Español - U. E. de Sans

Data: 14/02/1924

Font: Xut!

Autor: Margot, la joven trans-siberiana 

Text:
Español - U. E. de Sans
Aquests minyons de l'«Español», qui els ha vist i qui els veu ! Abans no s'entenien ells amb ells ni amb intèrpret; els defenses eren els únics que anaven a l'hora, però els mitjos i els davanters jugaven a la «gallina, cega) i als «quatre cantons», mirant-se el gol dels contraris amb la boca oberta, com aquell que mira un castell de focs artificials. Però avui tot això ha canviat ; la davantera xuta a gol amb ganes de fer-ne i els mitjos tresquen pel camp amb una seguretat que fa enternir.
Els de Sans no s'ho volien pas creure, però quan veieren a en Sanahuja portant pilotes als peus d'en Llauger i a l'Olariaga centrant-ne de matemàtiques als nassos d'en Pedret, es quedaren veient visions.
Allò no valia ! Aquell mano no era l'«Español» ! Amb alld no hi comptaven !
En Feliu no es podia desenganxar d'en Sanahuja, como la mariposa en torno de la luz. Tot era provar d'escapar-se, però per més que feia no podia sotstraure's de cap manera a l'atracció d'en Sanahuja.
En Vilarrodona va fer de Zamora amb tots els ets i uts. Es de témer que si en La Riva el va veure jugar faci acceptar les proposicions del «València» al consejero del refli i es quedi amb en Vilarrodona.
El públic estava empipat amb els de l'«Español» i les seves demostracions de simpatia arribaren a destarotar a en Villena, que en alguns moments no sabia pas, francament, per quin mar navegava.
En Pedret ens va empipar una mica perquè semblava que fes una pel.lícula. Si hagués tingut un mirall al davant no hauria marcat tantes posturas. Que potser t'han dit guapo, Pedret ? Que també ets mago del balón? Que hi tenies la xicota prop teu ? El gol que li varen encolomar va ésser mentre s'aguantava a peu coix en una postura neo-clásica que hauria fet desmaiar a la Bertini.
L'Oliveras, sense fer el pavero, va lluir de valent, i és molt just.
Tot plegat, un partit molt animat i molt entretingut. Ens hi vàrem divertir.
MARGOT, la joven trans-siberiana