MARTINENC - SANS

Data: 21/06/1926

Font: La veu de Catalunya

Autor: Atón Olli Bertrán 

Text:
MARTINENC - SANS

(Camp Martinenc)

Aquest partit fou en síntesi una bella exhibició del Sans, qui es mostra en la davantera, principalment al primer temps, cobejós per marcar, i imprimí al joc força d'entusiasme, que li valgué els quatre gols marcats al primer temps. El primer fou marcat per Peidró als pocs minuts de començar i recollint una bona passada de Tonijoan. Poc després aconseguí el segon Tonijoan, en rematar superbament un bon centre d'Oliveres.
El Martinenc, que en començar l'encontre escometé els dominis del Sans amb braó insospitat, fins a punt de fer creure que volia rescabalar-se de les males actuacions passades, es deixà dominar després d'aquest gol, i perdé fins la cohesió per no sabery què es feia ni a la defensiva.
Oliveres aprofita una fallada de Vinyes per marcar el tercer i d'aquell moment endavant tot són fallades per part dels jugadors del Martinenc, especialment una del porter Iglesias, que aprofita Peidro marcar el quart gol per als sansencs poc abans d'acabar el primer temps.
Vingué el segon, i el Martinenc comença amb una empenta poc acostumada en un equip que tingui en contra un bon nombre gols, i domina llarga estona al Sans, que en la defensiva es mostrà més serè que abans el Martinenc, qui sap si per l'avantatge del resultat.
El Martinenc aconseguí per fi marcar un gol mitjançant Creixells, aprofitant una confusió que produí un corner contra els de Sans.
Encoratjats els del Martinenc, que jugà de ferm, posant en perill els contraris, i seguint en el seu constant domini; però la manca de seguretat en els xuts féu que no merquessin, com hauria succeït de jugar amb menys impetuositat.
El Sans reacciona i afermà de nou i Rini aconseguí desfer el cercle, per córrer i passar a Tonijoan, qui cedí a son torn l'esfèric a Monleon, qui marcà el cinquè gol.
Acabà aquest encontre sense variar el resultat, i es distingiren pel Martinenc: Lakatos, Vilar i Creixells.
El Sans jugà més a la manera d'un equip del grup A i la davantera sobretot en el primer temps fou el millor de l'equip.
Els altres també empraren bon joc, i es compenetraren amb llurs companys, cooperant amb llur tasca a la victòria merescuda que assoliren.
Els equips es presentaren com segueix:
Martineno: Iglesias, Vinyes, Sala, Comorera, Samsó, Pina, Vilar, Lakatos, Batet, Creixells i Aubeso.
Sans: Alsina, Perelló, Balasch, Soligo, Moliner II, Calvet, Rini, Tonijoan, Peidro, Monleon, Oliveres.
Arbitrà deficientment el senyor Santpere.

ANTON OLLI BERTRAN