UE SANTS - CE MANRESA

Data: 17/01/2022 11:00

Font: (enllaç trencat)

Autor: Jose Sánchez 

Text:
enllaç trencat: https://www.cemanresa.net/manresa-uesants

UE SANTS - CE MANRESA

Tercera Divisió, grup 5è - Jornada 19

UE Sants - Cd'E Manresa

TAMBÉ SABEN PATIR; L'expulsió de Javi López canvia el guió d'un partit que era controlat per un Manresa que demostra saber adaptar-se a totes les adversitats (0-1)

Jose Sánchez | BARCELONA

17 gener 2022 - 11:00 hores

El Manresa va trencar una sequera de victòries davant el Sants, en terreny barceloní, que ha durat trenta-un anys. I va ser, en aquesta ocasió, gràcies a un gol de Biel Rodríguez Pérez als 15', que a la fi del partit va valdre tres punts d'or per un Manresa que sembla no tenir aturador. No ho va tenir fàcil l'equip de Ferran Costa, malgrat el que podia indicar la classificació d'un i altre equip. Però, sobretot, no ho va tenir fàcil des del moment en que Javi López enfilava el camí dels vestidors als 54'. El guió viscut fins aquell moment es va girar com un mitjó, i van ser els deixebles de Tito Lossio els que van manar sobre el terreny de joc fins el minut 99 i 25 segons. Però el Manresa va fer mans i mànigues, va multiplicar els esforços i va demostrar que també sap patir, deixant la seva porteria novament immaculada per desena vegada aquesta temporada.

La primera part es resumeix deixant constància que el Manresa va dur la iniciativa i va tenir el domini del joc en uns primers minuts culminats als 15 amb el 0-1. Centrada des de l'esquerra de Putxi, cop de cap de Javi López, canviant la trajectòria de la pilota, deixant sense resposta a Antonell, i apareixent Biel Rodríguez per empènyer la bimba al fons de la xarxa. Una falta directa de Pau Darbra, un semi corner, podia haver estat el 0-2, però el xut enverinat del de Tiana el va treure un defensa sobre la mateixa línia de gol (22'). A partir de l'equador les forces es van anar equilibrant i les ocasions es van repartir. Nico (24' i 30') i Guillermo (36') van poder empatar, mentre que Antonell evitava el 0-2 amb una gran mà al costat del travesser, després d'un cop de cap de Javi López (28'), i Pau Darbra tornava a fer rondar el 0-2 amb un gran xut creuat que va passar molt a prop de l'esquadra esquerra defensada per Antonell (37').

Dues aproximacions amb perill i dos corners llançats pels locals donen fe de la sortida amb força dels verds-i-blanc a la represa. Però la jugada clau seria l'expulsió (54') de Javi López (vermella directa) per una empenta a un rival. A partir d'aquest moment, el Sants va agafar les regnes del partit i, per moments, va assetjar la porteria d'Òscar Pulido, peça clau en la victòria manresana. Una i altra vegada els locals s'estavellaven en la fèrria defensa blanc-i-vermella, que feia mans i mànigues per treure aigua del que semblava un vaixell que s'enfonsava, a banda d'estavellar-se en la seva pròpia ineficàcia davant situacions que semblaven inversemblants que no es convertissin en el gol de l'empat. La més clara, just al minut 90, quan Badia estavellava una gardela, des de fora de l'àrea, que s'estavellava sota el travesser, botava sobre la línia i era escopida per la defensa visitant. Més de nou interminables minuts després, el xiulet de l'àrbitre alleugeria la tensió d'uns jugadors blancs-i-vermell que ho van donar tot fins el darrer alè, que es va sobreposar a totes les adversitats en forma de baixes (deu), a jugar 40 minuts amb un jugador menys i al cansament propi d'un equip que dimecres havia tornat a fer un gran esforç físic a Peralada, per aconseguir una victòria que és or pur. Sí, acudit fàcil, el Manresa va treure les forces del mateix terreny de joc, del camp de l'Energia.FITXA TÈCNICA:

Unió Esportiva Sants:

Antonell
Shota
David Cura
(Gonzalo, 68')
Carlos Portero
Raúl Martínez
Guillermo
(Iván García, 85')
Salamanca
(Zaid, 85')
Laborde
Nico Martínez
Iván Julián
Rayo
(Badía, 79')

Centre d'Esports Manresa:
Òscar Pulido
Putxi
Pau Darbra
(Lluc Maymó, 89')
Cuello
(Víctor Rodri, 80')
Noah
Uri Pérez
(Puentes, 94')
Javi López
Biel Rodríguez Pérez
(Nil Garrido, 80')
Salva
Moha
Pelegrín

Gol:
0-1 (15'), Biel Rodríguez Pérez

Àrbitre:
Sr. Jan Cobos Pujol, de la delegació de Figueres. Va estar auxiliat per Antoni López Madern i Josep Faig Pijuan.

Targetes:
Pel Sants: Pel Sants: David Cura, Raúl Martínez, Salamanca, Laborde i Rayo
Pel Manresa: Putxi i Uri Pérez. Vermella directa a Javi López (54')

Camp:
Municipal de l'Energia, 190 espectadors.