Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

13 Desembre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

La raó s'imposa a la rauxa

El Sants va caure al camp de l'Olot per 4 a 2 en un partit que hauria pogut embogir a la segona meitat. Els olotins van marxar al descans amb dos gols d'avantatge i en van marcar dos més just a l'inici de la segona meitat, però el Sants va escurçar diferències a través de Laborde i Raúl i hauria pogut aconseguir entrar al partit. Al final no hi va haver sorpresa i el conjunt blanc-i-verd es manté una setmana més en zona de descens

Partit imprevisible del Sants ahir al Municipal Olot contra el líder de la categoria i davant de 555 aficionats. Els blanc-i-verds hi arribaven sabedors de la dificultat de puntuar, però amb l'ambició de repetir les bones actuacions contra el Peralada i l'Hospitalet i esgarrapar algun premi de la visita a la Garrotxa. Ara bé, la defensa santsenca no va tenir el millor dia i l'Olot va imposar el seu potencial ofensiu per encarrilar el partit. Dos gols blanc-i-verds a l'equador de la segona part van obrir un cert horitzó d'esperança, però el Sants no va ser capaç de capgirar el resultat i va sumar la tercera derrota consecutiva.

Tito Lossio va fer tres canvis a l'onze inicial respecte a l'equip que havia sortit d'inici contra el Vilassar: Pau Llasera va debutar a la porteria en el lloc d'un UriAntonell lesionat, Iván Julián va substituir Víctor Rodríguez (sancionat) i Laborde va entrar en el lloc de Guillermo.

I malgrat el domini olotí, la primera arribada del partit va ser visitant, amb un xut exterior d'Iván Julián massa tendre que va sortir desviat. Cap preocupació pel porter local. A l'altre porteria, però, les ocasions se succeïen i l'Olot buscava el primer. Al minut 8, Kilian va disposar de la primera oportunitat amb una rematada que va refusar la defensa santsenca i, al cap de poc, ho va tornar a intentar amb un xut des de la frontal que va sortir per damunt del travesser. Dos minuts més tard, Ferrón s'hi va acostar amb un gran xut col·locat que Pau va poder enviar a córner.

Ara bé, l'encert defensiu dels blanc-i-verds es va esvair al minut 20 en el primer gol de l'Olot. Ferri va fer una jugada d'atac per la banda esquerra, va superar la pressió de Prado, va penjar una bona pilota al primer pal i el killer Sergi Arranz va posar el cap per enviar una rematada creuada a la xarxa. Jugada ràpida i infal·lible. L'Olot s'avançava.

El pitxitxi de la categoria en volia més i, just abans del descans, va construir una bona combinació amb Ferrón, però la pilota va acabar al lateral de la porteria. Ara bé, la precisió va arribar un minut més tard, quan Ferri va penjar un córner a l'àrea i Carles Mas es va alçar amb potència per fer el segon gol local. A les portes del descans, el Sants encaixava una gerra d'aigua freda que l'allunyava dels punts.

A la represa, tot just començar, els de Lossio van tenir una primera aproximació que Batalla, el porter local, va poder aturar. Va ser un miratge perquè en deu minuts l'Olot en va clavar dos més i va deixar el partit (gairebé) vist per sentència. Primer, al 51', Arranz va tornar a caçar una pilota aèria a l'àrea per fer el tercer i, tot seguit, Enric Vallès va noquejar el Sants en un altre córner que va acabar a la xarxa. Quatre gols encaixats per primer cop aquesta temporada, tots quatre de cap i dos a la sortida d'un córner. Les opcions del Sants es dissolien.

Però malgrat el resultat, els blanc-i-verds van intentar no donar el braç a tòrcer. Al minut 61, Favio va disposar d'una bona ocasió que el porter local va enviar a córner amb els punys i cinc minuts més tard va ser Pau qui va reaccionar amb encert a un atac capitanejat per Zaka, que acabava d'entrar.

A partir d'aquí, van començar deu minuts de bogeria que haurien pogut canviar el partit com un mitjó. Al minut 68, l'àrbitre va assenyalar penal a favor del Sants per unes mans de Moha a l'àrea (un pèl discutibles). Laborde va agafar galons i va ser l'encarregat d'executar-lo. No va fallar. I vuit minuts més tard, el Sants va tornar-hi amb un ràpid contraatac que va liderar Iván Julián a la banda esquerra; la pilota va arribar al cor de l'àrea i Raúl va rematar amb una bona volea per fer el segon. S'obria un bri d'esperança. I la confiança en l'èpica hauria pogut ser total tres minuts després. En un nou contraatac, Guillermo va rematar des de dins de l'àrea i Batalla, amb una gran intervenció, va evitar el tercer gol del Sants. Imprescindible. Aquella ocasió hauria pogut canviar el partit.

L'efervescència del Sants es va anar apagant i els santsencs no van tenir temps de tornar a marcar. Abans del final, Jordi Sancho va debutar amb la samarreta blanc-i-verda a Tercera Divisió jugant deu minutets testimonials i el tècnic local, Albert Carbó, va ser expulsat per protestar, tot i que l'àrbitre li va reconèixer en acabar el partit que no sabia qui havia sigut l'autor de l'insult.

En acabar l'enfrontament, doncs, l'Olot es retrobava amb la victòria davant de la seva afició i es reafirmava al capdavant de la classificació, mentre el Sants continua en descens i encadena la tercera desfeta consecutiva. Ahir, pe cert, va ser un dia de retrobaments: el Sants es va veure les cares amb Gerard Batalla i Ot Serrano, dues de les peces clau dels esquemes de Lossio la temporada passada.

Propera parada: Castelldefels

Diumenge que ve el Sants rebrà el Castelldefels en un partit clau; el penúltim del 2021 i el darrer a l'Energia. El Castelldefels arribarà al duel després de caure ahir a casa contra el Sant Andreu (0-3) i ha guanyat només un dels últims quatre partits. Tot i això, el triomf va ser fa una setmana al camp de l'Hospitalet, tot un mèrit. Els del Baix Llobregat són el quart equip més golejador de la categoria, empatats amb la Grama, el Figueres i el Granollers, i tenen en Sergi Moreno i Orellana (quatre gols cada un) les principals referències ofensives. L'últim com que el Castelldefels va visitar l'Energia, el desembre del 2019, es va endur la victòria per 1 a 2 en un partit on el Sants va enviar dues pilotes al pal i va ser incapaçde capgirar els gols de Juanito i Marimon.

El febrer del 2019, en la primera temporada del Sants a Tercera, els llobregatencs havien guanyat per 0 a 2 en un triomf que els va permetre endur-se el gol average particular i que va provocar que, després de l'empat a punts a final de curs, el Sants hagués d'esperar l'ascens del Llagostera per no perdre la categoria. Diumenge, doncs, no val a badar.

OLOT: Batalla; Blázquez, Gerard (Ayala, 88'), Carles, Ferri; Ferrón (Terma, 75'), Ot (Bigas, 75'), Vallès; Callís (Moha, 60'), Arranz (Zaka, 60') i Kilian.

SANTS: Pau; Adri Prado (Toni Badia, 68'), Shota, Cura, Iván Julián; Carlos Portero, Raúl; Nico (Michu, 80'), Laborde (Jordi Sancho, 86'), Favio (Guillermo, 68') i Salamanca.

GOLS: 1-0 (Arranz, 20'), 2-0 (Carles Mas, 42'), 3-0 (Arranz, 48'), 4-0 (Vallès, 50'), 4-1 (Laborde, penal, 69') i 4-2 (Raúl, 76').

ÀRBITRE: Juan Manuel Martín Varas (Baix Llobregat). Grogues als localsFerri i Ayala i als visitants Toni Badia i Carlos Portero. Vermella directa a l'entrenador de l'Olot, Albert Carbó.