El Sant Andreu, campió de l'Històrics per penals

Data: 08/08/2021

Font: Torneig d'Històrics del futbol català

Autor:

Els andreuencs han superat el Sants a la tanda de penals en una emocionant final que ha finalitzat amb empat a u

Barcelona, 08-08-2021.- La UE Sant Andreu ha aconseguit el seu quart Torneig d'Històrics del Futbol Català en una emocionat i disputada final contra la UE Sants, que s'ha resol als penals després de l'empat a un gol al final dels 90 minuts. Laborde ha avançat al Sants, però Mulero, de falta, ha empatat pel Sant Andreu, que ha estat més encertat en la decisiva tanda.

En una final inèdita en el Torneig en les seves 34 edicions precedents, el Sant Andreu suma un nou Històrics després dels obtinguts els anys 2005, 2007 i 2014, i ha privat el Sants del seu segon títol després de l'aconseguit l'any 1993.

FINAL: UE SANTS 1-1 UE SANT ANDREU (guanya el Sant Andreu per 5-4 per penals)

La gran final ha començat amb alternatives en el joc però poques ocasions de gol per part de tots dos equips. Cap dels dos conjunts volia prendre riscos excessius en la finalíssima, i mentre el Sant Andreu buscava elaborar jugades de combinació, amb una major possessió de pilota, el Sants esperava ben posicionat robar i abastir de pilotes llargues al seu punta Guillermo.

De fet, la primera ocasió del partit ha arribat al minut 30, amb un xut del migcampista del Sants Mulero que ha sortit alt. Al minut 36, Guillermo també ho ha provat en una ocasió clara en la que ha fet lluir Rabelo, en una indecisió de la defensa andreuenca. Sense gols s'ha arribat al descans.

A la segona meitat han entrat molts jugadors de refresc i el partit s'ha obert. Al minut 53, ocasió claríssima per Laborde, que Arnau ha tret en una gran estirada. El Sants acariciava el gol i finalment l'ha trobat al minut 56.

Salamanca ha fet una assistència magistral per Laborde, i aquest cop el davanter santsenc ha batut a Arnau (1-0). El gol ha obert encara més el partit, i el Sant Andreu ha volgut donar un pas endavant, amb bones accions de Pau Morer i l'extrem Mulero, però el Sants es mostrava ferm i amb confiança.

El partit ha entrat en una nova fase quan Pau Morer ha estat objecte de falta quan ja encarava l'u contra u amb Antonell. El central santsenc Iván Julían ha estat expulsat i Mulero ha xutat magistralment la falta per empatar el duel (1-1, m.78).

Fins al final, el Sants s'ha defensat amb bons arguments i fins i tot podria haver marcat en una acció de cap de Favio (m.87), i el Sant Andreu, tot i jugar amb un home més, no ha pogut evitar la tanda de penals. Els de David Almazán ?Pirri? han marcat tots els seus penals i s'han coronat de forma brillant com a campions de la XXXV edició de l'Històrics.

Fitxa tècnica:

1 - UE Sants: Pau, Shota, David, Mulero, Axel, Guillermo, Michu, Víctor, Carlos Sancho, Juan Carlos i Gabaldón. També han jugat Adrià, Uri Antonell, Sergio, Raúl, Portero, Badia, Salamanca, Laborde, Julián, Favio i Jordi Sancho.

1 - UE Sant Andreu: Rabelo, Xavi, Noguera, Gastón Ferreira, Domenech, Ashot, Adri, Carreón, Eric i Marc. També han jugat Llamas, Arnau, Vives, Lawson, Franco, Dani, Pau Morer, Guillem, Mulero, Alberto i Aritz.

Gols: 1-0, Laborde (m.56). 1-1, Mulero (m.78). Als penals s'imposa el Sant Andreu per 5-4 al Sants.

Àrbitre: Sánchez Rico. Groga a Salamanca, Llamas, Mulero.