Data: 12/01/2022

Autor: Martí Odriozola

12 Gener, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Un inici amb mal peu

El Sants va caure al camp del Figueres (2-0) en un partit inoperant en atac i erràtic en defensa. Un gol de penal d'Arimany a l'equador de la primera meitat i un golàs de Suaibo just abans del descans van condemnar els blanc-i-verds, que van fallar un penal en l'últim minut del partit

El Sants arrencava diumenge la segona volta a Tercera Federació i l'any del Centenari al Municipal de Vilatenim contra el Figueres, un rival directe que estava un punt per sobre dels santsencs. Dia d'autocar fins a l'Alt Empordà i de poca inspiració blanc-i-verda a la gespa; ?no hem estat a l'altura a la part ofensiva i molt menys a la part defensiva?, esgrimia Tito Lossio en acabar el partit.

El duel havia començat amb tres canvis a l'onze respecte a l'últim partit de l'any al camp del Vilafranca: Prado per Cura, Rayo per Toni Badia i Nico per Carmona. A la porteria, Pau Llasera repetia per quart partit consecutiu com a titular davant la baixa d'Antonell, que podria tornar diumenge contra el Manresa.

I el partit va arrencar amb una primera aproximació del Sants: al minut 5, una connexió entre Nico i Laborde a la banda dreta va acabar amb un xut exterior de Carlos Portero que va blocar Jaime sense problemes. Poc més tard, Laborde va pescar una passada llarga en vertical d'Iván Julián, però no es va desempallegar de dos defenses i finalment va perdre la pilota davant la sortida del porter.

A l'altre camp, el primer avís local va ser de Suaibo, que al minut 14 ho va provar amb un xut llunyà, amb massa espai, que va refusar Pau. Shota va haver d'aparèixer per evitar la segona rematada al cor de l'àrea, però hi havia fora de joc del jugador que volia arribar a la pilota.

I al minut 22 va arribar un dels moments que va marcar el partit. El Figueres va centrar una falta des de la zona de tres quarts a l'àrea, Nil Congost va córrer més que la defensa visitant, va allargar la cama per penjar la pilota a la frontal de la petita i Raúl va fer falta a Arimany quan el davanter local anava a rematar.L'àrbitre va xiular penal. El mateix Arimany (referència ofensiva dels empordanesos) va ser l'encarregat d'executar el penal, va enganyar l'estirada de Pau i va avançar el conjunt de Moisés Hurtado al marcador. Un partit fins aquell moment equilibrat es desnivellava a les àrees.

Uns minuts després va arribar la rèplica santsenca a través de dues jugades: primer Jaime va enviar a córner amb la punta dels ditsun potent xut llunyà de Prado i, tot seguit, Raúl també s'hi va acostar amb un xut exterior que va marxar fregant el pal.

El Figueres, però, en volia més i va intensificar les arribades a la porteria del Sants: Pau va rebutjar un xut de Suaibo, Khalid va creuar massa una rematada poc després i el porter visitant també va aturar un xut de Reñé.

Ara bé, els figuerencs van tancar la primera meitat per la porta gran amb un dels gols de la jornada, obra de Suaibo. El jugador maresmenc va recollir la pilota al mig del camp, va posar la directa i, sense que cap dels jugadors del Sants que ho van intentar pogués frenar-lo, es va plantar a la frontal i va superar l'estirada de Pau amb una rematada precisa i afinada al pal. Inapel·lable. Golàs. I gerra d'aigua freda pel Sants abans de marxar a vestidors. Un gol que feia mal.

A la represa, calia veure com sortirien els de Tito Lossio després de l'estocada de Suaibo i semblava que, d'entrada, tenien ànims i forces per acostar-se al marcador. Al tram inicial de la segona part, Prado va fer un primer avís amb un xut des de la frontal i també ho va provar Nico amb una jugada per la banda que no va trobar rematador. Sense sort. Però el Figueres, que també jugava les seves cartes, va replicar a través de Khalid. El jove davanter va aprofitar una gran passada de Pugi, es va quedar sol davant de Pau, però el porter blanc-i-verd va reaccionar amb molt encert i va enviar la pilota a córner. Providencial. Poc després, en una nova jugada, Khalid va superar Portero i va evitar la pressió de Salamanca i Julián per plantar-se a l'exterior de l'àrea, la pilota va quedar morta a la frontal i Arimany va culminar la jugada amb un xut desviat.

I és que el Figueres insistia en atac i ja a les acaballes, al minut 82, Khalid va tornar a fregar el tercer: va caçar una pilota al cor de l'àrea centrada des de la dreta, va rematar d'esperó, però Pau va reaccionar amb rapidesa per refusar la pilota.

Abans del xiulet final, el Sants va tenir dues arribades que haurien pogut maquillar el resultat. I no només maquillar-lo. Primer, al 88', Nico va enviar una pilota al lateral de la xarxa amb una rematada des de dins de l'àrea. I ja en temps de descompte Laborde va rebre una falta a l'àrea i l'àrbitre va considerar que era penal. El mateix davanter va ser l'encarregat de llençar la pena màxima, però Jaime li va endevinar la direcció i va aconseguir rebutjar la pilota. Una autèntica llàstima.

Sense temps per més, el partit va acabar morint. La pena és que, amb l'1-0 de la primera volta a l'Energia, un gol del Sants per signar el 2-1 a Vilatenim hauria impedit que el Figueres s'endugués el gol average particular. Ara, en cas d'empat a punts a finals de temporada, el Figueres quedarà per damunt del Sants.Després de la derrota a l'Alt Empordà, el Sants continua marcant el descens, a dos punts de la zona de permanència.

Per cert, diumenge va ser dia de debuts i de comiats. D'estrenes, una a cada banda. Pel Sants, va debutar Zaid, un jove interior que va arribar fa uns dies del Granollers, on jugava cedit pel Cornellà. Pel Figueres, Álvaro Mirón, davanter juvenil que es va estrenar amb el primer equip i que es va convertir en el setè juvenil amb minuts aquesta temporada a Tercera.

I comiats de Pere Giró, expresident i exdirectiu de la Unió i exalcalde de Figueres, i de Ramon Miquel, vinculat al club anys anteriors, que van morir fa uns dies i pels quals es va fer un minut de silenci abans del partit.

Propera parada: Manresa

Diumenge que ve el Sants rebrà a l'Energia el Manresa, que hi arribarà després de golejar al Congost el Sant Andreu per 4 a 0. El conjunt del Bages és ara mateix cinquè empatata 27 punts amb el quart (L'Hospitalet) i el sisè (el Vilafranca). Els de Ferran Costa són els reis dels empats (amb 9) i només han perdut un partit aquesta temporada (a finals de setembre a casa contra l'Olot). Juntament amb el Vilafranca, són l'equip menys golejat de la categoria i en els últims cinc partits han encaixat només un gol.

L'últim cop que el Manresa va venir a l'Energia, el setembre del 2019, el Sants va aconseguir la victòria gràcies a un gol de Josele al minut 88.

FIGUERES: Jaime; Carlos Garcia (Pau Tubert, 70'), Nil Congost (Torres, 79'), Toni Gamell, Reñé; Dani Gómez, Pugi (Joan Casabó, 79'), Rami; Khalid (Álvaro Mirón, 88'), Arimany i Suaibo (Germán, 70').

SANTS: Pau Llasera; Adrià Prado (Michu, 76'), Shota, Rayo, Iván Julián (Cura, 76'); Carlos Portero (Zaid, 68'), Raúl; Nico, Guillermo (Carmona, 68'), Laborde i Salamanca.

GOLS: 1-0 (Arimany, penal, 23') i 2-0 (Suaibo, 44').

ÀRBITRE: Jordi Serradelarca Serra (Osona). Grogues al local Carlos Garcia i als visitants Nico, Shota i Salamanca.