EUROPA-UNIO ESPORTIVA DE SANS

Data: 22/10/1923

Font: La veu de Catalunya

Autor:

Text:
EUROPA-UNIO ESPORTIVA DE SANS
(Camp de l'Europa)
Europa, 5; Unió, 0.

Els qui s'havien fixat en els resultats dels darrers partits d'entre 19. ment, aconseguits per l'Europa i per la Unió Esportiva de Sans, auguraven que el primer encontre de campionat entre aquells dos bàndols posarla davant per davant dues potencies de forces sumament equilibrades, encara que menades per tècnica i tàctica completament diferents: 1, de més, els gui d'aquella falso opinaven, no s'atrevien pas a pronosticar, resoltament, un resultat favorable als campions de Catalunya. Hem de compessar que, nosaltres, no havien, mai, participat d'aquell criteri, donades l'adolescència inexperta del bàndol sansenc i la maduresa consagrada de l'equip europeu podia donardessin dels bregats en tota mena de lluites; però aquest cas, en un partit de campionat, era el menys probable. I, el partit de diumenge, haurà convençut als qui tenien una connança excessiva en l'eficàcia de l'onzè sansene que la virtualitat sobtada a aquest atribuida, no era altra cosa que una ilusió i un desig. En futbol es camina de pressa; però no tant.
En aquest partit tingué la Unió, en els primers moments, l'empenta pròpia que provoca la sang jove i ardida; però s'ha de convenir que l'entusiasme desordenat s'ajup, tardo d'hora, a le pressió metòdica de la capacitada. Això succeí en aquest encontre. L'Europa, envestit per tots costats en iniciar-se la lluita, aquesta, serenament, l'escomesa, fa de mica en mica, accentuant la pressió, han reduint el coratge de l'adversari, acabant per incorporar-se-li netament. I, com era de llei, l'ordre metoditzat triomfa, rotundament, del desordre impetuós.
El primer temps i, en el seu començament, exercí la Unió accentuat domini que no sabé aprofitar per la deficient actuació de la línia atacant. Avançat el partit, l'Europa anà demostrant la seva superioritats i els sansenses hagueren de batre's en retirada, concentrant tot el seu esforç en una defensiva tenacíssima i superba. En la segona part accentua Europa el seu domini, interromput poques vegades per irrupcions Incoherents del davant unionista que, dit sigui de pas, oferia poc perill.
Amb 2 gols a 0 fins el primer temps: el primer aconseguit per en Cros, en un magnific avanç personal, i el segon per en Bonet, rematant una corner. Els tres restants que s'apuntà l'Europa durant la segona part, el primer tercer foren obra d'en Pelao el primer de penalty; el segon l'entrà en Cros, fruit d'una doble corner contra la Unió.
De l'Europa no cal fer distincions; tots es comportaren magníficament
De la Unió, els millors els defenses i el porter; els mitjos discrets, i els davanters, deficientíssims i apaties.
Arbitrà, poc feliçment, en Vidal, i els equips s'alinearen així: Europa: Bordoi, Serra, Garrofé, Bonet, Pelao, Atisus, Pellicer, Julià, Cros, Olivella i Alcacer. Unió Ede. Sans: Pedret, Perelló, Molto, Mascarell, Badal, Calvet, Rini, Lage, Feliu, Vidal i Oliveres.