Lliga Elit (Jornada 12 - Temporada 2023/2024)
Data: 03/12/2023
Lloc: Camp de L'Energia. Carrer de l'Energia, 25 (Barcelona).
Col.legiats: Sergi Baño González. Carlos Cumplido López i Hamza Ajeob Khomsi.
Incidències: Abans de començar el partit es llegueix un manifest en suport de la lluita contra la violencia de gènere i el Sants lluirà la seva tercera equipació, de color lila, per aquest fet.
Les dades

U.E. Sants: Llasera; Prado, Álex Ruiz, Sergio Peña, Dani Lucea, Paul Oulai (Salcedo); Cura, Albert (Alejandro Avilés), Borja Montejo (Cristian Poyatos); Eloi Pozuelo (Escayola) i Jon Luna (Martí).
Suplents: Javi Boza, Íker Camacho, Gonzalo Carmona i Óscar Fernández.
Técnics: Borja López i Sergio Fernández.
Lesionats: Àxel i Raúl Hurtado.

Canvis:
Entra Alejandro Avilés per Albert (min. 61).
Entra Martí per Jon Luna (min. 66).
Entra Cristian Poyatos per Borja Montejo (min. 66).
Entra Escayola per Eloi Pozuelo (min. 72).
Entra Salcedo per Paul Oulai (min. 89).
Sancions:
TG: Borja Montejo (min. 7).

U.D. Viladecans: Javi M.; Galán (Víctor Rodríguez), Gallo, Espi, Víctor G., Hugo; Garrido (Iván), Biel; Joan (Lara), Edgar (Akram) i Erik (Gurrea).
Suplents: Patau, Izan i Segura.
Técnics: Alberto Triguero.

Canvis:
Entra Iván per Garrido (min. 61).
Entra Gurrea per Erik (min. 66).
Entra Víctor Rodríguez per Galán (min. 72).

Crònica:

Tercera victòria, segona consecutiva a casa, contra un rival directe, i que ens fa sortir de l'última posició, i fins aquí tot lo bo que es pot dir del partit. A efectes de punts i classificació tot es positiu, però sobre el terrenys de joc hem tornat a ser mes l'equip de tota la temporada i menys del que vam veure a la segona part contra el Palamós. Tot i que ha aparegut durant una estona.

La primera part, mes de lo te tota la temporada. Sense gaires problemes defensius, però sense atac, sense intensitat, amb pressió molt dèbil i sense cap xut entre els tres pals. El mes a prop d'un xut a la primera part ha estat quan, en el minut 6, Jon Luna ha estavellat contra el lateral de la xarxa una jugada personal. Per part del Viladecans tenien la pilota i les oportunitats, no gaire perilloses, però si arribes un cop, i un altre i un altre, al final una sacada de banda, un davanter salta mes que la resta i de cap la posa allà on Pau no hi pot arribar.

La segona part ha començat amb un parell de xuts il·lusionants pels santsencs, que vestien de lila, però no em trigat a tornar a la mateixa dinàmica. S'ha de destacar destacar un corner santsenc que un defensa viladecanenc ha tret sota pals, quan ja es cantava gol, però ha estat en Pau qui ha tingut que treure un parells de bones aturades per aguantar el resultat. Aquesta mala dinàmica s'ha trencat en el minut 69, quan en mig d'una arribada santsenca, mal defensada pel Viladecans, Adri Prado feia el seu primer gol com a blanc-i-verd d'un fort xut, gairebé des de la frontal de l'àrea, que el porter contrari no ha pogut aturar. A partir d'aquí sembla que tots dos equips han entrar en aquells moments de a tots dos ens va be l'empat, però ja amb el minut 90 un contra atac santsenc, ha fet que Martí Ramos, ex del Viladecans, es plantés sol davant del porter posant el 2 a 1. El cinc minuts fins al final, el Sants s'ha defensat amb l'idea de que en els pitjor dels casos tindre un empat i el Viladecans ha intentat atacar, amb mes cor que perill, perquè ja ho tenien tot perdut.

D'ara al final de la primera volta queden tres jornades i tres gran reptes. D'aquí dos jornades, ja al mes de gener, hem d'anar al camp de la Guineueta, on hauríem de guanyar el nostre primer partit a fora, si o si. Els altres dos partits els jugarem a casa i no es pot perdre cap dels dos. La tercera d'aquestes jornades serà contra l'Europa B, a mitjans gener, que tot i estar en una mala ratxa de resultats, es un dels equips forts de la categoria. I la propera jornada, el cap de setmana del 16 i 17 de desembre, serà contra el Valls, un altre dels equips forts i en bona dinàmica. D'aquests dos partits a casa hem de treure un mínim de dos punts, per estar a fora del descens en començar la segona volta, i per canviar la dinàmica per lluitar la segona volta. Son tres partits complicats, però es que amb els "fàcils" ja hem fallat, i ara, encara que sigui amb mes cor que cap, el que han d'arribar son els punts contra qui sigui.