La resistència i l'estratègia fan conquerir al Llagostera-Costa Brava la primera victòria contra el Sants (1-0)

Data: 26/08/2018 18:34

Font: Blog U.E. Sants

Autor:

La informació ha estat extreta de uellagostera.cat

Resistir fins la victòria. Correr fins l'extenuació. Patir fins on faci falta i més enllà. I primer triomf a la Lliga. El Llagostera-Costa Brava va anar llançant ofensives amb paciència a un dur Sants fins que mariscal Lucas Viale va tombar la muralla dels barcelonins a través de l'estratègia al minut 60. I llavors, l'equip llagosterenc va oposar una resistència almogàver davant l'incessant bombardeig d'un obstinat conjunt barceloní fins guanyar aquesta segona batalla. I amb dificultats afegides com tenir un efectiu menys els últims 15 minuts i un penal en contra que per sort els verd-i-blancs van fallar. Sí, el Llagos encara no està rodat i encara demana molts partits perquè els jugadors s'acabin de conèixer. Però, mentrestant, els d'Oriol Alsina van tirant de casta i picardia i sumant punts. I tirant de l'afició llagosterenca quan els falta l'alè. I aquí estan ja, sumant quatre puntassos de sis possibles. El sac comença a omplir-se. I els seguidors a il·lusionar-se: un total de 700 persones es van aplegar al Municipal de Llagostera.

Una victòria, en definitiva, amb un marcat segell del Llagos: estratègia, ofici i esforç, les paraules que han articulat el discurs amb què club llagosterenc s'ha fet gran. En aquesta ocasió el mestre Oriol Alsina va apostar per Marcos Pérez en porteria; una defensa amb Pol Gómez i Lucas Viale de centrals, amb Aimar Moratalla de lateral dret i un David Bigas que debutava al lateral esquerre. Pitu Comadevall i Yeray Sabariego formaven el doble pivot amb Moussa Sidibé i Gil Muntadas per bandes i Sascha Andreu era la referència ofensiva amb Marc Medina com a segon davanter.

Com una tàctica partida d'escacs es van prendre el partit Llagos i Sants, que es van mostrar molt de respecte en tot moment. Dos equips tossuts, amb un Llagostera-Costa Brava que insistia en marcar i un Sants que era com la roca que no es vol moure del seu lloc. I el resultat va ser un matx tremendament igualat en què els homes d'Alsina es van mostrar lleugerament superiors en ser capaços de generar més perill a l'àrea rival. l'estratègia es posicionava com l'eina més eficaç per fer mal a l'adversari i el Llagos va tenir la més clara en un doble cop de cap de Viale que va topar amb la defensa del Sants abans de trobar porteria.

Més notícies del Llagos a l'àrea contrària

l'equip de la Costa Brava intentava ser vertical amb els desplaçaments llargs cap a Sascha -ajudat per un Marc Medina que es movia constantment-, i intentava percutir sobretot per la banda dreta amb accions com les incorporacions d'Aimar Moratalla. Però el Sants, molt ben col·locat i molt solidari, seguia qualsevol moviment i impedia que el Llagos gaudís de situacions de superioritat numèrica o d'accions a l'espai on jugadors com Moussa poguessin desequilibrar. Tanmateix, i en contrast amb la primera jornada, el Llagos no va patir gens al primer temps davant del futbol directe del conjunt que dirigeix Henry 'Tito' Lossio i no va rebre cap oportunitat de gol clara. l'equip estava més junt, tenia més opcions de recuperar després de pèrdua i no permetia les transicions ofensives que tants maldecaps li van donar al partit inaugural contra La Pobla de Mafumet. A la recta final d'aquesta primera meitat, Moussa i Pitu van signar dues bones jugades individuals pel costat dret que van acabar amb centres sense remat a la recta final del primer temps, mentre el Sants va tirar una falta blocada per Marcos Pérez com a acció més inquietant.

El Sants va agitar els primers minuts de la segona part i pràcticament tot el segon temps. Els verd-i-blancs van arrencar la represa amb Navarro exigint l'aparició de San Marcos primer en un xut dirigit a l'escaire i posteriorment els barcelonins van posar la por al cos als llagosterencs amb una pilota morta a l'àrea molt comprometedora que va refusar Lucas Viale. Poc després, Mario va topar amb Aimar sota pals en un remat de cap. I va ser pocs minuts més tard quan el Llagostera-Costa Brava va fer realitat les seves amenaces a pilota aturada en un córner a favor. Pitu Potter va posar el 'mode vareta màgica' a la seva prodigiosa cama esquerra i va treure un llançament tancat al primer pal que va rematar de cap a la xarxa Viale al minut 60. El mariscal va complir rigorosament les ordres de la pissarra d'Oriol Alsina. Un altre exitós experiment del laboratori del tècnic d'Arenys de Mar.

Alsina va començar a moure la banqueta i va posar Erik Jiménez per Moussa en el primer canvi. Instants després, Marc Medina va disposar d'una gran ocasió en un mà a mà per encarrilar el matx després de recollir una prolongació de Sascha, però el rebuig que es va produir en la sortida de Yaman no va afavorir el punta, que va tenir mala sort al final després d'haver-ho fet tot bé. Medina va ser precisament el següent jugador que va substituir el Llagos, sent Maik Molist el que va ingressar al terreny de joc.

Una altra exhibició de saber patir

I a l'últim quart d'hora el Sants va tancar un Llagos que va saber aguantar. Especialment a partir del minut 75, quan Erik va veure la segona groga i el Llagostera-Costa Brava es va quedar amb un jugador menys. Una cirumstància davant la qual Oriol Alsina va retirar un Pitu Comadevall que va marxar ovacionat per posar sobre el camp un central més com Toni Cunill i així protegir-se encara més dels centres dels visitants en aquest tram final. A partir d'aquesta targeta vermella, l'equip de 'Tito' Lossio va fregar l'empat. Sobretot, en dues accions claríssimes. Primer, els visitants van disposar d'un penal per unes suposades mans de Bigas dins l'àrea que va fallar Luis, qui va tirar el llançament fora. Però el Sants no havia dit l'última paraula i al minut 88 va estavellar una esfèrica al travesser.

El xiulet de l'àrbitre va sonar i els nervis del Municipal de Llagostera es van convertir en eufòria davant la primera victòria a la Lliga. La setmana que ve espera a la Feixa Llarga tot un candidat a l'ascens com l'Hospitalet (diumenge, 2 de setembre, 19:00 h.). Els jugadors encara han d'acabar de conjuntar-se i d'aprendre de les lliçons d'Oriol Alsina però, de mentres, van donant lliçons de resistència i d'estratègia.