Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

27 Setembre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

Una història d'amor que acaba (i de la qual sempre ens quedaran els bons records)

El Sants va caure per la mínima contra la Pobla de Mafumet (1-0), un rival a qui havia guanyat les últimes cinc vegades i en un camp que va ser testimoni d'una remuntada impossible el 2018 i d'una salvació pletòrica el juny. Un gol de Valverde al minut 25 va condemnar els blanc-i-verds, que van disposar d'ocasions, però no van estar afinats de cara a porteria

Final a l'idil·li santsenc amb el Municipal de la Pobla de Mafumet i amb el conjunt tarragoní. Després de cinc partits seguits guanyant, de celebrar una permanència per la porta gran i una remuntada apoteòsica al Municipal pobletà i amb el record d'una golejada (gairebé com un miratge) el gener del 2020 a l'Energia (l'única victòria en tot l'any 2020), el Sants va perdre ahir per la mínima, va trencar el seu particular romanç amb la Pobla i va sumar la tercera derrota consecutiva aquesta temporada.

Lossio va apostar per un onze amb tres canvis respecte a l'equip que va començar contra el Girona B diumenge passat. La línia defensiva continua rotant i ahir el Sants va jugar amb Cura al lateral dret (enlloc d'Adrià Prado), Iván Julián al lateral esquerre i Shota i Toni Badia, que va debutar amb la samarreta blanc-i-verda, com a centrals. El doble pivot continua sent territori indiscutible de Raúl i Carlos Portero, la punta d'atac, de Favio i Guillermo i les bandes van ser ahir per Nico i Salamanca (que va deixar Michu a la banqueta).

Els de Lossio van sortir bé i van fer la millor primera part de la temporada en un partit, però, que va ser imprecís i erràtic, on els jugadors blanc-i-verds van tenir dificultats per crear perill i no van tenir inspiració en els últims metres, malgrat que van arribar en diferents ocasions a l'àrea tarragonina.

De fet, just als trenta segons de partit, Guillermo va crear el primer avís a la porteria de Parra; una combinació amb Favio va acabar amb una rematada amb el peu esquerre del ?9' del Sants que va sortir desviada. La rèplica de la Pobla, al minut 4, va ser un xut de Riki des del cor de l'àrea a centrada de Molina que Antonell va refusar amb encert i una segona rematada del mateix Riki, que va recollir el refús i va enviar la pilota al travesser. El Sants també responia i Faviova aconseguir rematar al cor de l'àrea després d'imposar-se a la defensa local, però el seu xut, des de la frontal de la petita davant la pressió d'Ivan, el va poder treure amb el peu el porter de la Pobla. El duel havia començat animat.

I el Sants ho seguia intentant. Guillermo va acostar-se a la porteria de la Pobla amb dues bones aproximacions. La primera, després d'una gran passada de Salamanca filtradaentre línies que Guillermo va buscar, però que no va poder arribar a controlar. Parra li va acabar pispant la pilota dels peus. I la segona, en una pressió quan els tarragonins sortien des del darrere i el davanter blanc-i-verd va estar a punt d'encarar el porter local.

Però qui hi va posar l'encert va ser la Pobla. En un contraatac voraç que va esdevenir letal, Álvarez va allargar una jugada ràpida a la banda dreta, va penjar una centrada de gran perill a l'àrea i Valverde va rematar amb tot per batre Antonell i avançar els granes al marcador. Intractable. Una contra de llibre. I no és la primera que pateix el Sants aquesta temporada. Era el minut 25.

Abans del descans, però, encara hi va haver temps per crear perill a les dues àrees. Al 33', Salamanca va enviar una falta directa per sobre el travesser després d'una jugada en què l'àrbitre no va estar afortunat a l'hora d'aplicar una llei de l'avantatge que hauria deixat Nico gairebé sol davant del porter. Al 40', Nico sí que va poder fer una centrada des de l'esquerra i Salamanca va arribar de la segona línia per fer un xut que va ser massa tou i que va blocar Parra.

A l'altra porteria, Valverde va penjar una bona centrada a l'àrea, però Antonell va aconseguir engospar la pilota abans que Romero pogués rematar a plaer al segon pal. I ja en temps afegit, la Pobla va amenaçar amb un xut d'Álvarez després de combinar amb Riki que Iván Julián, amb un peu providencial, va evitar que acabés a la xarxa i amb una rematada de Valverde des de la frontal després d'un bon control que va obligar Antonell a estirar-se i allargar el braç per enviar la pilota a córner. Va ser l'últim avís abans del descans.

A la represa, Lossio va apostar per sacsejar l'equip i va fer un triple canvi: Adrià Prado, Víctor Rodríguez i Michu van entrar per Cura, Iván Julián i Salamanca. I el duel va seguir una tònica força semblant a la del primer temps.

La primera arribada blanc-i-verda va ser un servei de banda que Prado va penjar a l'àrea i que Favio va rematar al primer pal amb un cop de cap massa tendre que va agafar sense dificultats Parra. Al minut 8, una bona connexió entre Prado i Nico va acabar amb una centrada-xut massa forta de Nico que va sortir per damunt del travesser i al minut 22, una combinació entre Víctor i Carlos Portero va obrir l'atac per Michu a l'àrea, però el porter local va aturar el xut del davanter blanc-i-verd. Abans, hi havia hagut una possible falta d'Ivan de la Peña sobre Favio que el mateix davanter i Michu van protestar, però que l'àrbitre no va considerar com a penal.

Al minut 24, Parra va blocar una volea amb poca potència de Nico des de l'àrea, al 34', Víctor Rodríguez va enviar una falta per damunt del travesser i al 38', Nico ho va provar amb un xut des de la frontal després d'un refús, però la pilota va sortir per sobre la porteria.

Per la Pobla, la jugada de més perill de la segona meitat havia sigut al minut 33, amb un contraatac conduït per Riki que va acabar amb una rematada d'Alvárez des de la frontal de la petita que es va estavellar al pal. També ho va provar Querol, amb una jugada oberta a l'àrea i que va resoldre amb un xut massa creuat que va sortir desviat.

El Sants hi va anar fins al final amb més fe que cap i va acabar-se estavellant contra el mur pobletà. Els de Lossio van sumar la tercera derrota consecutiva i han marcat un gol en els últims tres partits.

Per cert, es reafirma la disjuntiva entre les primeres i les segones parts del conjunt santsec: fins ara, els dos gols que ha marcat el Sants aquesta temporada han sigut a la segona meitat i els cinc que ha encaixat els ha rebut a la primera. Els blanc-i-verds han sumat 3 dels 12 punts que han disputat i acaben la quarta jornada quarts per la cua empatats amb el Granollers i el Vilassar de Mar i per sobre del Castelldefels, l'Hospitalet i el Figueres.

Una derrota després de cinc victòries consecutives

La derrota d'ahir a la Pobla de Mafumet trenca una bonica història d'amor blanc-i-verd del Sants amb el conjunt tarragoní. Des que l'equip santsenc va tornar a Tercera Divisió, els de Lossio havien guanyat els cinc partits contra la Pobla de Mafumet:

Juny del 2021 | 1-2 |En una remuntada del Sants en vuit minuts a la segona part amb gols de Favio i Batalla que va servir per certificar la permanència.
Maig del 2021 |2-1| En un partit de patiment i ple d'ocasions. Guillermo i Favio van donar els tres punts als blanc-i-verds, que tornaven a guanyar després d'un mes sense fer-ho.
Gener del 2020 | 4-0 | La que va ser l'única victòria del Sants el 2020. Un triomf que donava el tret de sortida de l'any amb bons presagis que no es van acabar complint. Aquell dia van marcar Guille, Fabregat, Markus i Juli.
Febrer del 2019 | 1-0 | Un Sants que sumava el cinquè partit seguit sense perdre i que s'allunyava del descens gràcies a un gol de penal de Gaudioso.
Setembre del 2018 | 3-4 | El partit en majúscules contra la Pobla. La primera victòria del Sants a Tercera després de 21 anys va arribar després d'una remuntada inoblidable. Els de Tito Lossio perdien 3-0 al minut 50, però els gols de Gaudioso, Mario Cantí i Navarro (2) van permetre a l'equip santsenc capgirar al marcador.

L'última victòria de la Pobla de Mafumet contra el Sants data del febrer del 2004 a l'antiga Primera Divisió Catalana, quan la Pobla va superar el Sants per 4 a 2 amb gols de David, Ñoño, Gaspar i Javi pels locals i Millán i Juan pels visitants. El setembre del 2003, la Pobla també s'havia imposat a Magòria per 0 a 2. Aquella temporada el Sants va acabar baixant a Regional Preferent.

Propera parada: San Cristóbal

Diumenge que ve arriba la cinquena jornada i el Sants rebrà el San Cristóbal, un rival que arriba a l'Energia després de remuntar contra el Sant Andreu a Ca n'Anglada i que ha sumat 7 dels 12 punts possible. De moment, a domicili, ha aconseguit una victòria contra el Granollers i un empat contra l'Hospitalet, amb un gol a favor i cap gol en contra.

L'últim partit entre terrassencs i santsencs va ser el gener del 2020 (la temporada de la pandèmia) i va acabar amb empat a un. El San Cristóbal es va avançar a l'inici del partit a través de Tom i el Sants va empatar a la segona meitat gràcies a Guillermo. En aquell moment, els dos equips eren els cuers de la categoria. El desembre del 2018, el conjunt terrassenc havia guanyat a l'Energia per 0 a 2.

POBLA DE MAFUMET: Dani Parra; Caro (Caballero, 69'), Iván de la Peña, Alavedra, Fidel; Molina (Cesc, 58'), Monti, Riki; Romero (Óscar Gómez, 81'), Álvarez (Querol, 69') i Valverde (Santi Guzmán, 81').

SANTS: Antonell; Cura (Adrià Prado, 45'), Shota, Toni Badia, Iván Julián (Víctor Rodríguez, 45'); Carlos Portero, Raúl, Nico (Mulero, 85'), Salamanca (Michu, 45'); Guillermo i Favio.