Data: 26/10/2021

Autor: Martí Odriozola

26 Octubre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

Una aliança amb la sort per tornar a somriure

El Sants va sumar el triomf en el derbi contra la Guineueta (1-2) gràcies a un gol de Guillermo al minut 88 després d'una cessió que va assenyalar l'àrbitre. Shota i Godbless havien marcat a la primera meitat. Els de Nou Barris van fallar un penal, van enviar tres pilotes al pal i van marcar dos gols que van ser anul·lats

Diumenge gran de futbol a Nou Barris entre el Sants i la Guineueta. El primer derbi barceloní de la temporada pel conjunt blanc-i-verd en un dia de bon ambient a la graderia, de màxima emoció a la gespa i ?també? d'un puntet de sort. Però això també és futbol. I diumenge el Sants es va reconciliar amb el futbol ?o el futbol es va reconciliar amb el Sants? i, amb aquella dosi de fortuna que a vegades es necessita per aixecar el cap, els de Borja López i Tito Lossio van aconseguir sumar uns tres punts de gran valor que els hi permeten consolidar la recuperació i sortir del descens.

El Sants va apostar per una alineació amb tres canvis respecte a la de l'empat contra l'Ascó i amb dues gran novetats. Víctor Rodríguez va ocupar el lateral esquerre en el lloc d'Ivan Julián, Carlos Sanchova debutar com a titular amb la samarreta blanc-i-verda i va jugar els 90 minuts (Raúl, amb molèsties, no va disputar ni un minut) i Labordeva deixar Guillermo a la banqueta per primer cop aquesta temporada per ocupar la punta d'atac al costat de Favio.

I el Sants va colpejar ben d'hora. Just al minut 4, Salamanca va penjar un córner des de l'esquerra de la porteria local, Shota es va alçar amb potència al cor de l'àrea i va rematar amb el cap per enviar la pilota a la xarxa. El japonès avançava el Sants, s'estrenava com a golejador i feia el primer gol santsencaquesta temporada a la primera meitat.

Més tard ,els blau-i-grocs van respondre amb una ocasió de Simó que va sortir fregant el travesser. Mentrestant, el Sants hi insistia. Al minut 15, Nico va estar a punt de fer el segon després de quedar-se sol davant de Yan Carlos, però Paratore va aparèixer per evitar el gol. Al cap de poc, Yanca va aturar un xut creuat de Laborde.

Ara bé, al minut 19 va arribar una de les jugades clau del partit. Carlos Portero va badar i va perdre una pilota a la banda dreta de la defensa del Sants davant de la pressió de Simó i va acabar fent penal. Obispo va ser l'encarregat de picar la pena màxima, però Antonell li va endevinar les intencions i va blocar la pilota. Salvador. Una vegada més. Per cert, feia més de dues temporades que la Guineueta no tenia un penal a favor.

Tot i la decepció després del penal, els locals ?amb els ànims incansables de l'afició? ho seguien intentant. Al minut 29,Obispo es va quedar sol davant d'Antonell en una cursa per la banda dreta, però el seu potent xut es va estavellar al travesser quan ja havia superat el porter blanc-i-verd. La sort començava a acompanyar el Sants.

Fins que al minut 35, després d'una llarga jugada d'atac que el Sants no va poder refusar (i amb un altre pal, en aquest cas, en una falta directa que va picar Fran Fuentes des de la mitja lluna), va acabar amb una rematada de Godbless (que portava dos minuts al camp) que va superar la defensa i el porter del Sants. La Guineueta, que havia fet mèrits per marcar, aconseguia igualar el partit.

Per cert, els jugadors del Sants van reclamar un penal a l'àrea de la Guineueta al tram final de la primera meitat que l'àrbitre no va sancionar.

Ja a la represa, Borja López (diumenge de nou dirigint l'equip des de la banqueta per la sanció de Tito Lossio, que va complir el segon i últim partit de suspensió) va moure la banqueta i va fer entrar Ivan Julián per Toni Badia.

I a l'inici de la segona meitat, Favio va ser un dels més actius en atac pel conjunt santsenc. Primer, al 4' de la segona, una bona jugada individual de Favio va acabar amb un xut de Labordedes de la frontal de la petita que va sortir desviat i més tard, el ?21' del Sants va obligar a Yan Carlos a refusar un potent xut.

A l'altra porteria, els locals van crear perilll amb una passada de la mort enrere que no va trobar rematador i, progressivament, es van anar acostant al gol. De fet, en van aconseguir dos que van ser anul·lats. El primer, al minut 67, després d'una rematada de Carmona en fora de joc a centrada de Godbless i el segon, al minut 76, per una falta d'Óscar Muñoz a Carlos Sancho just abans de fer el xut des del punt de penal que acabaria a la xarxa.

Just abans d'aquesta ocasió, el Sants n'havia tingut una de claríssima a través d'una gran jugada individual de Nico, que va passejar-se per la frontal de l'àrea local i va obrir la pilota per Ivan Julián, però el xut de lateral del Sants (tot sol i tal com venia) va marxar un pam a la dreta de la porteria de Yan Carlos. El Sants l'havia fregat.

Encara hi va haver temps per una gran aturada de Yan Carlos a un bon cop de cap de Favio que buscava l'esquadra i pel tercer pal de la Guineueta, amb una centrada a la frontal de la petita que Óscar va estavellar a la fusta.

I quan el partit semblava condemnat al repartiment de punts, l'àrbitre va assenyalar cessió al porter i el Sants va disposar d'una falta indirecte des de l'àrea petita per buscar el gol de la victòria. Una cessió ?sigui dit? discutible que va arribar després que un defensa de la Guineueta interceptés una passada que buscava la desmarcada de Nico i Yan Carlos agafés la pilota amb les mans. L'àrbitre va considerar que era una passada. Dubtós, si més no. Carlos Portero va ser l'encarregat de posar en joc la pilota i, amb una prudència i calma decisives, va obrir la pilota per Guillermo al vèrtex de la petita i el ?9' blanc-i-verd va enviar la pilota a l'únic forat que hi havia a la porteria local per fer el segon. Èxtasi santsenc. Connexió letal. Guillermo es reivindicava.

El partit va arribar al minut 90 enmig de l'eufòria del Sants, que va haver de defensar i patir durant els cinc minuts de temps de descompte. Tot i això, la Guineueta no va poder replicar el gol de Guillermo i el Sants es va acabar imposant.

Els blanc-i-verds van sumar els tres punts en el derbi i va tornar a guanyar després de més d'un mes i mig sense fer-ho. Era, segurament, el dia més indicat. El Sants, a més, suma els primers punts a domicili de la temporada i surt de la zona de descens: amb set punts, se situa cinquè per la cua, marcant la zona de salvació, a un punt del Granollers i l'Ascó, que marquen el descens, i a tres punts del Castelldefels, que és cuer.

Propera parada: Granollers

Diumenge que ve el Sants rebrà a l'Energia el Granollers, que diumenge va superar per la mínima el Sant Andreu al Municipal del carrer Girona. El conjunt vallesà és quart per la cua i marca la zona de permanència amb un punt menys que el Sants. Els de José Solivelles han sumat dues victòries aquesta temporada (la primera va ser el 26 de setembre al camp de la Guineueta) i a domicili han perdut els dos altres partits que han disputat, han marcat cinc gols i n'han encaixat sis. L'última vegada que el Granollers va venir a l'Energia el partit va acabar en empat a dos, amb dos gols de Guillermo i Calatrava a la primera part i dos gols visitants (un de penal) que van igualar el partit a la segona meitat.

ASCÓ: Yan Carlos; Carmona, Fran, Pou, Paratore; Aldana, Ferran (Omar, 66'); Obispo, Marc Jiménez (Godbless, 32'), Óscar Muñoz i Simó (Abde, 61').

SANTS: Antonell; Cura, Shota, Toni Badia (Ivan Julián, 46'), Víctor Rodríguez; Carlos Portero, Carlos Sancho; Nico (Adrià Prado, 88'), Laborde (Guillermo, 66'), Favio i Salamanca.

GOLS: 0-1 (Shota, 4'), 1-1 (Godbless, 36') i 1-2 (Guillermo, 88').

ÀRBITRE: Óscar Carballo Vázquez (Barcelona). Grogues als locals Obispo, Ferran i Paratore i als visitants Prado, Laborde, Toni Badia, Favio, Víctor Rodríguez i Guillermo.