Europa U. E. de Sans

Data: 25/10/1923

Font: Xut!

Autor:

Text:
Europa U. E. de Sans
El hábito no hace al monje, segons una dita castellana, i que aquesta volta es pot aplicar als «europeus»; ells no en duien, d'hábito, però sí que feia una temporada que tenien un altre hábito, i aquest era el de fer el mec, que vol dir perdre partits o guanyar-los amb prou feines. Això havia fet que per alguns ja no se'l considerés com un equip temible per aquest campionat, i més si es té en compte la sèrie de victòries i bombos que s'havia donat el (Barcelona) en aquests últims temps, que el presentaven com equip invencible ; però tot ha sigut arribar el campionat com girar-se la truita, i en el primer dia l'«Europa» sol fa tants gols com tots els aconseguits pels altres quatre equips del grup «A».
No crec necessari ponderar l'actuació de l'«Europa, ni tampoc la de la «Unió» (tinguin en compte que per estar bé s'ha de ponderar a tothom); el resultat és un fiel reflejo de lo que fou el partit.
A l'acabar vàrem tenir la sort de trobar a un home satisfet (Matas) i després el seu polo opuesto (Roig), i ho vàrem aprofitar (¿cómo no?) per preguntar-li quelcom.
- ...?
-Sí, senyor; aquesta nit un sopar. Se l'han ben guanyat,
- ...?
- I ca, home! No veu que ells ja sabien que, no essent-hi jo, hi hauria hagut l'altre, que no els n'hauria pagat cap, de sopar, i, per lo tant, no calia escarraçars'hi tant. El score l'he aconseguit jo; això és indiscutible; els meus sopars són la vareta màgica.
-Sí, va ésser l'únic que va fluixejar; però, què vol fer-hi!; porta tanta parròquia ell sol ! No veu que desgraciado en el juego, afortunado en amores ; és l'únic que no es mereix el sopar ; però quan hi falta ell, falta l'alegria, que vol dir el bon humor sin tasa.
-...?
-Es clar, home, que continuarem essent-ho! No veu que fem el camp nou per això ?
-Per les semifinals ? Vostè vol fer-me enraonar per posar a en Cabot al tanto. Doncs, no, senyor ; no ho sé si estarà llest. I prou.
El senyor Roig :
-Ha perdut com vaig perdre jo les eleccions : per pega ; no veu que allò de què quan un home està de pega, amb...? Doncs l'Oliveras va ensopegar amb el nas, i si es descuida, se li evapora.
-
...?
?Ah ! Quan vinguin al nostre camp ja en parlarem. En Greenwell, d'aquí aquell dia, ja els haurà ensenyat fins l'anglès, i llavors veurem qui fa més score.
-...?
-Ca, home, ca ! Es cartomància, i res més. Ja l'hi diré el dia que vinguin a Sans.
-Alanta, doncs.