La Crònica del Martí Odriozola

Data: 30/03/2021

Autor: Martí Odriozola

El Sants guanya el Banyoles (1-0) i es consolida com un dels equips més en forma de Tercera

Els santsencs es van avançar al minut 6 gràcies a un gol de Jordi López i, tot i que en alguns moments van patir en defensa, van aconseguir conservar el resultat i arriben a la segona fase en el millor moment de la temporada

El Sants tancava diumenge la primera fase de Tercera Divisió el dia del retorn del públic al camp de l'Energia. I els blanc-i-verds arribaven a la cita en plena forma i amb l'objectiu de sumar la quarta victòria en cinc partits, arribar a la segona fase a la zona de salvació i amb un coixí de punts i, de retruc, endur-se el gol average particular amb el Banyoles. I dit i fet. El conjunt de Lossio en va tenir prou amb un cop de cap de Jordi López al minut 6 i algunes aparicions d'Antonell sota pals per emportar-se els tres punts.

I és que el partit va començar de cara pels locals, que es van avançar en la seva primera rematada a porteria, després d'un primer avís tímid de Calatrava. El mateix Calava crear una jugada d'atac per la banda dreta, va cedir la pilota de cara per Miguel, que se la va orientar, va penjar-la a l'àrea amb una centrada precisa i Jordi López va rematar amb el cap i va enviar-la a la xarxa. Immaculada. El Sants tornava a exhibir eficàcia.

El Banyoles es va refer del gol i va ser el més actiu del primer temps. La primera gran ocasió va arribar al minut 19: la defensa del Sants no va poder treure una pilota que vabotar a l'àrea, Bargalló no hi va arribar, però Sala la va caçar i va enviar la rematada per damunt del travesser. Els banyolins començaven a posar la por al cos del Sants. I van tornar-hi al cap de set minuts, amb una triple ocasió que va tornar a fregar el gol. El primer intent va serde Bargalló, que va rematar des del lateral dret de l'àrea petita, però Antonell va aturar el seu xut i Rubi va allunyar la pilota amb el cap des de la frontal de la petita. Tot i això, Sala va reciclar la jugada des de l'extrem esquerre, va trobar a Pime a l'àrea i el davanter visitant va rematar des de la frontal de la petita a la mitja volta i, de nou, Antonell va haver d'intervenir. Finalment, després del refús de Batalla, els de KikuParcerisas van tornar a penjar la pilota a l'àrea i la rematada final, de Roure, va sortir desviada. Alleugeriment a l'Energia.

La resposta del Sants, amb una de les úniques ocasions de perill de la primera part, va arribar al minut 40 amb un xut exterior de Calatrava després d'un servei de falta en curt, però el porter visitant va blocar la pilota.

I just abans del descans, el Sants va patir un darrer ensurt. Antonell va fer un mal refús davant la pressió de Bargalló, la pilota va tocar els peus del visitant i va anar directe cap a porteria, però el porter blanc-i-verd va tenir temps de reaccionar i arribar a la línia de gol per refusar la pilota sota pals just abans que entrés. Error i esmena. L'infern i el cel en qüestió de segons. I després d'això, l'àrbitre va indicar el camí dels vestidors.

Ja a la represa, la tònica del duel va mantenir-se força igual, però el Sants va tenir més pilota i més presència ofensiva. Ara bé, la primera arribada va ser de Quimo, amb una rematada a la sortida d'un córner des de punt de penal que va sortir fregant el pal. A l'altra porteria, al 67', Calatrava va resoldre un contraatac després d'una passada de Miguel amb un xut des de fora de l'àrea que va sortir desviat.

Deu minuts més tard, Ivan va tenir l'ocasió més clara dels santsencs en tota la segona part: Rubi va centrar des de la dreta i el ?8' del Sants, que venia del darrere, va provar-ho amb un cop de cap orientat, però Bartrina el va enviar a córner. Abans del final, el Banyoles encara ho va intentar amb una rematada mig-acrobàtica d'Abel després de rebre de Moha, però la pilota va marxar amb incertesa per sobre del travesser. Poc després, una connexió al contraatac entre Rubi i Ot va acabar amb un xut d'Ot que també va sortir per damunt de la porteria.

I després de quatre minuts de temps de descompte que es van fer molts llargs, el Sants es va assegurar la victòria. I és un triomf que li permet encadenar el cinquè partit consecutiu sense perdre (amb quatre victòries i un empat) i consolidar-se com el tercer equip més en forma del grup català de Tercera, només per darrere de l'Europa i el Vilafranca, que també han sumat 13 punts dels últims 15, però acumulen una ratxa més llarga sense perdre. Per la seva banda, el Banyoles es manté enfonsat a la cua de la classificació i queda a nou punts dels santsencs.

La segona fase per la permanència arrencarà el diumenge 11 d'abril, encara amb el calendari per definir, a l'espera dels tres partits pendents que es van haver d'ajornar per un positiu de Covid-19 fins al 4 d'abril. Fins aleshores, els blanc-i-verds tindran temps d'assaborir el bon moment de l'equip i preparar a consciència unes últimes deu jornades a vida o mort.El conjunt santsenc iniciarà la segona fase sí o sí a la zona de salvació; en funció del que passi als partits pendents del subgrup A, ho farà entre la segona i la quarta plaça i, com a molt, a dos punts del líder. Qui podia imaginar-ho fa tan sols tres mesos?

SANTS:Antonell; Rubi,Domingo, Batalla, Abdul, Cura (Sergio Paz, 80'); Miguel (Mulero, 89'), Ot; Calatrava, Guillermo i Jordi López (Ivan, 69').

BANYOLES:Bartrina; Quimo (Moha, 75'), Roura, Nil, Ivan;Venzal, Sala (Gispert, 64'), Bargalló (Momo,45'); Ferru, Pime (Abel, 56') i Toni.

GOLS: 1-0 (Jordi López,6').

ÀRBITRE: Salvador Morros Monge (Baix Llobregat). Grogues al local Guillermo i al visitant Toni.