La UE Sants inicia els actes del centenari

Data: 12/11/2021 11:02

Font: Betevé

Autor: Carles Alcoyent Corominas 

Text:
La UE Sants inicia els actes del centenari

El club presenta la samarreta que lluiran tots els equips aquesta temporada i els actes del centenari

Carles Alcoyent Corominas | divendres, 12 de novembre del 2021, a les 11.02

La Unió Esportiva Sants complirà l'any vinent els 100 anys d'història. Una efemèride que el club ja ha volgut començar a celebrar. Ho ha fet amb la presentació de la samarreta oficial del centenari i amb el calendari d'actes previstos per als pròxims mesos.

Una samarreta i tot un seguit d'actes centenaris

El 26 d'abril del 2022, la UE Sants complirà 100 anys de vida. Una data que els responsables del club santsenc tenen ben apuntada a la seva agenda. Tot i això, al Sants ja han començat a celebrar una data tan històrica com important.

El club ja ha presentat l'equipació oficial per commemorar els 100 anys d'història. Tots els equips de l'entitat lluiran fins que acabi la temporada una samarreta especial. Es tracta d'un disseny innovador en el qual es vol retre homenatge al barri de Sants i es recuperen les tres franges horitzontals primes a l'altura del pit. Envoltant tota la samarreta hi ha estampat un mapa del barri amb els colors històrics del club i el lema ?Orgull santsenc?. Està previst que el pròxim diumenge 18 de novembre, el primer equip masculí ja porti la nova equipació en el partit que disputaran contra el CE l'Hospitalet.

El dissenyador de la samarreta és Marçal Vila, exjugador del primer equip que reconeix que ?dissenyar la samarreta del centenari era una oportunitat per tenir un impacte històric al club?.

Tots els actes del centenari

A més de la presentació de la samarreta i del logotip del centenari, la UE Sants té previst tot un seguit d'actes que es faran durant l'any 2022. La comissió del centenari els ha donat a conèixer aprofitant la presentació de la samarreta. Són aquest:

Acte inaugural del centenari (20 de gener del 2022, 19 h): La seu del districte de Sants-Montjuïc acollirà el primer dels actes oficials del centenari. El doctor en història Carles Santacana farà una xerrada, oberta al públic, sobre l'esport a Barcelona.
Guardó a la Volta Ciclista Catalunya (27 de març del 2022): Els orígens de la Volta Ciclista a Catalunya estan molt vinculats a la secció de ciclisme de la UE Sants i, en l'edició 101 de la cursa, el club entregarà un trofeu especial al guanyador de l'última etapa que es disputarà a Montjuïc.
Exposició del centenari (19 al 30 d'abril del 2022): La sala d'exposicions de les Cotxeres de Sants acollirà l'exposició del centenari en què s'explicarà la història del club a partir del fons documental, de la col·lecció de trofeus, de fotografies i altres documents històrics.
Acte central del centenari (26 d'abril del 2022): L'Auditori de les Cotxeres acollirà l'acte central dels 100 anys que consistirà en una taula rodona i estarà obert a tot el barri. La xerrada tindrà la participació de diverses personalitats de l'esport relacionades amb la UE Sants.
Jornada esportiva (maig del 2022): A finals del mes de maig es disputarà una jornada esportiva amb la participació de jugadors i jugadores del futbol base masculins i femenins, els dos primers equips i els veterans. També hi prendrà part la secció d'atletisme.
Cursa Ciclista (agost/setembre del 2022): Aprofitant la cursa ciclista i atlètica que s'organitzen amb la Festa Major de Sants, s'entregaran trofeus especials pels guanyadors de les mateixes.
Acte cloenda (12 de novembre del 2022): L'Auditori de les Cotxeres serà un espai de trobada entre les diferents generacions que han format part del club.