Font: (enllaç trencat)

Autor: Guillem Fabo  Núria Vilamala

29 Abril, 2019 Cròniques, Primer Equip

El Sants guanya el San Cristóbal (0-2) i s'acosta a la permanència

Dos gols de Gaudioso permeten als de Tito Lossio endur-se els tres punts de la seva visita al Municipal de Ca n'Anglada. Amb el triomf, els blanc-i-verds se situen set punts per sobre de les posicions de descens.

Gaudioso va tornar a ser decisiu aquesta temporada. Una vegada més. El 21 del Sants va decantar el partit a favor dels blanc-i-verds, que veuen una mica més a prop la salvació. Les aspiracions santsenques per aconseguir la permanència passaven aquest diumenge per Terrassa. El Sants, que només li valia sumar els tres punts per allunyar-se de les posicions de descens, s'enfrontava al San Cristóbal, un conjunt que té pràcticament segellada la permanència. Més relaxats sense l'amenaça del descens al clatell, els jugadors egarencs no van poder igualar la intensitat competitiva dels jugadors santsencs. Era un partit vital per seguir amb opcions. I Gaudioso va marcar la diferència.

Conscient de la importància de sumar els tres punts, el Sants va començar el partit amb la voluntat de dominar la pilota. Els blanc-i-verds se sentien còmodes damunt del terreny de joc, però les imprecisions al mig del camp i en atac els hi impedien construir ocasions clares de gol. La insistència del conjunt blanc-i-verd es va veure finalment recompensada a l'equador de la primera meitat: Gaudioso va avançar el Sants amb un xut potent des de la frontal de l'àrea que el porter Adri no va poder aturar. Després del gol, les dinàmiques dels dos conjunts no van canviar, i el San Cristóbal era incapaç d'aconseguir el control de l'esfèrica, que seguia sota el domini del Sants. Superada la mitja hora de partit, Gaudioso va tornar a aparèixer per provar un xut llunyà que va desviar la defensa vallesana. El Sants marxava al descans amb avantatge al marcador. El San Cristóbal no havia gaudit de cap ocasió de gol.

A la segona meitat, el San Cristóbal va voler canviar el guió que el Sants havia imposat amb mà de ferro durant el primer acte. Els jugadors d'Oliver Ballabriga van buscar les pessigolles als defensors visitants i van disposar d'un parell d'aproximacions perilloses a la represa; Yamandú, però, va aparèixer providencialment per evitar el gol de l'empat dels vallesans. Les intervencions del porter uruguaià, que va tornar a ser titular després de perdre's els dos últims partits per lesió, mantenien el 0-1. Tito Lossio, conscient de la magnitud dels tres punts, va decidir moure la banqueta i introduir a Picolo per nodrir d'efectius la línia defensiva de cara a la recta final d'un partit molt físic amb interrupcions constants.

El Sants va saber esperar el seu moment i va certificar el triomf des del punt de penal. Al minut 85, el defensor egarenc Álex Alba va fer caure Borrull dins l'àrea i l'àrbitre va xiular penal. Gaudioso va transformar la pena màxima a l'estil Panenka amb molta sang freda per signar el seu segon gol i sentenciar el partit. Amb els dos gols aconseguits en la visita al San Cristóbal, el migcampista santsenc, que és el màxim golejador del Sants enguany, ja suma 11 gols aquesta temporada; dels 7 gols del seu equip en els últims cinc partits, el 21 del Sants n'ha fet 4.

Amb els tres punts a la butxaca, el Sants se situa set punts per sobre del descens i tres per damunt del Castelldefels, que està fora de les posicions de descens però ocupa una plaça que es podria veure afectada per un possible descens compensat si el Peralada o el Sabadell baixen de Segona B. El diumenge que ve, els de Lossio rebran el Santboià, ja descendit, en el que serà el penúltim partit de la temporada. Una victòria seria un pas de gegant cap a la salvació.

FITXA TÈCNICA:
SAN CRISTÓBAL: Adri; Chechu, Cristhian, Álex Alba, Karim; Martínez (Cabrera, 60'), Muntada, Kevin, Canalejo; Domingo i Vilajosana (Sepúlveda, 74').

SANTS: Yamandú; Fabregat, Cura, Brian, Crivillés; Aleix, Gaudioso, Guille (Borrull, 74'), Fran (Picolo, 68'); Mario Cantí (Gala, 85') i Navarro.

GOLS: 0-1 (Gaudioso, 23') i 0-2 (Gaudioso, 85').

ÀRBITRE: Xavier Ariño Jiménez (Baix Llobregat). Grogues als locals Víctor i

Álex Alba i als visitants Mario Cantí i Guille.

PÚBLIC: 250 persones al Camp Municipal Ca n'Anglada de Terrassa.