La crònica del Martí Odriozola

Data: 24/11/2020 19:00

Autor: Martí Odriozola

La crònica de Martí Odriozola

El Sants cau a la segona part al camp del Cerdanyola (2-0) en un altre partit amb polèmica

L'equip santsenc va anar de menys a més a la primera meitat, però no va ser capaç d'avançar-se al marcador i, al segon temps, un penal dubtós i un ràpid contraatac van deixar els tres punts a Les Fontetes. En acabar el partit, Tito Lossio va ser molt crític amb els arbitratges

Un diumenge més a Tercera Divisió i la sensació d'un Déjà-vu que es continua repetint. Un Sants ben plantat, competitiu i atrevit va acabar perdent lluny de l'Energia i enmig d'una polèmica arbitral que va fer esclatar les crítiques de Tito Lossio. Un primer temps igualat, amb arribades a banda i banda i amb un Sants que va tenir més arribades a mesura que passaven els minuts, va donar pas a un segon temps on el Cerdanyola va viure més tranquil i va aconseguir endur-se els tres punts gràcies a un penal polèmic i rigorós i a un gol a les acaballes que va rematar el partit.

El conjunt santsenc va sortir, d'entrada, amb només tres canvis respecte a l'onze que havia començat contra el Granollers, però tot just al minut 11 Tito Lossio va haver de fer un canvi prematur a causa d'unes molèsties que va tenir Torrentbó, que va ser substituït per Juli. Torrentbó havia tornat a l'onze titular després d'un munt de mesos lesionat en el darrer partit a l'Energia.

Al llarg de la primera part, les ocasions a porteria i porteria es van succeir sense que cap dels dos equips fos un dominador clar o pogués imposar el seu ritme al partit. Al minut 22, Alberto va provar-ho amb un xut que va sortir fregant el pal i la resposta va arribar, al cap de poc, a través de Calatrava, que es va aventurar amb una rematada potent des de la frontal que va marxar ben a prop de l'escaire esquerre de la porteria local. Més tard, Dani Martí va rematar per damunt del travesser un servei de banda centrat per Elhadji i gairebé a continuació ho va tornar a intentar amb un cop de cap de la frontal de la petita, però la pilota també va marxar desviada.

Els últims minuts van caure més aviat del costat del Sants, que va tenir tres córners en deu minuts i va acostar-se amb perill a la porteria de Manu Martín. Al 35', Guillermo va rematar una centrada a l'àrea de Rubi, però el davanter blanc-i-verd no ho va fer de manera prou potent ni orientada per sorprendre el porter. Al 40', Calatrava va rebre una falta al límit de l'àrea, Miguel va buscar el xut directe, però la pilota va tocar la barrera i va sortir desviada a córner. Per part del Cerdanyola, al 38' Elhadji va rematar amb el cap un córner fent votar la pilota a terra i Antonell va blocar-la segur sota pals i al 42', un xut exterior de Nils va marxar fregant el pal esquerre de la porteria santsenca.

Així, doncs, amb la primera part conclosa, la igualtat sobre el camp seguia reflectint-se al marcador; una primera part anivellada, intensa físicament, amb poc control i sense un equip predominant. Tot quedava obert per la segona meitat.

Ja d'entrada, Toni Carrillo va moure la banqueta i va fer un doble canvi al descans: van entrar Pitu i Servetti i van marxar Marc i Kevin. El Cerdanyola va sortir força endollat i va tenir més control que al primer temps.

Malgrat això, el Sants va intentar-ho al minut 56; una bona jugada de Miguel per la banda dreta va acabar amb una centrada a Hervías, que no va aconseguir acabar de rematar. Tot seguit, Elhadji ho va provar amb un cop de cap que Antonell va blocar.

La balança es va començar a decantar al minut 67, just a l'equador del segon temps, amb un penal a l'àrea del Sants que va transformar Pitu des dels onze metres. L'àrbitre va assenyalar unes mans de Juli en el refús d'una pilota, en una decisió que va ser molt criticada per la banqueta visitant i per la poca afició que seguia el duel des de fora del camp. Havien sigut unes mans força discutibles, gairebé inexistents, que feien reaparèixer el record del penal de la setmana passada. Ara bé, instants abans Juli havia tocat la pilota amb la mà ?de manera involuntària? i havia tallat una centrada en una acció reclamada pels davanters del Cerdanyola, una jugada que podria explicar el criteri de l'àrbitre i que, sens dubte, era més mereixedora de penal que la que finalment va assenyalar el col·legiat. Sigui com sigui, la polèmica arbitral ?d'aquesta jugada i d'altres decisions discutibles? va tornar a repercutir en el partit.

Precisament el d'Osona va tenir una clara ocasió fruit d'un contraatac, però el seu xut va sortir massa creuat per trobar una rematada i, alhora, massa creuat per anar entre els tres pals. El primer canvi del Sants per reforçar i oxigenar l'atac va ser al minut 74, amb l'entrada dels joves davanters Markus i Michu, que no van aconseguir crear massa perill. En una de les primeres jugades, però, Markus va rematar una centrada de Calatrava que Manu Martín va poder blocar.

Al 81', Antonell va atrapar un xut llunyà de Servetti i minuts més tard, Javi López va tancar el partit; el golejador de Cerdanyola va rematar amb el cap una bona centrada de Pitu des de la dreta i la pilota, després de tocar el pal i enmig de certa incertesa, va acabar entrant a la xarxa. Els locals haurien pogut fer més gran la ferida ja al descompte, però la rematada de Servetti des de la mitja lluna va sortir fregant el pal.

Un cop acabat el partit, en roda de premsa, Tito Lossio va ser molt dur amb l'arbitratge, després de dues jornades amb polèmiques arbitrals: ?crec que callar és de gilipollas. Ens hem de queixar d'alguna manera. Cada setmana passa alguna cosa així?.

Amb aquesta derrota, el Sants continua sense guanyar aquesta temporada, ha sumat un punt de dotze possibles i cau fins a l'última posició. El de diumenge va ser el primer partit del Sants d'un tourmalet que el portarà a jugar cinc partits en quinze dies. Dijous que ve el conjunt de Lossio visitarà la Fundació Esportiva Grama per recuperar el partit corresponent a la quarta jornada (suspès per un positiu de Covid) i el diumenge rebrà el Figueres en la que serà la setena jornada ordinària de competició. Posteriorment, el conjunt santsenc s'enfrontarà al Girona B (el dimecres 2 de desembre) i al Vilassar (el diumenge 6 de desembre).

CERDANYOLA: Manu Martín; Jony (Edwin, 59?), Uri, Alberto, Dani Martín; Rubén, Kevin (Pitu, 46'); Marc (Servetti, 46?), Elhadji (Sosa, 77'), Javi López i Nils Puchades (Hamza, 83?).

SANTS: Antonell; Rubi (Domingo, 81'), Èric, Cura, Abdul; Hervías (Markus, 74?), Gabaldón, Miguel; Calaltrava, Guillermo, Torrentbó (Juli, 12'; Michu, 74').

GOLS: 1-0 (Pitu, 67') i 2-0 (Javi López, 86').

ÀRBITRE: Víctor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat). Grogues als locals a Rubén, Edwin i Pitu i als visitants Antonell i Juli.