Data: 28/04/2022

Autor: Martí Odriozola

28 Abril, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Una última vida

El Sants va perdre al camp del Castelldefels (2-0) i, vista la jornada,va deixar escapar l'oportunitat de tornara dependre d'ell mateix per salvar-se. Els blanc-i-verds van ser incapaços d'igualar i capgirar els gols de Fran Orellana i Eslava i van encadenar la quarta derrota consecutiva. Tot es decidirà en l'última jornada: els de Lossio rebran el Vilafranca i necessiten que el Granollers perdi i el Figueres no guanyi per evitar el descens directe

Era (gairebé) un partit a vida o mort. El Sants afrontava una de les finals més transcendents dels últims anys a Tercera Divisió amb l'únic propòsit de sumar els tres punts i confiar que els rivals directes punxessin. Ara bé, els blanc-i-verds no van tenir un bon dia i van quedar condemnats per una jugada clau al final de la primera meitat en la qual es va passar del 0-1 a l'1-0 i que va ser el preludi de la victòria local. Durant tota la segona part, el conjunt de Tito Lossio no va tenir capacitat de reaccionar i, tot i que va tenir algunes bones oportunitats al tram final, es va quedar sense marcar i s'allunya de la salvació.

Lossio va fer tres canvis a l'onze: a la porteria, Pau per Antonell (lesionat), al mig del camp, Zaid per Carlos Portero (sancionat) i en atac, Carmona per Guillermo. I la primera meitat va començar amb un Sants sòlid que buscava la porteria de Romero i intentava aprofitar les imprecisions del rival. Al minut 4, Favio va rematar un cop de cap que va blocar Romero, tot i que hi havia falta prèvia en atac, i deu minuts més tard, el paraguaià i Iván Julián no van poder connectar a la frontal quan el davanter ja podia encarar porteria. El Sants tenia més pilota.

Tanmateix, l'equip blanc-i-verd va anar de més a menys i, progressivament, el Castelldefels va anar posant una marxa més i va agafar la preponderància en la creació de perill. Cura va treure primer una centrada de Juanito abans que Kike Ramírez pogués controlar-la i, minuts més tard, Salamanca va frenar un contraatac de Kevin Díaz. Ara bé, la més clara va arribar al minut 27, amb un xut de Kevin Díaz des de dins de l'àrea després d'una passada interior d'Eslava que va obligar Pau a aparèixer amb encert per treure la rematada amb una gran aturada. Al cap de cop, Kevin Díaz va tornar a fregar el gol després d'aprofitar un misto de Pau en un refús que va acabar amb una falta d'Iván Julián al davanter local per evitar la rematada.

I al tram final de la primera meitat el partit va embogir. Al 39', Nico va guanyar l'esquena a la defensa a la banda dreta, va encarar porteria, però va perdre angle abans de fer la rematada i el seu xut va acabar a córner. El Sants buscava el gol. Dos minuts més tard, Carmona va resoldre un contraatac amb un xut potent que va anar massa centrat i que Romero va blocar.

I al minut 43, va arribar la jugada que va marcar el partit. Nico es va plantar a la frontal de l'àrea, va enfocar porteria, però Romero va imposar-se en l'un contra un, va refusar la pilota va evitar el primer gol santsenc. En la jugada immediatament posterior, el Castelldefels va construir el contraatac, Eslava i Kevin van connectar i la pilota va acabar a Fran Orellana, que va superar Pau amb un xut ajustat. Del 0-1 a l'1-0. Gol psicològic. Una gerra d'aigua freda. Un dia més tocaria remar a contracorrent. I així es va arribar al descans.

La segona part va començar amb una primera aproximació del Sants: Favio va rematar un córner penjat a l'àrea, però la pilota va sortir desviada. Va ser la primera oportunitat del segon temps, però de les úniques ocasions blanc-i-verdes. A partir d'aquí, el Castelldefels va crear perill. Kevin Díaz no va poder rematar una centrada de Kike des de la dreta al minut 49, Fran Orellana va entrar a l'àrea, però no va poder resoldre l'atac al 51' i dos minuts més tard va intentar sorprendre Pau amb una vaselina des de la distància que el porterdel Sants va poder blocar. Poc després, la defensa blanc-i-verda va aparèixer per treure perill de l'àrea santsenca: primer un xut de Blasco posterior a una combinació entre Kevin i Fran Orellana i després un cop de cap de Juanito.Pel Sants, Favio va fregar l'empat al minut 66 amb un xut al cor de l'àrea que va sortir per sobre del travesser.

I al minut 82 el Castelldefels va sentenciar. Un contraatac local per la banda dreta va acabar amb un xut d'Eslava al fons de la xarxa. Un gol que feia molt mal a la parròquia blanc-i-verda. I que allunyava el Sants de la salvació.

Abans d'acabar, el Sants va fregar el gol en dues ocasions que va treure, providencial, Romero. Al 83', el porter local va aturar un xut de Favio i al 88', de nou el paraguaià i Guillermo van topar amb Romero. El porter anul·lava qualsevol marge de reacció del conjunt santsenc.

Els de Lossio no van tenir temps per res més i van marxar de Castelldefels amb les mans buides i pendents dels altres partits de la jornada per calibrar les opcions de seguir amb vida i d'aspirar, diumenge que ve, a evitar el descens directe. De moment, amb els resultats del diumenge, les matemàtiques no han divorciat el Sants de la salvació, però els blanc-i-verds ho tenen molt complicat, especialment després de la victòria (amb remuntada inclosa) del Granollers al camp del Girona B.

Amb tot plegat, el Sants necessita tres resultats el diumenge que ve per evitar el descens directe: ha de guanyar el Vilafranca a l'Energia i ha d'esperar que el Granollers perdi al Municipal del carrer Girona contra la Pobla de Mafumet i que el Figueres no guanyi al Narcís Sala contra el Sant Andreu. El temps jutjarà. El Sants, amb quatre derrotes consecutives, s'ha complicat la vida, peròmentre hi hagi vida, hi ha esperança.

Propera parada: Vilafranca

Diumenge que ve, doncs, el Sants rebrà el Vilafranca, que ja està salvat i només buscarà allunyar-se de les places de perill pels descensos no compensats. És novè amb 41 punts, només dos més que el Castelldefels, que és dotzè. Els del Penedès arribaran a l'Energia després de superar el Sant Andreu el dissabte en l'últim partit de la temporada a casa, una petita sorpresa contra un conjunt que s'hi jugava l'accés al play-off d'ascens.

Els d'Iván Moreno, que en l'últim partit fora de casa van perdre al Municipal d'Hospitalet, no guanyen a domicili des del 16 de març a Riudarenes contra el Girona B.

L'equip vilafranquí és el tercer equip menys golejador de la categoria, amb 25 gols en 31 partits, només per sobre de la Guineueta i l'Ascó. Acedo i Pluvins són els dos màxims golejadors.

A la primera volta, el Sants va endur-se els tres punts del Municipal de Vilafranca gràcies als gols de Laborde i Guillermo en el que va ser l'últim partit del 2021. I l'últim cop que el Vilafranca va venir a l'Energia va sumar els tres punts (0-2); el Sants va encaixar els gols a partir del minut 80, va encadenar en aquell moment el sisè partitsense guanyar a casa i es va tornar a quedar sense marcar per tercer partit consecutiu.

CASTELLDEFELS: Romero; Juanito, Fran Fuentes, Gallardo, Blasco (Joan Cervós, 70'); Manu González (Soriano, 86'), Guille; Eslava, Kike Ramírez (Joel Coch, 70'), Fran Orellana (Aitor Serrano, 86'), i Kevin Díaz (Sergi Moreno, 63').

SANTS: Pau; Prado, Shota, Cura, Iván Julián; Raúl, Zaid (Guillermo, 57'); Nico, Carmona (Laborde, 69'), Favio i Salamanca (Lucas, 82').

GOLS: 1-0 (Fran Orellana, 43') i 2-0 (Eslava, 81').

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental). Grogues al local Blasco i al visitant Cura. Vermella per doble amonestació a Iván Julián.