Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

6 Desembre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

Sense punteria no hi ha premi

El Sants va caure contra el Vilassar de Mar (0-2) en un partit en el qual els blanc-i-verds van ser superiors i van crear més perill, però no van estar afinats de cara a porteria. Dos gols en tres minuts a la recta final van suposar la segona derrota consecutiva del conjunt santsenc

Bon partit del Sants per tornar de la jornada de descans i encarar la recta final del 2021 a Tercera Federació. Els de Lossio van fer un dels partits més complets de la temporada, amb domini del ritme i de la pilota i ocasions a la porteria rival, però van ser incapaços de marcar. El Vilassar, més inspirat entre els tres pals, es va acabar enduent la recompensa en forma de punts.

Tito Lossio va moure la banqueta d'entrada i va plantejar quatre canvis respecte a l'última jornada: Prado i Víctor Rodríguez per Toni Badia i Iván Julián a la defensa, Raúl per Carlos Sancho al mig del camp i Guillermo per Laborde a la punta d'atac.

I el Sants va sortir bé i va dominar el partit des de bon començament. De fet, les ocasions no van trigar a arribar i ja al minut 5 Favio va enviar al travesser un cop de cap des de la frontal de la petita en rematar una pilota penjada a l'àrea per Víctor Rodríguez. Era el primer avís blanc-i-verd. Poc més tard, Guillermo s'hi va acostar amb un xut des del cor de l'àrea que va sortir per sobre del travesser després d'una jugada llarga que havia culminat Salamancaamb una bona centrada.

La rèplica dels visitants va arribar al minut 17 amb una doble ocasió. Primer, amb un xut exterior de Dani Ruiz que Shota va tapar a la frontal i que va acabar a córner. Al cap de poc, a la sortida d'un altre córner, el mateix Dani va alçar-se tot sol al cor de l'àrea i va enviar un cop de cap fregant el travesser.

El Vilassar hi insistia i poc després buscava el gol amb una jugada individual de Gonpi que la defensa local va poder allunyar i un xut de Nito després del refús que Shota va poder treure.

A l'altra porteria, després d'un xut massa creuat de Guillermo, el central japonès també va intentar-ho amb un cop de cap al segon pal després d'un córner, però no va poder perfilar una bona rematada.

Abans del descans, encara hi va haver tres avisos per part dels del Maresme. Al minut 35, Èric va resoldre un atac ràpid amb una rematada des de la frontal que va sortir desviada i, méstard, el Vilassar va estavellar al travesser un xut potent i llunyà que intentava sorprendre Antonell. Finalment, una centrada d'Aleix des de l'esquerra es va passejar a càmera lenta per l'àrea i ningú la va poder rematar. Per sort. Abans d'això, Salamanca, al minut 39, ho havia provat amb un xut col·locat i amb rosca des de la frontal que va aturar Andrés.

El partit, doncs, marxava al descans amb la igualtat al marcador i l'equilibri sobre la gespa. Duel competit entre Sants i Vilassar, que havien creat perill a les dues porteries, però no havien tingut encert. El Sants, això sí, havia tingut més pilota i més protagonisme que el seu rival.

A la represa, la tònica va ser la mateixa: el Sants, amb més pilota, s'acostava a l'àrea visitant i dominava el joc, però no trobava la manera d'avançar-se al marcador. Al minut 54, després d'una bona jugada de combinació i toc del Sants, Salamanca va superar el seu marcador amb un túnel, va obrir la pilota a la dreta i Nico ho va intentar amb una centrada xut que va sortir fregant el segon pal i al qual Favio, per molt poc, no va poder arribar per rematar.

Poc després, Nico, un dels més actius a la segona part, hi insistia amb una bona cursa a la banda dreta per anticipar-se a la defensa i provar una centrada boníssima al segon pal que ningú va poder rematar.També Nico, al minut 21, s'hi acostava amb una volea des de la frontal que va marxar per sobre del travesser i deu minuts més tard amb una bona incursió a l'àrea després de superar dos rivals a l'extrem que no va acabar de fructificar.

Mentrestant, el Vilassar tenia menys pilota, però es va mostrar voraç en atac. Al minut 34, després d'una pèrdua del Sants al mig del camp, els de Peque van articular un ràpid contraatac a camp obert i amb la defensa santsenca despullada. L'incendi el va apagar Antonell amb una bona sortida per tapar la rematada d'Ali.El Vilassar desaprofitava una claríssima oportunitat per avançar-se al marcador. La resposta del Sants va arribar, de nou, de peus de Nico, amb una centrada amb el peu esquerre que va rematar Favio amb el cap i que va sortir fregant el travesser.

I quan el Sants buscava amb més insistència la porteria d'Andrés i fregava el gol, el Vilassar va fer els dos cops letals. Primer, Granero va avançar els visitants amb un xut des de la frontal després d'una jugada llarga instal·lada a l'àrea i que la defensa del Sants no va poder allunyar. Gerra d'aigua freda. I tres minuts més tard, sense temps per recompondre's, Axel va recollir un mal refús de la defensa santsenca, va superar tres rivals i va fer una rematada que va agafar Antonell a contrapeu per tancar el partit. 0-2. Amb tres minuts les opcions blanc-i-verds s'havien esmicolat. Una bona actuació i 80 minuts de joc convincent quedaven estroncats per dues jugades de tendresa defensiva que el Vilassar havia aprofitat.

El Sants ho va intentar fins al final, però no va estar fi i va acabar marxant sense marcar. Abans del xiulet, fins i tot, el Vilassar hauria pogut fer el tercer, però Antonell va evitar el gol en l'últim sospir.

Al final, el conjunt de Tito Lossio va sumar la segona derrota consecutiva i el tercer partit seguit sense marcar. L'últim triomf va ser el 31 d'octubre a l'Energia contra el Granollers. Amb aquesta derrota, els santsencs entren en zona de descens i queden empatats a dotze punts amb la Pobla de Mafumet, que marca la salvació també amb dotze punts. El Castelldefels, l'únic dels sis últims que ahir va guanyar, surt del descens i queda dos punts per sobre dels santsencs. Abans d'acabar l'any, el Sants visita el líder i rep precisament el Castelldefels, un rival directe en un partit clau a la recta final de la primera volta. Toca tornar-se a aixecar.

Propera parada: Olot

Diumenge que ve el Sants viatjarà fins a la Garrotxa per enfrontar-se a l'Olot, l'actual líder de la categoria. Els olotins arribaran a la cita després d'imposar-se al Sant Andreu 0-3 i convertir-se en el primer equip que guanya aquesta temporada al Narcís, on fins ara els quadribarrats només havien encaixat un gol. Abans del triomf, l'Olot havia encadenat una derrota i dos empats seguits.

L'Olot és, de llarg, l'equip més golejador (amb 26 gols, una mitjana d'1,85 per partit), però és el més golejat entre els onze primers classificats. De fet, el Sants ha encaixat només dos gols més que l'Olot. Fins ara, els d'Albert Carbó han acabat cinc partits amb la porteria a zero i quatre partits sense marcar .L'últim triomf de l'Olot al Municipal va ser el 31 d'octubre contra l'Ascó per 3-0.

A nivell individual, diumenge serà el dia del retrobament del Sants amb Batalla i Ot, ara a les files olotines. Caldrà posar la lupa sobre Sergi Arranz, la referència ofensiva i màxim golejador de Tercera amb nou gols en catorze partits, i a Kilian Villaverde, que n'ha marcat cinc.

L'última vegada que el Sants i l'Olot es van enfrontar va ser el març del 2011. Els olotins es van imposar 3-0 amb gols de Sergi (dos) i Robert. Aquell dia pels blanc-i-verds van jugar Fabregat, Fran i Peque.

SANTS: Antonell; Adri Prado (Iván Julián, 86'),Shota, Cura, Víctor Rodríguez; Carlos Portero, Raúl; Nico, Guillermo, Favioi Salamanca (Laborde, 86').

VILASSAR DE MAR: Andrés; Èric, Joel, Álex, Aleix; Nito (Axel, 78'), Dani Ruiz (Marc Río, 87'), Galeano; Ángel (Granero, 46'), Pime (Soufiane, 65')iGonpi (Ali, 65').

GOLS: 0-1 (Granero, 83') i 0-2 (Axel, 86').

ÀRBITRE: Gerard Rius Riu (Granollers). Grogues als locals Salamanca, Víctor Rodríguez i Borja López (segon entrenador) i als visitants Dani Ruiz i Galeano.