EUROPA-SANS

Data: 23/02/1925

Font: La veu de Catalunya

Autor: Montañola 

Text:
EUROPA-SANS
(Camp de l'Europa)
Europa, 2 (Cros, 1, Cella 1). Sans, 1 (Monleón, 1).

Composició dels equips:
Europa: Bordoy, Balaciart, Alcoriza, Xavier, Mejias, Maurici, Pellicer, Cella, Cros, Olivella i Alcàzar.
Sans: Pedret, Perelló, Balasch, Soligó, Gularons, Calvet, Rini, Tonijuan, Feliu, Martínez i Monleón. Arltre: Vela.

Per no dir la totalitat, la major part de la gent, molt nombrosa, per cent, que ahir es trasllada al camp de l'Europa, hi anà amb el quasi complert convenciment de que el Sans s'emportaria la victòria; però no fou així; l'Europa, amb tot i presentar tres suplents, guanyà, encara que acompanyat a voltes amb un bon xic de sort, puix la davantera sansenca no sabé aprofitar d'una manera aventatjosa nombroses ocasions que se'ls presentaren davant la porta de Bordoy.
Es juga amb gran entusiasme per ambdós bàndols; el Sans decaigué bastant a la primera part després dels dos gols, però ressorgí a la segona, lluitant amb ganes de vèncer puix li anaven les darreres possibilitats que tingues d'ésser campió, possibilitats que perdé totalment, car l'Europa no li cedí els punts com es creia de bon principi.
El joc anà bastant anivellat, no accentuant-se gaire el domini de cap dels dos equips; prengué en certs moments, pocs per això, algun caire de duresa que l'àrbitre no reprimí degudament.
Els europeus feren un joc millor que els seus contraris, sobresortint l'Alcoriza, Bordoy i Mejias. Cros tingué algun bon moment,
Pel Sans la linia de defenses fou la que millor juga; després Feliu i Monleón.
L'actuació de l'àrbitre no passà de regular
Els gols de l'Europa foren aconseguits tots dos a la primera part, obra, el primer, Cros en rematar de cap un magnífic corner tirat per Pellicé.
L'altre fou aconseguit per Cella rematant una precisa passada de l'Olivella, no valent-hi l'estirada de Pedret, puix el xut anà fort i ras per l'angle.
El gol únic del Sans el féu Monleón aprofitant una magnífica ocasió en què Bordoy era a terra.
Les xarxes, amb tot, raonablement podien haver estat perforades més voltes, puix Martínez, primer, i després tots els davanters del Sans, en una segona ocasió, no introduïren la pilota a la porta per una desgracia gran.
Pedret també es lliurà d'un altre gol, gracies al travesser, en el qual rebotà furient un formidable xut de Cros que dirigit uns milímetres més avall hauria restat imparable.

MONTAÑOLA