La Crònica del Martí Odriozola

Data: 05/05/2021

Autor: Martí Odriozola

El Sants supera la Pobla de Mafumet en un partit de patiment i ple d'ocasions (2-1)

Els gols de Guillermo i Favio van donar els tres punts als blanc-i-verds, que feia un mes que no guanyaven. Antonell i Cristian van ser protagonistes a les dues porteries en un duel amb arribades perilloses a les dues àrees

Nou partit crucial del Sants a la segona fase per la permanència a Tercera Divisió. I aquest cop, per fi, va acabar amb final feliç. Un partit treballat del conjunt de Lossio, que feia molts dies que no creava tant perill com ahir a la porteria rival i que es va mantenir sòlid en defensa per aconseguir el primer triomf de la segona fase. Tres punts que reforcen l'autoestima de l'equip, mantenen el Sants empatat amb el Figueres i ens fan preveure (i reafirmar) que tocarà patir fins al final.

Tito Lossio va presentar tres canvis a l'onze inicial respecte a l'equip que va jugar contra el Santfeliuenc: Paz per Cura a l'eix de la defensa, Miguel per Mulero al mig del camp i Favio per Thommy al davant. I el partit va començar bé pels blanc-i-verds, que es van avançar en la primera arribada a la porteria rival.

Abans, però, la Pobla havia fet els dos primers avisos amb una centrada d'Oribe des de la dreta que Antonell va evitar que rematés Bruno Lorente i amb una rematada d'Óscar a la sortida d'un córner que va sortir per damunt del travesser. De fet, la Pobla va intentar instal·lar el partit al camp del Sants, però els de Lossio van colpejar primer: al minut 9, Abdul va penjar un servei de banda a l'àrea i qui va acabar rematant va ser Guillermo, que va connectar un bon cop de cap per enviar la pilota a la xarxa.En la rematada li va sortir sang del nas, es va haver de canviar la samarreta i va jugar la resta de partit amb el dorsal número 15.

La rèplica de la Pobla va arribar poc després a través d'una bona jugada que va culminarOribe amb un xut al pal. Més tard, també ho va intentar Argilaga amb una arribada que no va acabar a bon port. Els visitants intentaven oblidar el gol i mantenir l'atac a la porteria del Sants, que tenia dificultats per crear jugades de perill. Tanmateix, a poc a poc els blanc-i-verds es van anar animant i, progressivament, es van acostar a la porteria de Cristian. La segona aproximació de perill dels blanc-i-verds, després del gol, va arribar al minut 19, amb una rematada de Calatrava que va marxar fregant el pal i al 25', amb un xut de Batalla a la mitja volta que també va sortir desviat.

I a partir d'aleshores, els porters van començar a lluir-se. Al minut 28, Marc Álvarez va centrar una falta a l'àrea del Sants, el refús el va recollir Óscar i Antonell va treure amb el peu la rematada del jugador visitant. Més tard, Oribe va intentar-ho amb una falta des de la mitja lluna que va sortir per sobre el travesser.

A l'altra porteria, la societat Miguel-Calatrava-Ivan-Ot va fer de les seves i va fregar el segon gol en tres aproximacions gairebé consecutives. La primera va ser d'Ivan en una cursa amb Ivan de la Peña que va resoldre amb un xut col·locat al primer pal que Cristian va enviar a córner. Era el minut 36. Cinc minuts més tard, una gran combinació entre Miguel i Calatrava va acabar amb un xut creuat de Calatrava des de dins de l'àrea que Cristian va tornar a refusar com un porter d'handbol. I al cap de tres minuts, Ot va encapçalar una bona jugada, va cedir la pilota per Ivan i ell, des de la frontal, es va aventurar amb un xut que buscava l'escaire i que Cristian, de nou, va enviar a córner. El Sants s'estava agradant i buscava el segon. Just abans del descans, Óscar Sanz va fer la rèplica amb un xut que va sortir a la dreta de la porteria santsenca.

El Sants, doncs, arribava al descans amb embranzida i havent-se acostat al segon gol, en un primer temps on havia anat guanyant múscul ofensiu progressivament. A la represa, la tònica es va mantenir força semblant. Tot just començar, Guillermo i Batalla van tenir dues bones ocasions que van fregar el gol, amb un travesser inclòs.

Per part de la Pobla, el perill va arribar amb un xut d'Argilaga per sobre del travesser i amb un córner que Antonell va blocar gairebé sobre la línia de gol. Al minut 63, Oribe va penjar una falta i la rematada des de l'àrea es va estavellar al travesser.

També de falta va provar-ho Calatrava, amb un xut directe a porteria al 68' que va blocar el porter visitant. I tres minuts més tard va arribar el segon. Abdul va estirar una jugada a l'extrem esquerre, va penjar la pilota a l'àrea i Favio va rematar a plaer al segon pal per fer el 2 a 0. Samarreta fora, groga i eufòria desfermada. Semblava que podia ser un dia de poc patiment pel Sants, que havia encarrilat el partit. Res més lluny de la realitat, perquè Oribe es va encarregar d'apagar l'eufòria i garantir un final de patiment. Tot just dos minuts després, va fer una bona jugada individual que va resoldre amb un bon xut exterior que Antonell no va poder refusar. 2 a 1 i un quart d'hora llarg per endavant.

Al tram final de partit va ser més de patiment i d'allunyar pilotes que d'una altra cosa. Tot i això, al 85' el Sants va provar-ho amb una falta que va aturar Cristian. I els de Lossio també haurien pogut fer mal en algun contraatac.

Les dues últimes jugades del partit van ser pilotes de la Pobla penjades a l'àrea: primer, una falta des del mig del camp i després, un córner, però els visitants no van estar encertats i el xiulet final del col·legiat va tornar la tranquil·litat i l'alegria a l'Energia. Ja era hora. Tres punts d'or pel conjunt blanc-i-verd, que va celebrar el primer triomf de la segona fase i va tornar a guanyar després de més d'un mes. De fet, el Sants ha sumat els tres punts en els quatre partits contra la Pobla des que els blanc-i-verds van tornar a Tercera fa dues temporades (3-4 i 1-0 la primera temporada i 4-0 la temporada passada). Per la seva banda, els del Tarragonès no perdien des del 21 de març al camp del Castelldefels; era l'única derrota dels granes en les últimes quinze jornades.

Aquesta victòria, combinada amb la resta de resultats de la jornada, fa que tot torni a estar com la setmana passada: el Sants i el Figueres segueixen empatats (ara a 28 punts) i queden un punt per sota del Santfeliuenc, que va caure al camp del Peralada. Al capdavant de la classificació, Pobla i Peralada empaten a 33 punts i, per sota, l'Horta queda amb 20 punts, a vuit del Sants i amb un partit menys. Pel Sants, la propera cita serà el diumenge en el derbi al Municipal de Nou Barris contra el cuer, la Montañesa. No s'hi valdrà aconseguir res que no siguin els tres punts. Queden sis partits en joc, divuit punts sobre la taula que han de conduir el Sants fins a la salvació.

SANTS: Antonell; Rubi, Paz (Èric, 45'), Batalla, Abdul; Miguel, Ot; Calatrava, Guillermo, Favio (Juli, 82') i Ivan.

POBLA DE MAFUMET: Cristian, Argilaga, Cardozo (Richi, 81'), Alavedra (Zaka, 45'), Óscar Sanz, Molina, Bruno Lorente, Ivan de la Peña, Oribe, Marc Álvarez i Óscar Gómez.

GOLS: 1-0 (Guillermo, 9'), 2-0 (Favio, 71') i 2-1 (Oribe, 73')

ÀRBITRE: Víctor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat). Grogues als locals Favio i Ivan i als visitants Óscar Sanz, De la Peña i Cardozo.