La Crònica del Martí Odriozola

Data: 18/05/2021

Autor: Martí Odriozola

Un Sants resolutiu goleja l'Igualada (4-1), suma la tercera victòria consecutiva i encarrila la permanència

Els de Lossio van ser superiors a la segona meitat i van sumar els tres punts gràcies als gols de Favio (per partida doble), Guillermo i Batalla. El conjunt santsenc, que no perd a l'Energia des de fa tres mesos, queda a cinc punts del descens

Nou diumenge d'eufòria a l'Energia. 4-1 contra l'Igualada, segona golejada consecutiva i el descens, a cinc punts. El Sants afronta amb bon peu el mes decisiu de competició i arriba a la segona volta en estat de gràcia per culminar la salvació. Diumenge va fer un pas de gegant.

Tito Lossio va presentar tres canvis a l'onze respecte a l'alineació que va jugar el derbi contra la Montañesa: Èric s'ubicava a l'eix de la defensa en el lloc de Paz, Mulero ocupava la posició del sancionat Ot i Ivan, sancionat fa una setmana, tornava a l'onze i deixava Thommy a la banqueta.

Per l'Igualada, el del diumenge va ser un partit marcat pels ajornaments previs que havia patit a causa de positius de Covid; els de l'Anoia no competien un diumenge des del 18 d'abril, ja que els darrers tres partits s'havien suspès. El conjunt de Carlos López va recuperar el primer, corresponent a la tercera jornada, el dimecres passat contra el Banyoles (un partit que va acabar en empat a zero).

Ja sobre la gespa, els visitants van sortir millor, van disposar de les primeres arribades a l'àrea rival i van crear les primeres oportunitats. Al minut 7, Gimeno va fer el primer intent amb una falta que Antonell, ben col·locat, va blocar. L'Igualada tenia més possessió durant els primers minuts, però el Sants la va clavar en la primera oportunitat que va tenir. Favio va rebre una pilota a la banda esquerra, va superar la defensa visitant i va fer una bona rematada des de l'àrea per batre Romans i va avançar el Sants al marcador. Els santsencs treien petroli de la primera arribada.

De fet, el xut de Favio va ser de les úniques aproximacions locals a la porteria de l'Igualada durant la primera meitat. També ho va provar al minut 31 Rubi amb una centrada perillosa des de la banda dreta que la defensa visitant va poder allunyar.

En línies generals, la primera part va donar poc més de si. El Sants va anar de menys a més i l'Igualada es va acostar amb perill a la porteria d'Antonell, sobretot amb pilotes penjades a l'àrea, però els de l'Anoia van fallar en l'última passada i en la rematada final. Globalment, va ser un primer temps erràtic i amb imprecisions a les dues bandes, fet que va donar poca fluïdesa al joc i va portar a un partit una mica travat en algunes fases.

A la segona meitat, el Sants va canviar de cara i el partit es va animar. El primer avís, però, va ser dels visitants, amb una rematada perillosa de Pedro que Antonell va desviar a córner. La rèplica a l'altra porteria va arribar per diferents vies: Rubi en un contraatac, Calatrava amb un xut exterior i Mulero de tisora després d'una falta penjada per Cala. No hi va haver sort.

Més tard, però, qui sí que va estar encertat va ser Guillermo, al minut 57. Miguel va penjar d'esquenes una pilota que va caure a plom a la frontal, Favio la va allargar amb el cap i Guillermo va fer una volea tal com venia (una mica mossegada), va tocar el travesser i va acabar entrant. El Sants es distanciava al marcador, però (igual que havia passat contra la Pobla feia quinze dies) la rèplica del rival va ser gairebé immediata. I és que dos minuts més tard, una bona combinació de l'Igualada al mig del camp va acabar amb una passada a la punta d'atac per Sergio, que va encarar Antonell i el va superar amb una vaselina precisa per situar el 2-1 al marcador.

Després del gol, el partit es va enrarir una mica amb protestes constants fruit de la tensió del moment i del molt que s'hi jugaven els dos equips. De fet, l'àrbitre va haver d'expulsar tres jugadors de l'Igualada, dos dels que eren a la banqueta per protestar i Sergio, l'autor del gol visitant, que havia entrat al segon temps.

En atac, el Sants va tenir poques arribades de perill i, en defensa, va tenir poca feina frenant les arribades des de l'Anoia. I al minut 24 el partit va quedar de cara pels blanc-i-verds. Calatrava va penjar un córner dubtós a l'àrea (i protestat pels visitants), Batalla es va alçar a la frontal de la petita i va enviar la pilota a la xarxa. L'Igualada ja no va tenir temps de reaccionar i vint minuts més tard, al 41', el Sants va construir un ràpid contraatac capitanejat a la banda dreta per Calatrava i que Favio, en estat de gràcia, va resoldre amb un xut arran de terra des de dins de l'àrea per tancar el partit: segona jornada seguida en la qual el Sants marca quatre gols i tercera victòria consecutiva dels de Lossio.

Per cert, amb els gols del diumenge, Favio (que encadena tres partits seguits marcant) i Guillermo ja en sumen quatre a la segona fase i se situen com a segons màxims golejadors de la fase per la salvació empatats amb Ivan Vidal del Figueres i només per darrere de Pime, del Banyoles, que porta sis gols.

Amb els resultats de la jornada, el Sants queda a cinc punts del Santfeliuenc, que va perdre al camp de l'Horta i encadena tres derrotes consecutives. Enmig dels dos, el Figueres va superar el Valls per la mínima i és a tres punts dels blanc-i-verds amb un partit menys. Per sobre, la Pobla i el Peralada encapçalen la classificació amb 36 punts, dos més que els de Lossio. Diumenge que ve a la tarda el Sants visitarà el Valls amb l'objectiu de sumar la quarta victòria consecutiva i acostar-se encara més a la permanència.

SANTS: Antonell;Rubi, Batalla, Èric (Paz, 81'), Abdul; Mulero (Gabaldón,87'), Miguel, Ivan (Torrentbó, 87'); Calatrava (Juli, 87'), Guillermo(Thommy, 70') i Favio.

IGUALADA: Romans; Casals, Benito (Arnau, 78'), Bernat (Sergio, 55'), Pedro (Martí, 73'), Gimeno, Goran (Baraldes, 55'), Dani, Huertas (Edwin, 78'), Luque i Eppy.

GOLS: 1-0 (Favio,13'), 2-0 (Guillermo, 57'), 2-1 (Sergio, 59'), 3-1 (Batalla,69') i 4-1 (Favio,86').

ÀRBITRE: Pol Curiel Riera (Osona). Grogues als locals Calatrava, Èric i Mulero i als visitants Luque i Baraldes. Vermelles directes als visitants David i Alberto.