U. E. DE SANS - EUROPA

Data: 03/12/1924

Font: Xut!

Autor: L'esquimal de Gratallops 

Text:
U. E. DE SANS - EUROPA

El partit amb el «Sans» va ésser la liquidació definitiva del «Europa». Els ex-campions sofriren la derrota més desconsoladora del campionat i degut a la manca d'encert en totes les jugades i a la desmoralització que s'apodera de tots els jugadors abans de començar el partit. Pocs i conservaren la serenitat. Diem pocs per no dir un. En Serra, malgrat les pilotes que li passaren, fou el que més serè
defensà el seu lloc. Però com que un defensa, per sere i coratjós que sigui, si es troba amb què els mitjos ni els davanters no n'éncerten una, no és prou per aguantarla onze «sansenses» famolencs, en Serra va sucumbir i vingué l'score.
En Rini va obsequiar-nos amb una sessió de joc, mig cubista, mig esquimal, i que va captivar-nos i ens va fer rodar el cap.
- Passava de l'ala dreta a l'ala esquerra, reculava cap a la defensa, es colocava de davanter-centre i xutava a gol com un home sense encaparrar-se amb cap de les regles del futbol, convençut de que a la seva manera ja anava bé. I lo més castís és que hi anava de bé!
Quina lliço pels «asos»!
Quin naufragi de campions!
Si tots el campions fossin com el d'enguany, caldria per la forma del grup fer unes eliminatories deixant-hi pendre part els clubs de segona lliga, als no "federats" i als equips de carreró. -Quin és l'equip, per silvestre que sigui, que avui no es vegi capaç de fer un cabasset a l'«Europa»?
O tempora o mores!

ESOUIMAL DE GRATALLOPS