Data: 07/03/2022

Autor: Martí Odriozola

7 Març, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Frustració immerescuda

El Sants va caure al camp del Granollers (1-0) en un partit vibrant i amb alternatives a les dues àrees. Els blanc-i-verds van merèixer alguna cosa més i van perdre després d'un gol d'Oumar a la rematada d'un córner que no ho era. Malgrat la derrota, el Sants continua tenint dos partits de marge respecte al descens

D'aquells partits que costen d'oblidar. I que generen impotència. El Sants no va poder rubricar ahir la final en tres actes certificant el nou de nou i va perdre contra l'equip que ara s'ha convertit en el seu principal perseguidor. En un partit elèctric, més estimulant que els dos anteriors i amb alternatives a les dues àrees, una jugada del tot polèmica va decantar la balança a favor dels locals, tot i que el conjunt santsencva tenir opcions d'igualar el marcador abans del final.

Una jornada, la d'ahir, marcada també per les baixes que tenia Tito Lossio: la sanció d'Iván Julián per cinc grogues i les lesions de Toni Badia i Sergio Paz en defensa i Laborde i Favio en atac. I a l'onze inicial, el tècnic blanc-i-verd va fer cinc canvis respecte a l'últim partit: Antonell per Pau a la porteria, Michu per Iván Julián, Nico per Carmona, Guillermo per Favio i Zaid per Salamanca. A més, el conjunt santsencnomés tenien tres jugadors de camp disponibles a la banqueta: Cura, Salamanca i Carmona.

Ja sobre la gespa, les primeres arribades van ser del Sants. Primer amb un cop de cap de Shota al segon pal que va sortir per sobre del travesser i poc després amb un xut exterior de Prado més enllà de la mitja lluna que Mauro va poder atrapar sense massa dificultats.

Ara bé, al tram inicial del partit, el perill el va posar més aviat el Granollers. Al minut 13, Jandro va rematar des del cor de l'àrea una centrada que arribava des de la dreta i va obligar Antonell a reaccionar amb rapidesa per allargar una gran mà i enviar la pilota al travesser. Claríssima. El porter del Sants salvava l'equip. Més tard, Shota va errar en la sortida de pilota des del darrere, Cano va treure profit de la pèrdua del central japonès, però el seu xut des de la frontal va marxar per sobre del travesser.

I els atacs se succeïen a àrea i àrea. Al minut 17, Guillermo va enviar un cop de cap per damunt de la porteria i tres minuts més tard, Antonell va blocar un xut llunyà del conjunt local.

Els vallesans van tornar a fregar el gol en un córner que el Harrak va rematar amb el cap i que Prado va treure al segon pal quan semblava que la pilota podia entrar. I al minut 27, Cano va fer un bon control amb el pit després de rebre una passada de Hamza i, des del vèrtex de l'àrea petita, va enviar la pilota al lateral de la xarxa.

Una altra de les jugades clau de la primera meitat va arribar al minut 38, amb una jugada que els locals van reclamar que havia entrat a la porteria. El Harrak va rebre una bona pilota procedent de Jandro a l'àrea, va encarar Antonell, el va superar per sota, però Shota va aparèixer de manera providencial a la línia per evitar el gol i allunyar la pilota. Els blanc-i-verds tornaven a salvar-se pels pèls. Abans, Michu havia enviat una rematada des de la frontal al primer toc per sobre del travesser.

Amb aquest ritme frenètic, el partit va arribar al descans. Un joc igualat que havia mantingut el marcador anivellat, tot i que els dos equips havien fet mèrits per marcar ni que fos un gol.

A la represa, el partit va mantenir el to de la primera part i els dos conjunts, tot i que van tenir menys ocasions que a la primera part, van continuar acostant-se a la porteria rival. Pels locals, Hamza va superar Rayo i Porteroa la banda dreta, es va plantar a dins de l'àrea, però Prado va aparèixer providencial per poder treure el perill des de la frontal de la petita. La resposta santsenca va arribar de botes de Guillermo, que va buscar porteria amb un potent xut creuat des de l'interior de l'àrea després de rebre de Prado. La pilota va marxar fregant el pal dret de la porteria local.

I al minut 19, va arribar la jugada que va marcar el partit. L'àrbitre va assenyalar un córner que ningú més va veure i que va originar la jugada del gol. Tot plegat venia d'un cop de cap d'Oumar que va sortir per la línia de fons i que el col·legiat va assenyalar com a córner. De fet, però, els mateixos jugadors locals ja estaven tornant cap a camp propi després de la rematada i a l'espera del servei de porteria d'Antonell. Després del partit, Tito Lossio va revelara la roda de premsa que l'assistent li havia reconegut que no era córner. En qualsevol cas, el Granollers va penjar el córner a l'àrea, Oumarva imposar-se amb contundència a la frontal de la petita i va enviar la pilota a la xarxa amb el cap. Per afegir-hi polèmica, en el salt del capità local hi hauria pogut haver una possible falta sobre Carlos Portero, que va quedar estès a la gespa. Un gol de despropòsit.

Recuperant el fil de la polèmica, també va ser un matí de penals protestats a les dues àrees. Els locals van reclamar un penal sobre Ouman a la primera i els visitants, un sobre Guillermo a la primera meitat i un altre sobre el mateix davanter a la segona.

Tot i això, el Sants no va donar el braç a tòrcer i, malgrat les dificultats, va continuar buscant la porteria rival. La més clara que van tenir els blanc-i-verds per empatar va ser al minut 85. Carlos Portero va penjar una falta a l'àrea, Rayo va descarregar la pilota amb el cap i Guillermo va rematar amb una volea des de la frontal de la petita que va acabar per damunt del travesser. Una llàstima. En l'últim alè, Raúl ho va intentar amb un xut des de la frontal després d'un refús de la defensa en l'últim córner del partit. Una rematada massa suau per sorprendre el porter.

Sense temps per més, el partit va arribar al seu final i el Granollers va celebrar una victòria que el manté en la pugna per la salvació. El Sants, en canvi, trenca una ratxa de dues victòries consecutives i tres partits puntuant i torna a perdre un mes després. Amb els resultats de la jornada, els blanc-i-verds queden quatre punts per sobre del descens, que ara marca el Granollers, i cinc per sobre del Figueres, que va empatar contra la Pobla de Mafumet. Mirant endavant, el conjunt santsenc és a un punt del Castelldefels, que ahir va perdre contra la Grama i té un partit menys, i a tres de la Pobla. Caldrà continuar picant pedra.

Propera parada: Peralada

Diumenge que ve el Sants rebrà el Peralada, que ahir va perdre a casa contra el Sant Andreu per la mínima. Els xampanyers són actualment sisens, a cinc punts del play-off d'ascens, que ara mateix marca el Manresa.

El conjunt d'Héctor Simón és, juntament amb el Manresa i el Vilassar, el rei dels empats aquesta temporada: n'ha signat 10 en 24 partits, la majoria 1-1. Això fa que sigui el tercer equip amb menys derrotes (5), empatat amb el Girona B i per darrere del Manresa (2) i del San Cristóbal (4).

Els empordanesos, que acumulen dues victòries, tres empats i tres derrotes aquest 2022, no guanyen a domicili des del 12 de desembre al camp del Figueres (1-4). Des d'aleshores, han encadenat dues derrotes (les dues 1-0) i tres empats (els tres 1-1) fora de casa.

A la primera volta, el Sants va esgarrapar un punt del camp d'un Peralada que en aquell moment era líder i va empatar gràcies a un gol de Nico al final de la primera part en un partit marcat pel vent. En l'última visita del Peralada a l'Energia, l'octubre del 2020, el Sants va caure per la mínima en el primer partit de la temporada: un gol d'Ortiz al minut 35 va espatllar l'estrena del conjunt de Tito Lossio després de set mesos sense futbol a Tercera.

GRANOLLERS: Mauro; Marquillas, Víctor Díaz, Oumar; Montoro, Quintanilla, Marc Muñoz (Gerard Urbina, 60'); Hamza (Peke, 89'), Ayub el Harrak (Aitor, 60'), Carlos Cano (Recort, 76') i Jandro.

SANTS: Antonell; Prado, Shota, Rayo, Michu (Cura, 84'); Carlos Portero, Raúl; Nico, Guillermo, Iván (Carmona, 59') i Zaid (Salamanca, 75').

GOLS: 1-0 (Oumar, 64').

ÀRBITRE: Rubén Mancera Antón (Maresme). Grogues als locals Ayub el Harrak i Carlos Cano i al visitant Rayo.