La crònica del Martí Odriozola

Data: 16/02/2021

Autor: Martí Odriozola

Els vallesans es van avançar 2-0 amb un gol a cada part, Jordi López va escurçar la diferència amb un golàs de falta i Miguel i Calatrava van estar a punt de signar l'empat en la darrera jugada del partit.

Després de dues setmanes aturat, el Sants tornava a l'acció al camp del Granollers amb el repte d'allargar el bon moment de l'equip, que encadenava tres victòries consecutives. La falta de sort, però, va impedir als de Lossio endur-se el premi de la visita al municipal del carrer Girona, tot i que el conjunt santsenc, que es va veure obligat a remuntar, va competir i va tenir-ho a tocar fins a l'últim minut, quan una jugada rocambolesca i polèmica va impedir el gol de l'empat. Tot plegat el dia del debut d'Erik Pérez i del retorn de Mulero.

Tito Lossio va apostar d'inici pel mateix onze que havia guanyat al Sant Andreu feia vint dies i que és un esquema que, amb alguns matisos, s'està estabilitzant com el preferit aquesta temporada. L'arrencada del partit no va deixar temps perquè els equips s'adaptessin sobre el camp i ja als primers minuts hi va haver ocasions a les dues porteries. Just al minut 1, Rubi va pujar per la banda dreta, Calatrava va centrar cap a l'àrea, però la pilota va acabar a córner. Tot just després, a l'altra porteria, Oriol Molins va rematar de cap un córner que va sortir fregant el travesser (l'àrbitre va acabar anul·lant la jugada per fora de joc). El Sants ho va tornar a intentar al 7', amb una pilota de Rubi penjada a l'àrea que va pescar Guillermo des de la frontal de la petita, però el cop de cap del davanter va ser massa tou per superar Varo, que va blocar la pilota sense problemes. També ho va provar Miguel, amb una bona centrada a l'àrea que ni Favio ni Èric Ruiz van arribar a rematar bé ique Varo va acabar enviant a córner.

Per la seva banda, el Granollers va tenir dues clares oportunitats gairebé consecutives al minut 16 que van fer que Antonell es lluís sota pals un dia més. Primer, Río va provar una volea des del punt de penal després de rebre una pilota pentinada per Oriol Molins i, a la següent jugada, Gelmà va recollir un refús a la frontal i va intentar un potent xut que va obligar Antonell a estirar-se per enviar l'esfèrica a córner. Majúscul. Tres minuts més tard, Batalla va perdre una pilota al cercle central que Río va aprofitar per córrer a camp obert, però el jugador local va trobar-se amb Èric Ruiz, que va tancar-li la porta i va acabar neutralitzant el perill. La jugada es va acabar amb un xut de Río massa escurat que va sortir desviat.

I al minut 23 el Granollers va avançar-se al marcador gràcies a la pilota aturada. Gelmà va penjar una falta des de l'extrem dret de l'atac, Morales es va alçar al cor de l'àrea amb espai i va connectar una rematada potent a la xarxa. Gol de llibre. Jugada perfecta.

Abans del descans, encara hi va haver tres ocasions. Pels vallesans, Río va fer una bona passada en profunditat, però la rematada final va sortir fregant el pal. I més tard, Gelmà va picar una falta i Antonell va poder treure la pilota. Pel Sants, Ot va penjar una pilota a l'àrea, Favio es va avançar a la defensa i va connectar un bon cap que va sortir desviat.

Al descans, doncs, el Sants queia per la mínima en una primera part animada i igualada en la qual el Granollers havia tingut més arribades. Ja a la represa, després d'un canvi a cada banda, el Sants va sortir millor i va fer una passa endavant en la pressió. Tot i això, el Granollers també va amenaçar la porteria blanc-i-verda: al 51', per exemple, Antonell va haver d'intervenir per desviar una rematada de Morales des de la frontal que buscava l'escaire.

I al minut 58 el partit es va complicar: el Sants, que estava atacant buscant l'empat, va ser massa tou protegint-se del voraç contraatac dels vallesans i va encaixar el segon gol. Va ser una jugada ràpida, amb la intervenció de quatre jugadors amb set tocs per passar de la frontal de la seva àrea a la porteria d'Antonell. El xut final des de l'extrem esquerre va ser de Suaibo, però Dani Muela, des del terra, va acabar d'empènyer la pilota els últims centímetres fins a la xarxa. Contraatac impol·lut.

El gol no va desestabilitzar el Sants, que ho va seguir intentant i va continuar buscant la porteria rival a través de centrades i de jugades ofensives. Ara bé, no acabava de tenir la sort o la inspiració que havia exhibit els últims partits i que li havia permès sumar tres victòries. Semblava que l'equip tornava un mes i mig enrere. Però ja a les acaballes del partit, l'equip de Lossio es va aliar amb la pilota aturada i Jordi López va aconseguir escurçar la diferència al marcador amb un gran xut de falta directa. Una falta molt pròxima a l'àrea, que va volar, va superar la defensa i va entrar a porteria inabastable pel porter local. Golàs.

Es girava la truita: el Sants, acostumat els darrers partits a defensar-se i haver de conservar un marcador favorable, ara remava a contracorrent, però arribava in crescendo als darrers minuts i confiant en les possibilitats de completarla remuntada. I va tenir-la a fregar de la punta dels dits en una última jugada, ja en temps de descompte, que va estar a punt de desfermar la bogeria col·lectiva. Miguel va rebre una pilota a la frontal i va provar un xut que va escopir el pal esquerre de la porteria local (Miguel ja ho havia intentat més d'un cop amb xuts exteriors contra el Sant Andreu). La pilota es va titubejar per la línia de gol i Varo va evitar que entrés a la porteria. Calatrava, però, va pescar el refús al segon pal i va rematar amb tot una pilota que primer es va estavellar al pal i que va aconseguir refusar la defensa local després d'unes possibles mans molt protestades pels jugadors del Sants, que també van reclamar que la pilota ja havia entrat. L'àrbitre no va veure res de res.

No hi va haver temps per més i el Sants va tornar a perdre després de cinc setmanes. Els de Lossio segueixen cuers empatats amb el Banyoles i a un punt de l'Horta. Els santsencs, però, encara tenen dos partits pendents. Més amunt, la Grama queda a sis punts i el Figueres, a set. La propera cita pel Sants serà aquest dimecres a la tarda a Montilivi contra al Girona B (per recuperar el partit pendent de fa dues setmanes). A la primera volta, el conjunt santsenc va signar una gran actuació i es va endur un punt valuós.

Per cert, diumenge al camp del Granollers va debutar Erik Pérez, extrem procedent de la Montañesa que va arribar al mercat d'hivern, i va tornar a jugar el capità de l'equip, Cristian Mulero, amb cinc minuts testimonials al mig del camp que van significar el seu retorn després de molts mesos.

GRANOLLERS: Varo; Prado (Eloi Zamorano, 83'), Morales, Ñito, Campeny, Suaibo; Molins, Altimira (Alex Castillo, 90'), Gelmà (Muñoz, 72'); Marc Río (Alieu, 90') i Albert Ruiz (Dani Muela, 45').

SANTS: Antonell; Rubi (Domi, 69'), Èric (Mulero, 85'), Batalla, Abdul; Ot, Miguel; Calatrava, Guillermo (Jordi López, 69'), Favio (Erik, 69') i Michu (Thommy, 45').

GOLS: 1-0 (Morales, 23'), 2-0 (Dani Muela, 57') i 2-1 (Jordi López, 85')

ÀRBITRE: Bernat Mas López (Vallès Occidental). Grogues als locals Gelmà, Altimira i Muñoz i als visitants Abdul, Miguel i Borja López (segon entrenador).