U.E. DE SANS - SABADELL

Data: 16/02/1925

Font: La veu de Catalunya

Autor: J. C. 

Text:
U.E. DE SANS - SABADELL

(Camp de la Unió)

Unió Esportiva, 1 . Sabadell, 0
(Feliu, 1)

Aquest partit produïa molta expectació, car la pèrdua d'aquest per la Unió hauria desil·lusionat bon xic els entusiastes d'aquest equip, que cada dia són més, tot i les deficients actuacions dels diumenges darrers, no millorades pas en aquest partit; i al Sabadell, el guanyar aquest partit hauria donat una millor puntuació de la que té, puntuació més aviat desgraciada, car la potència de l'equip demostrada prou bé amb els equips que van davant del campionat, no és pas per anar tant a la cua.
Tant el Sabadell com la Unió Esportiva juguen amb entusiasme. I bé té millor defensa el Sabadell en canvi la Unió Esportiva te porter immillorable. Això féu que partit tos molt anivellat, amb alternatives de petit domini. El gol, per Feliu d'una passada de Rini fou molt innocent, tant que Tena III no es mogué perquè va creure que anava a fora, i estem segurs en ni el mateix Feliu pensava fer un gol d'aquell xut.

A les 3'25 comença el partit, allineant-se els equips, sota les ordres del senyor Mariné, en aquesta forma:
U. E. de Sans: Pedret, Badal, Balasch, Soligó, Gularons, Calvet, Rini, Tonijuan, Feliu, Martínez i Monleón.
Sabadell: Tena III, Cabedo, Muntaner, Desveus, Lluma, Tena I, Domenech, Tena II, Bertran, Sangüenza i Ribas.
De sortida, els dos equips pilotegen i s'estudien el joc, per veure quin és el punt flac i per alli traspassar les fileres adversàries. El primer equip que s'acosta a la porta contraria és el Sans, però de seguida avança el Sabadell i s'ha de tirar una corner contra el Sans, primera de la tarda. El Sans lliura la porta d'entrebancs, i torna la pilota cap al Sabadell, tirant-se un cop franc contra aquest equip per una mala entrada de Cabedo a Feliu. Torna a pilotejar-se, i un centre de Rini és interceptat per Muntaner amb tes mans, creiem involuntàriament, i l'arbitre no diu res. I torna la pilota anar d'ací d'allà sense to ni so. Però en una arrencada del Sabadell, els davanters d'aquest equip perden una bona ocasió de marca, per excés de nerviositat, i hi ha uns moments de domini del Sabadell. Torna la pilota cap a la porta sabadellenca, i ara és Martínez el que perd un gol sol davant la porta. I ara el domini és del Sans, tirant-se un corner contra el Sabadell: cau la pilota al mig mateix del marc i Tena la treu molt dificultosament. Torna a tirar-se un altre corner, fent-se un batibull davant la porta: manca en aquesta ocasió la decisió oportuna d'un peu que xutés, car el gol era seguríssim. Però, cal fer notar un bon xut de Martínez que toca el pal: sinó que el jugador estava en offisde si hagués entrat no hauria estat vàlid. Torna la pilota cap al Sans, i es tira un cop franc contra aquest equip que treu Balasch. Ara és un corner contra el Sabadell. Ara anotem un cop franc contra el Sans. I un altre cop franc contra el Sabadell que tira molt be Gularons i el porter llança a corner que, tirada per Rini, torna a caure al centre de la porta i ocasiona un renou; i es tira un altre corner contra el Sabadell, fins que, cap a la fi de la primera part, el Sabadell es refà i la porta del Sans és atacada; hi ha un moment que sembla que es produirà el gol: Pedret treu fluxa una pilota, la qual va als peus de Tena II, i aquest, per cercar massa l'angle, la tira contra el pal i va a fora. Aquestes alternatives demostren que no hi havia dominadors ni dominats. Els davanters de tots dos equips, com es veu, han actuat decentment davant la porta contraria i acaba la primera part, que en resum ha estat un xic avorrida, amb el resultat de zero a zero.
La segona part comença a dos quarts de cinc. En el canvi de camp, els dos equips també juguen molt igualats; però sembla que la Unió Esportiva domina un xic. Però els davanters d'aquest equip no n'encerten gaires. En una falsa sortida de Tena, Feliu xuta a gol, però la pilota no entra. Es tira un corner contra el Sabadell i l'àrbitre la fa repetir perquè Monleón l'havia tirada estant mal col·locada la pilota, no dóna resultat. El Sabadell arrenca, i en bonica combinació arriba fins a la porta del Sans, i una altre ocasió perduda per marcar. Es juga, per part de tots, deficientment,
juga, però amb entusiasme. Es tira un franc contra la Unió. Feliu agafa la pilota, arrenca i acaba en corner contra el Sabadell. Rini la tira molt bé, i Feliu l'agafa amb el cap, però va a fora. I torna a tocar-s la pilota amb les mans dins del àrea fatal del Sabadell de la Unió, dubte l'àrbitre racionalment...en aquest res. De totes maneres, tant volta la pilota per davant la porteria del Sabadell que a la fi tocada molt innocentment per Feliu ... el peu hi entra tot xano-xano davant l'estupefacció del porter, de Feliu, de tots els altres jugadors i del públic en general. Però es un gol, i ara si que els equips es creixen i juguen amb entusiastament. Solament falta un quart per acabar el partit i l'únic futbol de veritat que s'ha vist ha estat durant aquest quart d'hora. El Sans domina un xic; això no vol dir que el Sabadell jugui malament: al contrari, potser juga millor que la Unió Esportiva però sense gaire eficàcia. I acaba el partit amb un corner contra el Sabadell que tiri Rini a fora.
Al nostre entendre, el Sabadell ha jugat millor que la Unió Esportiva però els jugadors d'aquest equip, individualment són més complets, en cara que no més eficaços.
Dels jugadors, els millors del Sabadell han estat els dos defenses (Cabedo i Montaner) i els mitjos ales (Desveus i Tena I). I del Sans Pedret un xic insegur a la primera part, però molt bé en la segona). Balasch i Badal (per la bona voluntat no per l'eficàcia). I Gularons.
L'arbitre, senyor Marine, bé.
J. C