ESPAÑOL - SANS

Data: 10/02/1926

Font: Xut!

Autor: Karpanta 

Text:
ESPAÑOL - SANS

L'«Español» és dels nostres. Els seus davanters poden fer grimègia, poden perdre el noranta per cent de les pilotes que els van als peus, i fins poden no entendre's, però de fer gols ningú els n'ha d'ensenyar. Victòria darrera victòria van acumulant punts que és un gust. Els del XUT!, que entre els clubs de la nostra terra no fa distincions de cap mena, ens plau felicitar-lo. Ara per ara, és leader català; més endavant pot ésser campió d'Espanya.
En Pedret semblava que fes una película. Quin devassall de posturas, senyors! El gol que li va encolomar en Padron se li va ficar mentre s'aguantava a peu coix en una posició neoclàssica que hauria fet desmaiar la Bertini. Què t'han dit guapo, potser, Pedret? O és que ja et consideres un mago del balón? Ja et dic jo, Pepeta !
En Monleón, també dels de Sans, no es podia desempallegar d'en Zabala ni a puntades de peu.
-Es nuestro medio-centrol deia un realista al nostre costat.
Ja ho crec! Els seus noranta quilos deu pesar!
A la fi, el reusenc, veient que d'empipar-se no en podia treure res, va decidir deixar-ho correr. Li ho aprovem.
En Portas, en Padron, en Yurrita, en Perelló, en Gularons, en Galigó, en Martínez, en Rini, n'Oliveras, en Colls, etcètera, etc., tots vint-i-dos varen jugar brutet, molt brutet, tant, que si el Mosso arriba a ésser al camp, fa una escombrada que el deixa més desert que el Sahara.
Tot plegat un partit molt animadet, propi per criatures convalescents i atacats d'afecció canceria na a l'espinada.

Ah, bueno! D'en Zamora no cal que els en parli. Es l'únic, l'«as», el rei, l'emperador, el no va más, etc., etc. No hi ha que donar-li voltes. Mentre hi hagi en Zamora, no n'hi haurà cap més que el suplanti.
Quant al refli... estan segurs vostès de què aquell home que tocava el xiulet era un refli... Perquè jo, la veritat, encara estic dubtant!

KARPANTA