La crònica del Martí Odriozola

Data: 12/12/2016

Autor: Martí Odriozola

12 Desembre, 2016 Comunicació, Cròniques, força sants, Primer Equip

A partit d'aquesta setmana el Martí és el nou narrador de les transmissions del primer equip de la UE de Sants per Sants3ràdio, així que us deixem la seva crònica.

Derrota frustrant i farcida de gols del Sants al camp del Tona (4-3)

Els de Tito Lossio no es van saber imposar al qui era el cuer de la categoria, que va jugar amb deu homes tota la segona meitat. Els gols de Llauradó i Geri (2) no van ser suficients per contrarestar la intensitat dels osonencs.

Partit d'alt voltatge el que es va viure diumenge al Municipal de Tona entre el Tona i el Sants. El duel va tenir de tot: gols, jugades de perill, polèmica i expulsats. Tot un cúmul d'ingredients que van culminar en un partit per oblidar dels santsencs.

L'enfrontament va començar molt bé, i al minut 2 Llauradó va avançar el Sants en rematar un córner provocat per Peke després d'una bona jugada a l'extrem dret de l'atac. Tot just començar, el defensor del Sants va culminar un cop de cap a la xarxa que situava el Sants, ja d'entrada, com a superior i que augurava un partit plàcid. Els pronòstics, però, no es van complir i de tranquil el partit no en va tenir res. Després del gol, el Sants va intentar dominar la pilota però el joc va entrar en una dinàmica de descontrol amb atacs d'anada i tornada per part dels dos conjunts. Així va ser com en el minut 18, Vilaregut va empatar pel Tona després d'una bona jugada personal que la defensa santsenca no va saber contrarestar. Tot tornava a començar.

Tanmateix, al cap de deu minuts, el partit va fer un gir complet gràcies a l'encert de Geri. El davanter santsenc va anotar dos gols en dos minuts (al minut 28 i 30); el primer gràcies a l'alta pressió i el segon fruit d'una desmarcada en profunditat a l'esquena de la defensa. L'eficàcia del dorsal 22 del Sants tornava a posar els de Tito Lossio per davant, que ja veien la victòria encarrilada.

El Tona, però, encara no havia dit l'última paraula en la primera meitat i al minut 42 Pau Matas va retallar distàncies pels osonencs, que entraven de ple en el partit. Poc després, les coses es van tornar a tòrcer pel conjunt local, que va veure com al minut 45 l'àrbitre expulsava, precisament, a Matas amb vermella directa per protestar; els d'Osona haurien de resistir tot el segon temps amb un home menys.

A la represa, i malgrat jugar en desavantatge numèric, el Tona va sortir molt endollat i ja al minut 7 de la segona va aconseguir empatar a través de Pol Vilaregut. El Tona aconseguia igualar l'enfrontament al marcador, però al camp ja s'estava imposant en intensitat i ganes. A partir d'aquest moment, el partit es va escalfar i l'ambient va estar caldejat fins al xiulet final. Les protestes a les dues banquetes se succeïen jugada rere jugada i els insults creuats eren tendència. Les provocacions d'una banda a l'altra es feien evidents i els col·legiats van haver d'actuar. A l'expulsió del delegat del Tona Antonio Canet (al minut 50), s'hi va sumar la de l'entrenador del Sants, Tito Lossio, al minut 80 per protestar iradament. Poc després, també seria amonestat amb targeta groga el segon entrenador del Sants, Miguel.

Entremig de tot el batibull, el Tona va culminar la remuntada i, al minut 70, Mendoza es va avançar a la defensa visitant i va superar el porter Iván. Abans d'acabar, el Sants va tenir un parell de xuts més per intentar esgarrapar algun punt de Tona, però les ocasions no es van materialitzar. A més, l'àrbitre va anul·lar un gol a Cornelius per fora de joc després de rematar a l'interior de l'àrea un rebuig del porter Fran.

Al final, derrota d'un Sants impotent que no va saber aprofitar la superioritat davant el Tona per emportar-se tres punts importants. De la desfeta, se'n desprèn una conclusió clara: el Sants ha de millorar en defensa, ha de ser més contundent i no ha de cedir tants espais. La baixa d'Alberto, sancionat, es va notar massa.

A la classificació, combinant els marcadors de la jornada, el Sants es manté cinquè amb 22 punts, a sis de l'Horta que és primer i a tres de l'Andorra, el segon i a qui encara li falta un partit per jugar. Dels cincs classificats, aquesta jornada no ha guanyat ningú?

El Sants tancarà l'any diumenge que ve a l'Energia davant el Ripollet. Serà l'oportunitat de recuperar la confiança i continuar lluitant per mantenir-se a la zona alta de la classificació.

TONA: Fran, Èric, Eloi (Adrià, 85'), Aitor, Pau Franquesa, Adrià, Pol (Carlos, 74'), Muntada (Berrocal, 63'), Pau Matas, Nil (Mendoza, 57') i Baruc

SANTS: Iván, Llauradó (Cura, 74'), Faura, Picolo, Fran (Borrull, 74'), Aleix, Guille (Andreu, 74'), Gaudioso, Peke (Fabergat, 65'), Crivillés (Cornelius, 46') i Geri.

GOLS: 0-1 (2') Llauradó. 1-1 (18') Pol. 1-2 (28') Geri. 1-3 (30') Geri. 2-3 (42') Pau Matas. 3-3 (52') Pol. 4-3 (70') Mendoza.

ÀRBITRE: Juan Manuel García (Figueres). Grogues als locals Vilaregut, Èric, Pau Matas, Muntada i Aitor i als visitants Guille, Peke, Gaudioso i Miguel García (segon entrenador). Vermelles als locals Pau Matas i Antonio Canet (delegat) i al visitant Tito Lossio (entrenador).