La crònica del Martí Odriozola

Data: 16/11/2020 19:00

Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

El Sants acaba empatant contra el Granollers (2-2) després d'una primera part de mèrit

L'equip de Lossio va fer una primera meitat gairebé perfecta i va marxar al descans amb dos gols de marge, però els vallesans van sortir millor a la represa i un penal dubtós al 83' va acabar igualant el marcador

El Sants tornava a jugar després de dues setmanes d'inactivitat, però ?malgrat l'aturada obligada? va arrencar el partit en plena forma i com si res hagués passat. Lossio va apostar, de sortida, per un onze gairebé calcat al del debut contra el Peralada a l'Energia i amb només tres repeticions respecte a l'últim duel al Narcís Sala.

D'entrada, la tònica general va ser la igualtat a banda i banda, tot i que els blanc-i-verds tenien més pilota i semblava que es volien erigir en dominadors del partit. L'ocasió més clara va arribar al minut 23, amb un xut de Calatrava des de l'exterior de l'àrea que Ventosa va aconseguir blocar en dos temps. I poc després va arribar el primer gol: Abdul va penjar un servei de banda a l'àrea, Ñito el va intentar refusar amb el cap, però la pilota va caure a plom i Guillermo va rematar per superar per dalt el porter visitant. L'últim gol blanc-i-verd a l'Energia l'havia fet Sergio Navarro el 8 de març contra el Terrassa.

Després del gol, el Sants va mantenir el joc i va continuar buscant l'atac. Al minut 32, per exemple, Miguel va fer un bon retall al seu marcador, va centrar buscant a Torrentbó, però el futbolista local va quedar en fora de joc. Per cert, Torrentbó va tornar a la titularitat després de molts mesos sense jugar per culpa de dues lesions que l'havien deixat fora dels terrenys de joc.

Al minut 38 Abdul va gaudir d'una bona ocasió amb un xut creuat des de banda esquerra que es va passejar per davant de la porteria i dos minuts més tard Miguel va obligar Ventosa a lluir-se en el servei d'una falta potent que el porter del Granollers va refusar amb els punys.

Ja en els últims compassos del primer temps va arribar una llargada jugada que va acabar amb el segon gol del Sants. Darba va centrar a l'àrea santsenca, però no va trobar cap company que pogués connectar la rematada. Hervías va intentar refusar el perill, però la pilota va rebotar en un jugador del Granollers i va ser Rubi qui finalment se la va treure de sobre. El seu refús el va baixar Guillermo abans de connectar ràpidament amb Calatrava, que va córrer tot el camp del Granollers fins a arribar a l'àrea rival, encarar el porter i obrir la pilota a l'esquerra perquè de nou Guillermo culminés la jugada a boca de canó i fes el segon gol. Del perill de l'1-1 a la consumació del 2-0. Colofó perfecte per la primera part.

Tot i això, a la represa el Granollers va sortir amb força i amb l'objectiu de capgirar la dinàmica del partit; tot just començar el segon temps, va encadenar tres córners en cinc minuts i va deixar clar que volia buscar la porteria d'Antonell. La primera ocasió clara dels vallesans va ser al minut 58, amb un fort xut de Pau que Antonell va rebutjar.

Tot i la insistència visitant, el Sants havia aconseguit tancar-se bé fins que el Granollers va aconseguir esquerdar la defensa blanc-i-verda. Va ser al minut 77, després d'una llarga i insistent jugada ofensiva; Muela va intentar aprofitar i repenjar una centrada des de la dreta, la defensa del Sants la va allunyar, els visitants la van reciclar a l'exterior i, finalment, l'esfèrica va arribar a peus de Pujol, que va provar un xut potent des de frontal. Antonell no el va poder blocar, va deixar la pilota morta a la frontal de la petita i Molins la va pescar per fer el primer gol dels de Solivelles.

Al cap de poc temps, l'àrbitre va veure un penal en una jugada a l'àrea del Sants i Albert Ruiz va ser l'encarregat de transformar-lo i situar el 2-2 al marcador. Un penal, sigui dit, que va ser molt discutit per la banqueta i per l'afició santsenca i que, com a mínim, des del camp havia sigut rigorós i dubtós. Vistes les imatges dels companys de Betevé, la interpretació es dilucida una mica i cada cop està menys clar que aquella acció fos falta. Massa subtil per assenyalar-la. Era ?segur? d'aquelles faltes primmirades que a vegades es xiulen i a vegades no.

Després d'aconseguir l'empat, el Granollers ?tot i que tenia poc temps per intentar culminar la remuntada? va continuar insistint, va tenir ocasions, però l'encert d'Antonell sota pals va evitar que els tres punts volessin cap al Vallès; Pujol amb un xut des de la mitja lluna i Morales amb un xut de falta arran de terra no van sorprendre Antonell. De fet, en aquesta última falta Ot va rebre la segona groga i serà baixa la propera jornada.

Amb el temps exhaurit, el Sants es col·loca penúltim (amb dos partits menys), i ja ha sumat el primer punt de la temporada. Ara bé, l'equip de Lossio segueix encadenant setmanes sense retrobar-se amb el triomf; no guanya des del 5 de gener a l'Energia contra la Pobla de Mafumet (4-0). Diumenge que ve els santsencs visitaran el Cerdanyola en el segon desplaçament de la temporada i amb el repte, una setmana més, de tornar a puntuar fora de casa després de divuit mesos. El Cerdanyola, que ve d'empatar a un al camp del Vilassar, de moment ha sumat els sis punts que ha jugat com a local.

SANTS: Antonell; Rubi, Èric Ruiz, Batalla (Gabaldón, sn, 77'), Abdul; Miguel (Cura, 77'), Hervías (Michu, 65'), Ot, Torrentbó (Juli, 54'); Calatrava i Guillermo (Telmo, 77').

GRANOLLERS: Ventosa; Prado, Morales, Eloi, Campeny (Max, 46'), Guillem Pujol; Gelmà (Altimira, 75'), Ñito (Oriol Molins, 62'); Darbra (Río, 75'), Albert Ruiz i Suaibo (Muela, 46').

GOLS: 1-0 (Guillermo, 29'), 2-0 (Guillermo, 45'), 2-1 (Molins, 77') i 2-2 (Albert Ruiz, 83', de penal).

ÀRBITRE: Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental). Grogues als locals Èric, Cura, Tito Lossio i Juli i als visitants Prado, Darba i Morales. Vermella per doble groga al local Ot.