UNIO ESPORTIVA de SANS - EUROPA

Data: 17/12/1923

Font: La veu de Catalunya

Autor:

Text:
UNIO ESPORTIVA de SANS - EUROPA
(camp de la Unió)

Unió, 3; Europa,4.

S'acceptava unànimement que l'Europa triomfaria, per segona vegada, de la Unió Esportiva de Sans, malgrat celebrar-se l'encontre al camp del darrer. Però el que pocs sospitaren era que la victòria fos tan prima, evidentment, comparades les línies d'un i altre bàndol, en totes la superiorat de les de l'Europa és manifesta. Analitzant l'entusiasme i amor propi amb què els europeus i sansencs es produeixen en les lluites da campionat, la decisió d'aquells factors en el resultat de l'encontre més aviat s'inclinava a favor dels actuals campions. Però en futbol, com tantes vegades s'ha dit, tota opinió prèvia, per ben fonamentada que estigui, està exposada a les més grans equivocacions.
En començar el partit, i durant els quinze primers minuts d'aquest pressentiren els nombrosos espectadors que el presenciaren una desfeta ressonant del bàndol sansenc, tant per la pressió que exercí l'Europa, acompanyada d'un actuar encertat i avassallador, com pel desconcert que s'evidencia en les fileres de la Unió. Perd basta que els sensencs s'apuntessin el primer gol quan ja en tenien dos en contra, perquè la fesomia de la lluita canviés per complet. Els europeus semblaren desfallir momentàniament i llur actuació esdevingué vulgaríssima, en tant que els propietaris del camp, si no en ciència, en coratge, aconseguiren imposar-se netament. Perd quan la Unió Esportiva s'ageganta, fou en el segon temps, mostrant-se implacable en l'atac i enèrgica i segura en la defensa. D'haver presidit la serenitat l'acció de l'atac sansenc, tal vegada el resultat del partit hauria estat un altre. El domini en el segon temps va exercir-lo gairebé sempre la Unió, arribant en alguns moments a tenir materialment acorralats els europeistes. Però la millor eficàcia, dintre el desencert amb que actuaren, del joc dels campions féu possible arribar al final de l'encontre amb el resultat apuntat
Als cinc minuts escassos de joc, l'Olivella, oportuníssim, marcà el primer gol per al seu bàndol, i cinc minuts després, el mateix jugador aconseguit el segon. En un furiós atac de la Unio en Jaumandreu reté excessivament la pilota, essent-li arrabassada pels davanters sansencs, els quals aconsegueixen així el seu primer gol, sense que poguéssim precisar qui fou l'autor. En una corner contra la Unió, en intentar Pedret, repel·lir la pilota, ho fa amb tan mala fortuna que la introdueix al propi marc. Amb el resultat de tres a un a favor de l'Europa fineix el primer temps. Reptes el joc, els sansencs ataquen impetuosament, obligant als mitjos europeus a replegar-se i mantenir-se llarg temps a la defensiva. Corners contra l'Europa, que remata en Feliu de cap apuntant-se el segon gol a favor del seu bàndol. Cop franc contra la Unió, que aprofita en Julià per a marcar el quart gol europeista. En Feliu escape magistralment i d'un xut superb a l'angle aconsegueix el millor gol de la tarda i tercer a favor del Sans. «Penalty» contra la Unió que rebutja En Pedret, llançant la pilota a corners. I amb un franc domini dels sansence, fineix el partit.
Arbitrà en Torrens, regularment, i els equips s'alinearen aixi:
Unió Esportiva: Pedret, Perelló, Balasch, Mascarell, Badal, Calvet, Tonijuan, Feliu Soligó i Oliveras;
Europa: Jaumeandreu, Serra, Garrobé, Bonet, Pelaó, Artisus, Pellicer, Julià, Cros, Olivella i Alcacer