaven a continuació saltant a la gespa a escalfar. 15 minuts encara per jugar que es reprendran un altre dia perquè per Antonio Pinzarro a l'Energia les ganes de jugar a futbol no hi eren. Potser no hi eren, però, Pinzarro podria haver esgotat altres opcions abans d'aturar el partit. S'hauria fet un fart d'ensenyar grogues si s'haguessin completat els 90 minuts? Potser sí però la sensació des de fora és que el partit no havia arribat a un punt tan límit com perquè no és pogués fer cap altre cosa que suspendre'l.

La propera jornada el Sants visitarà el Premià de Dalt. Allà el desig es poder veure 90 minuts de futbol que, al final, és amb el que a tots ens agrada gaudir els matins de diumenge.

UE Sants: Carlos; Freixi, Castillo, Picolo, Arbulu; Guillem, Fran, Gala; Peque, Navarro i Sumarroca.

UD Molletense: Ivan; Souto, Santi, Adri, Toni; Pollo, Jordi, Javi; Agustín Latre, Xavi Jiménez i Alberto Fábrega.

Gols: 0-1, min. 46

Àrbitre: Antonio Pinzarro Rodríguez.